COPA AMERICA

Ουρουγουάη - Τζαμάικα 1-0

Ουρουγουάη - Τζαμάικα 1-0

Με το γκολ του Κριστιάν Ροντρίγκες, η κακή Ουρουγουάη νίκησε με 1-0 την Τζαμάικα, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο δεύτερο όμιλο του Copa América. (VIDEO)

Μέτρια έως κακή η Ουρουγουάη, κατάφερε να πάρει το ζητούμενο στην πρεμιέρα της στο Copa América, κόντρα στην Τζαμάικα. Στην Αντοφαγκάστα , το γκολ του Κριστιάν Ροντρίγκες ήταν αρκετό για την κάτοχο της διοργάνωσης, προκειμένου να πάρει τη νίκη και να ξεκινήσει με το δεξί, στα γήπεδα της Χιλής.

Ωστόσο δεν μπορεί να κρατήσει κάτι άλλο, εκτός από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Η "σελέστε" ήταν επιεικώς απογοητευτική και δεν ήταν μόνο η απουσία του τιμωρημένου Λουίς Σουάρες καθώς έπασχε και στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Όσκαρ Ταμπάρες θα πρέπει να έχει λύσει όλα τα προβλήματα που φάνηκαν ευκρινώς κόντρα στην Τζαμάικα, εάν η Ουρουγουάη θέλει να ελπίζει σε διατήρηση των σκήπτρων.

Μπορεί η πολυνίκης του θεσμού να απογοήτευσε, αλλά η προσκεκλημένη Τζαμάικα γοήτευσε. Χωρίς άγχος, μαχητικοί, οι παίκτες του Βίνφριντ Σάφερ είχαν αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουν και - ίσως δικαίως - να αισθάνονται αδικημένοι από το τελικό σκορ.

Ουρουγουάη - Τζαμάικα 1-0

Ουρουγουάη - Τζαμάικα 1-0

Σκόρερς: 52' Κριστιάν Ροντρίγκες

Γήπεδο: "Εστάδιο Ρεχιονάλ Κάλβο ι Μπασκουνιάν", Αντοφαγκάστα

Διαιτητής: Χοσέ Αργκότε

Στην Αντοφαγκάστα, το ματς ήταν κακό από την εκκίνησή του. Με την Τζαμάικα να περιορίζεται σε παθητικό, αμυντικό ρόλο - κι όταν τον εγκατέλειπε να μην μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες απειλητικές επιθετικά - και την Ουρουγουάη να στερείται έμπνευσης.

Με τον Νικολάς Λοδέιρο μπλοκαρισμένο και τον Κριστιάν Ροντρίγκες εκτός κλίματος, η μπάλα για τη "σελέστε" ξεκινούσε από τα πόδια των Κάρλος Σάντσες και Αρέβαλο Ρίος. Ωστόσο, ποτέ δεν έφθανε σ' αυτά του Έντινσον Καβάνι.

Ουρουγουάη - Τζαμάικα 1-0

Αντίθετα η Τζαμάικα κέρδιζε στημένες φάσεις, αλλά δεν τις αξιοποιούσε, ακόμη κι όταν ο Μουσλέρα πραγματοποιούσε εξόδους, άστοχες. Η πρώτη φάση έρχεται στο 38ο λεπτό, με τον Κριστιάν Ροντρίγκες να υποδέχεται την μπάλα, να ελίσσεται, να τη φέρνει στο αριστερό, να κάνει με το ίδιο πόδι το σουτ, αλλά ο Κερ με διπλή προσπάθεια να μπλοκάρει.

Τα "ρέγκε μπόιζ" απάντησαν δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μάτοκς εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση των Γκοντίν και Χιμένες, πήγε να "σκοτώσει" τον Μουσλέρα, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε σε... χορευτικό. Στο 42ο λεπτό, ο Λοδέιρο έβγαλε στα πλάγια στον Μάξι Περέιρα, εκείνος με τη μία τη σέντρα στον Καβάνι κι ο επιθετικός της Παρί Σεν-Ζερμέν, υπό πίεση και με γυριστό σουτ, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά άουτ. Αυτή ήταν και η σημαντικότερη ευκαιρία της "σελέστε" στο πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με νεύρα, σκληρά μαρκαρίσματα αλλά και αγωνιστική άνοδο της Ουρουγουάης. Αυτή επιβεβαιώθηκε μόλις επτά λεπτά μετά την έναρξή του. Το φάουλ που κέρδισε ο Ντιέγκο Ρολάν, εκτέλεσε στο 52ο λεπτό ο Λοδέιρο, ο Χιμένες πήρε την κεφαλιά, "έστρωσε" την μπάλα στον Ροντρίγκες - ο οποίος τη φετινή σεζόν άλλαξε τρεις ομάδες (Ατλέτικο Μαδρίτης, Πάρμα και Γκρέμιο) - και αυτός με προβολή άνοιξε το σκορ για τη "σελέστε".

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς, νέα μεγάλη ευκαιρία για την Τζαμάικα. Με τον Μουσλέρα να έχει βγει, ο Μπαρνς στην κίνηση και με απευθείας σουτ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στην κενή εστία. Με τις αλλαγές των Ταμπάρες και Σάφερ να κάνουν τις διορθωτικές τους κινήσεις, ο ρυθμός αναγκαστικά ακολούθησε πτωτική πορεία.

Από το 70ό λεπτό η Ουρουγουάη υπάκουσε στο ένστικτο της επιβίωσης και γύρισε πίσω. Οι Τζαμαϊκανοί είχαν τις ευκαιρίες τους, με Μπαρνς και Λόρες, με ανεπιτυχή κατάληξη. Ο Στουάνι δεν μπόρεσε στο 88ό λεπτό να διπλασιάσει τα τέρματα της "σελέστε". Εν τέλει η Ουρουγουάη, μπορεί να πιέστηκε, αλλά εξασφάλισε τη νίκη στην πρεμιέρα της.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Χιμένες, Γκοντίν, Άλβαρο Περέιρα, Αρέβαλο, Λοδέιρο (86' Άλβαρο Γκονσάλες), Ροντρίγκες (65' Ντε Αρασκαέτα), Σάντσες (73' Στουάνι), Καβάνι, Ρολάν

ΤΖΑΜΑΪΚΑ: Κερ,Λόρενς,Χέκτορ, Μαριάπα, Μόργκαν, ΜακΆναφ, Ντόκινς (53' Λάινγκ), ΜακΚλίρι, Όστιν, Μάτοκς (75' Μπράουν), Μπαρνς

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ