COPA AMERICA

Ο Σάντος συμβουλεύει τη Χιλή για τον τελικό με την Αργεντινή

Ο Σάντος συμβουλεύει τη Χιλή για τον τελικό με την Αργεντινή

Η Πορτογαλία είναι η τελευταία ομάδα που νίκησε την εθνική Αργεντινής και ο Φερνάντο Σάντος κατέθεσε την γνώμη του για το τι πρέπει να κάνει η Χιλή αν θέλει να κατακτήσει το Copa America με αντίπαλο την "αλμπισελέστε".

Με ένα γκολ του Ραφαέλ Γκερέιρο η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος είχε πανηγυρίσει το Νοέμβριο του 2014 μία σπουδαία νίκη απέναντι στην Αργεντινή σε διεθνές φιλικό και έκτοτε ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του δεν έχουν γευτεί την πικρή γεύση της ήττας για οκτώ παιχνίδια.

Το Σάββατο (4/7) η Χιλή καλείται να κερδίσει την Αργεντινή στον τελικό του Copa America αν θέλει να πάρει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της (έπαιξε το 1987 τελευταία φορά σε τελικό), με τον Φερνάντο Σάντος να ρωτάται για το ματς και να δίνει τις συμβουλές του στους διοργανωτές.

"Η Αργεντινή είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, έχουν σπουδαίους παίκτες. Για να νικήσεις, θα πρέπει να κάνεις ένα τέλειο ματς και να έχεις λίγη τύχη", δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας και πρώην εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, για να προσθέσει πως το κλειδί δε θα είναι ο Μέσι.

Ο Σάντος συμβουλεύει τη Χιλή για τον τελικό με την Αργεντινή

Ο Μέσι δεν σκόραρε στον ημιτελικό με την Παραγουάη αλλά έκανε όλα τα άλλα και έτσι οδήγησε την "αλμπισελέστε" σε σαρωτική επικράτηση

"Δεν μπορείς να μαρκάρεις man-to-man τον Μέσι επειδή έτσι το μόνο που αποκτάς είναι πρόβλημα. Είναι τόσο καλός ώστε να βρίσκει πάντα τον τρόπο για να έχει περισσότερη ελευθερία. Είναι καλύτερα να εφαρμόσεις μία άμυνα ζώνης... θα πρέπει να τον εμποδίσεις από το να πάρει τη μπάλα".

Σημειώνεται πως ο "Pulga" έχει πετύχει μέχρι στιγμής μόνο ένα γκολ σε πέντε ματς στο Copa America, παρόλα αυτά στον ημιτελικό κόντρα στην Παραγουάη ήταν ο καταλύτης για το θρίαμβο της Αργεντινής με 6-1 καθώς ήταν ασταμάτητος δίνοντας μάλιστα τρεις ασίστ.

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ