COPA AMERICA

Ο Μέσι αρνήθηκε να πάρει το βραβείο του MVP

Ο Μέσι αρνήθηκε να πάρει το βραβείο του MVP
AFP

Ο Λιονέλ Μέσι ανακηρύχτηκε κορυφαίος παίκτης του Copa América 2015 όμως αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο με αποτέλεσμα να μην γίνει η απονομή. Διαβάστε το story και δείτε video.

Μετά τη Χρυσή Μπάλα που του δόθηκε στο Μουντιάλ του 2014 ο Λιονέλ Μέσι αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης και στο Copa America 2015 , με κοινή συνισταμένη σε αυτές τις δύο μεγάλες διοργανώσεις να είναι το γεγονός πως η Αργεντινή κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό χωρίς όμως να μπορέσει στο φινάλε να σηκώσει την κούπα.

Σε αντίθεση πάντως με ό,τι συνέβη το περασμένο καλοκαίρι όταν και πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη στα γήπεδα της Βραζιλίας και δημιουργήθηκε τεράστιος ντόρος για την επιλογή του Αργεντινού για τον τίτλο, αυτή τη φορά ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα επέλεξε άλλη οδό.

Στενοχωρημένος από την ήττα στον τελικό από τη Χιλή ( με 4-1 στα πέναλτι μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση ) αλλά και θέλοντας να αποφύγει την αμήχανη στιγμή την ώρα της απονομής ο ηγέτης της "αλμπισελέστε" αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο και όταν έγινε γνωστό το αίτημά του να μην παραστεί στην απονομή το εν λόγω βραβείο αποσύρθηκε από την εξέδρα όπου ήταν τοποθετημένο.

Ο Μέσι έδειξε επίσης την απογοήτευσή του με το να βγάλει αμέσως το ασημένιο μετάλιο που του είχαν φορέσει γύρω από το λαιμό ενώ υπενθυμίζεται πως είχε αρνηθεί να πάρει το βραβείο του MPV και μετά τον αγώνα με την Παραγουάη στη φάση των ομίλων, σε ένα ματς που η Αργεντινή είχε προηγηθεί 2-0 αλλά δέχτηκε την ισοφάριση με γκολ του Μπάριος στις καθυστερήσεις.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα βραβεία, ο Χιλιανός Μπράβο (συμπαίκτης του Μέσι στη Μπαρτσελόνα) πήρε το βραβείο ως ο καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά, καλύτερος νέος παίκτης αναδείχτηκε ο Κολομβιανός Χέισον Μουρίγιο, ο Χιλιανός Βάργκας και ο Περουβιανός Γκερέρο μοιράστηκαν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ ενώ η εθνική ομάδα του Περού πήρε βραβείο Fair Play.

Ο Μέσι αρνήθηκε να πάρει το βραβείο του MVP
AFP

Η κορυφαία ενδεκάδα στο Copa America 2015 όπως ψηφίστηκε στο φινάλε του τουρνουά:

Τερματοφύλακας: Κλαούντιο Μπράβο (Χιλή)

Αμυντικοί: Νικολάς Οταμέντι (Αργεντινή), Γκάρι Μεδέλ (Χιλή), Χέισον Μουρίγιο (Κολομβία)

Μέσοι: Αρτούρο Βιδάλ (Χιλή), Μαρσέλο Ντίας (Χιλή), Χαβιέρ Μαστσεράνο (Αργεντινή), Κρίστιαν Κουέβα (Περού)

Επιθετικοί: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή), Πάολο Γκερέρο (Περού), Εδουάρδο Βάργκας (Χιλή)

Ο Λιονέλ Μέσι δεν αρνήθηκε πάντως μία selfie σε πιτσιρικά μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό.

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ