COPA AMERICA

Ο Γκαρέκα αποθέωσε τη Χιλή

Ο Γκαρέκα αποθέωσε τη Χιλή

Απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε ο Ρικάρντο Γκαρέκα ο οποίος παράλληλα έβγαλε το καπέλο στη Χιλή.

Ο προπονητής του Περού μπορεί να ήταν στεναχωρημένος για τον αποκλεισμό από τη Χιλή, ωστόσο δεν μπορούσε να έχει παράπονο από τους παίκτες του. Ο Ρικάρντο Γκαρέκα τόνισε ότι οι ποδοσφαιριστές του τα έδωσαν όλα, αλλά παράλληλα στάθηκε και στην εξαιρετική εικόνα που παρουσιάζουν οι οικοδεσπότες.

"Παίζοντας τόσο νωρίς με παίκτη λιγότερο κόντρα στους διοργανωτές είναι δύσκολο. Τώρα πρέπει να συνέλθουμε και να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να παλέψουμε από αυτήν τη θέση στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η αποβολή άλλαξε το σχέδιο που είχαμε. Έπρεπε να ξαναστήσουμε την άμυνα γιατί χάσαμε έναν παίκτη εκεί. Έγινε μέσα σε δευτερόλεπτα και προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε την τετράδα πίσω.

Πρέπει πάντα να τελειώνουμε τα παιχνίδια με 11 παίκτες. Είναι μία εμπειρία που μας διδάσκει και μπορεί να συμβεί σε κάθε παίκτη, γιατί αυτό ήταν ένα πολύ έντονο ματς. Θα ήταν καλό να μην είχε συμβεί, αλλά είναι όλα καλά με τον Κάρλος (Σαμπράνο), που έκανε ένα εξαιρετικό Copa América κατά τα άλλα. Είναι σημαντικό όμως να μην ξανασυμβεί" τόνισε αρχικά ο προπονητής του Περού.

Αναφερόμενος στην απόδοση των παικτών του είπε: "Τα δώσαμε όλα. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Παίξαμε και δώσαμε τα πάντα στο γήπεδο. Είχαμε το όνειρο του τελικού, αλλά δεν συνέβη. Η σιγουριά που είχαμε έφυγε. Η πορεία μας δεν μας απαλύνει το πόνο για την ήττα. Ξέρω ότι τα παιδιά τα έδωσαν όλα, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε χαρούμενο τον περουβιανό λαό. Θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και θα δυναμώσουμε με τον καιρό. Σήμερα το Περού αποκλείστηκε από την αρετή της Χιλής".

Τέλος, αναφερόμενος στη Χιλή δήλωσε: "Η Χιλή είναι έχει αρκετές πιθανότητες για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Ήταν πριν το τουρνουά και τώρα επιβεβαιώνεται. Αυτά τα ματς είναι διαφορετικά και έχουν μεγάλη πίεση, αλλά βρήκαν τη λύση σε ένα τέτοιο παιχνίδι και αυτό έχει τη σημασία του".

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ