COPA AMERICA

Ντάνι Μπεχαράνο: "Ο Μέσι μαρκάρεται εάν..."

Ντάνι Μπεχαράνο: "Ο Μέσι μαρκάρεται εάν..."

Ο διεθνής Βολιβιανός μέσος και νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναιτωλικού, Ντάνι Μπεχαράνο, μιλά στο Sport24.gr για το Κόπα Αμέρικα και το μαρκάρισμα του... Μέσι.

Μπορεί ο Ντιέγκο Μπεχαράνο να "κόπηκε" λόγω τραυματισμού από την αποστολή της εθνικής Βολιβίας για το Κόπα Αμέρικα της Χιλής, ωστόσο η "ελληνική" εκπροσώπηση πλην Νομπόα θα έχει και Μπεχαράνο.

Ο λόγος για το ξάδερφό του, Ντάνι, που αποκτήθηκε κι αυτός από τον Παναιτωλικό. Είναι στην αποστολή της "βέρντε" με πιθανότητες να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα.

Ο Ντάνι Μπρίαν Μπεχαράνο Γιάνες είναι 21 ετών, αμυντικός χαφ. Η εθνική Βολιβίας είναι στον πρώτο όμιλο μαζί με την οικοδέσποινα Χιλή, το πάντα δυνατό Μεξικό, αλλά και το πιο προσιτό Εκουαδόρ. Ποιος είναι ο στόχος της Βολιβίας; Πως το αντιμετωπίζει ο κόσμος; Ποιες είναι οι προσδοκίες;

"Στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση και μετά να πάμε, όσο πιο μακριά μπορούμε. Σίγουρα, αντιμετωπίζεται ως θαύμα, μία ενδεχόμενη πάρα πολύ πορεία της εθνικής Βολιβίας, αλλά η ομάδα ξέρει τι θέλει κι έχει πειστεί ότι μπορεί να το καταφέρει.

Ντάνι Μπεχαράνο: "Ο Μέσι μαρκάρεται εάν..."

Όλος ο κόσμος εδώ στη Βολιβία, ζει και αναπνέει για το τουρνουά. Όταν παίζει η εθνική, όλοι ελπίζουν να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να την εκπροσωπήσουμε καλά και την πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Το Κόπα Αμέρικα είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα, σε εθνικό επίπεδο, μετά τα προκριματικά του Μουντιάλ."

Όλος ο κόσμος εδώ στη Βολιβία, ζει και αναπνέει για το τουρνουά.

Ο χαφ του Παναιτωλικού, πλέον, ως βασικό στέλεχος της εθνικής Βολιβίας καλείται να επαναλάβει το θαύμα του 1994, όταν η εθνική ομάδα της χώρας του προκρίθηκε στην τελική φάση του Μουντιάλ των ΗΠΑ, ως απώτερο στόχο μετά το Κόπα Αμέρικα. Τί απαιτείται για ένα νέο θρίαμβο της "βέρντε";

"Η πρόκριση της εθνικής Βολιβίας σε Μουντιάλ, μετά από αυτό του 1994, θα έρθει ξανά όταν όλοι οι Βολιβιανοί ενωθούμε. Όταν δουλέψουμε πάνω στο ποδόσφαιρο της χώρας ώστε αυτό να μεγαλώσεις, όταν βελτιωθούν κι εξαπλωθούν οι υποδομές. Νομίζω, τότε, ότι η Βολιβία θα προκριθεί ξανά.

Ντάνι Μπεχαράνο: "Ο Μέσι μαρκάρεται εάν..."

Στη φάση των ομίλων, η Βολιβία θα αγωνιστεί σε τρεις διαφορετικές πόλεις. Σαντιάγκο, Βαλπαραΐσο και Βίνια δελ Μαρ. Ποια είναι η κατάσταση των γηπέδων στη Χιλή, διοργανώτρια χώρα του Κόπα Αμέρικα του 2015;

"Δεν τα έχω δει από κοντά. Από την τηλεόραση και από ο,τι έχουμε δει γενικά είναι σε καλή κατάσταση. Θα τα δούμε και στην πράξη."

Σίγουρα θα αντιμετωπίσει τον Αρτούρο Βιδάλ και τον Αλέξις Σάντσες. Εάν περάσει τη φάση των ομίλων μπορεί να τεθεί αντιμέτωπος και με τους Μέσι και Ντι Μαρία. Φόβος ή πρόκληση; Άραγε μπορεί να μαρκαριστεί ο Λιονέλ Μέσι; Υπάρχουν φαβορί; Δείτε τί απαντά στο Sport24.gr, o Ντάνι Μπεχαράνο:

"Δε νιώθω φόβο να αντιμετωπίσω τον Μέσι, τον Ντι Μαρία, τον Νεϊμάρ, τον Χάμες Ροντρίγκες, ή τον Αλέξις Σάντσες. Αντίθετα αισθάνομαι προνομιούχος, που θα τεθώ αντιμέτωπος, μαζί τους. Υπερήφανος που θα αντιμετωπίσω, αυτές τις προσωπικότητες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Δε νιώθω φόβο να αντιμετωπίσω τον Μέσι, τον Ντι Μαρία, τον Νεϊμάρ, τον Χάμες Ροντρίγκες, ή τον Αλέξις Σάντσες. Αντίθετα αισθάνομαι προνομιούχος

Πιστεύω ότι είναι αδύνατον να μαρκάρει τον Μέσι. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Μέσι, πρέπει να κάνει κακό παιχνίδι για να τον μαρκάρεις.

Ντάνι Μπεχαράνο: "Ο Μέσι μαρκάρεται εάν..."

Πάντα υπάρχουν φαβορί. Χιλή, Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία και Ουρουγουάη είναι πάντα τα φαβορί. Αλλά ξέρουμε πως είναι το ποδόσφαιρο, τα πάντα μπορούν να συμβούν".

Και μετά τη Χιλή...Αγρίνιο. Πώς αισθάνεται γι' αυτό το γεγονός ο 21χρονος Βολιβιανός χαφ, Ντάνι Μπρίαν Μπεχαράνο Γιάνες; Τί του έχει πει για τον Παναιτωλικό, ο Ντιέγκο Μπεχαράνο, συμπατριώτης και ξάδερφός του;

Ο Ντιέγκο μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Παναιτωλικό, μου είπε μόνο θετικά πράγματα κι αυτό μ΄έπεισε

"Είμαι πολύ χαρούμενος με τη μεταγραφή στην Ελλάδα και θα είναι μία πολύ σημαντική πρόκληση για την καριέρα μου να παίξω στη χώρα σας. Ο Ντιέγκο μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Παναιτωλικό, μου είπε μόνο θετικά πράγματα κι αυτό μ΄έπεισε στην απόφασή μου ν' αφήσω τη Βολιβία για ν' αγωνιστώ στην Ελλάδα. Η παρουσία του Ντιέγκο, αλλά των άλλων Λατινοαμερικάνων θα είναι εξαιρετικά σημαντική για τη γρήγορη προσαρμογή μου".

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ