COPA AMERICA

Νομπόα: "Δεν ήρθαμε στη Χιλή για εκδρομή"

Νομπόα: "Δεν ήρθαμε στη Χιλή για εκδρομή"

Ο διεθνής Εκουαδόριος χαφ του ΠΑΟΚ, Κριστιάν Νομπόα, ξεκαθαρίζει στο Sport24.gr ότι η "τρικολόρ" έχει σκοπό να φθάσει μακριά στο Copa América.

Ουσιαστικά είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του "ελληνικού" πρωταθλήματος στο Copa América. Ο Ντιέγκο Μπεχαράνο "κόπηκε" από την τελική λίστα της εθνικής Βολιβίας, ενώ ο Ντάνι είναι πλέον παίκτης του Παναιτωλικού ωστόσο θα τον δούμε στα μέρη μας μετά το Copa América.

Ο Κριστιάν Νομπόα μιλά στο Sport24.gr για τους στόχους της εθνικής Εκουαδόρ στα γήπεδα της Χιλής, τη "γλυκιά" προσμονή της πρεμιέρας και τον Λιονέλ Μέσι. Ο Εκουαδόριος χαφ του ΠΑΟΚ, ξεκαθαρίζει ότι πρώτος στόχος του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος είναι η πρόκριση από τη φάση των ομίλων. Ο επόμενος πάει μακριά τη... βαλίτσα.

Χιλή - Εκουαδόρ 02.30, LIVE

"O πρώτος στόχος είναι να περάσουμε τη φάση των ομίλων, γι' αυτό και πάμε βήμα - βήμα. Αυτός είναι ο στόχος μας. Στα τελευταία Copa América δεν έχουμε περάσει τη φάση των ομίλων, οπότε αυτός είναι ο στόχος μας, πρώτα. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα στα κρίσιμα σημεία και να μπορέσουμε να περάσουμε τη φάση των ομίλων.

Νομίζω όλοι εδώ που είμαστε (με την Εθνική) πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε το Copa América. Όλοι.

Νομίζω όλοι εδώ που είμαστε (με την Εθνική) πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε το Copa América. Όλοι. Πρέπει ο καθένας μας, να είναι συγκεντρωμένος και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες. Να δείξουμε, ότι είμαστε ομάδα. Νομίζω ότι καμία από τις ομάδες, δεν ήρθε εδώ για εκδρομή. Όλες οι εθνικές ήρθαν εδώ, σκεπτόμενες το καλύτερο δυνατό."

Νομπόα: "Δεν ήρθαμε στη Χιλή για εκδρομή"

Αλήθεια, τί σημαίνει το Copa América για ένα Νοτιοαμερικάνο; Πόσο σημαντικό είναι για τους διάφορους λαούς, αυτής της περιοχής της υφηλίου; Ο Κριστιάν Νομπόα καταθέτει στο Sport24.gr την άποψή του και κάνει τις συγκρίσεις...

"Είναι ένα δυνατό τουρνουά για τις εθνικές ομάδες. Το να είμαι εδώ με την εθνική μου, είναι πολύ σημαντικό. Η Νότιος Αμερική έχει πάντα παίκτες με καλό όνομα στα πρωταθλήματα της Ευρώπης, οπότε είναι μία πολύ σημαντική διοργάνωση για εμάς. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να πάμε μακριά.

Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να πάμε μακριά

Μοιάζει λίγο με το Μουντιάλ, εάν το καταφέρουμε θα δείξουμε ότι κάναμε κάτι σημαντικό για τη χώρα μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό τουρνουά για κάθε Νοτιοαμερικάνο, δείχνει ποια είναι η καλύτερη ομάδα της Νοτίου Αμερικής".

Νομπόα: "Δεν ήρθαμε στη Χιλή για εκδρομή"

Η εθνική Εκουαδόρ κάνει πρεμιέρα μαζί μ' αυτή του τουρνουά. Στο κατάμεστο "Εστάδιο Νασιονάλ" του Σαντιάγκο, στις 11 Ιουνίου, τίθεται αντιμέτωπη με την οικοδέσποινα Χιλή. Πως είναι τα γήπεδα στην πρωτεύουσα, στη Ρανκάγουα, στο Βαλπαραΐσο και στις άλλες πόλεις. Ο 30χρονος χάφ, καταθέτει την εμπειρία του στο Sport24.gr:

"Δεν έχω μπορέσει να δω όλα τα γήπεδα, στα οποία θα διεξαχθεί το Copa América στη Χιλή. Οπότε, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γι' αυτό. Αλλά εδώ στο Σαντιάγκο, που έχω ξαναπαίξει στο παρελθόν, το γήπεδο είναι φανταστικό, οι οπαδοί φανταστικοί. Και ο κόσμος, στηρίζει πολύ την ομάδα".

Αλλά εδώ στο Σαντιάγκο, που έχω ξαναπαίξει στο παρελθόν, το γήπεδο είναι φανταστικό, οι οπαδοί φανταστικοί. Και ο κόσμος, στηρίζει πολύ την ομάδα

Πιθανότατα, θα είναι βασικός. Ο ίδιος τουλάχιστον δεν το παραδέχεται. Η μοίρα θα τον φέρει σίγουρα αντιμέτωπο με τον Αλέξις Σάντσες και τον Αρτούρο Βιδάλ. Μπορεί και με τον Λιονέλ Μέσι. Ο Κριστιάν Νομπόα εξηγεί στο Sport24.gr ότι δε νιώθει φόβο, αλλά ένα γλυκό άγχος. Και υπόσχεται να κάνει δύσκολη τη ζωή του Μέσι, εάν χρειαστεί...

"Κατ' αρχήν, δεν είμαι σίγουρος ότι θα είμαι βασικός. Κανείς δεν το σκέφτεται, αυτό. Όλοι είμαστε βασικοί, κι όλοι προσπαθούμε να παίξουμε βασικοί.

Όλοι είμαστε βασικοί, κι όλοι προσπαθούμε να παίξουμε βασικοί.

Ο πρώτος στόχος, όπως είπα, είναι να περάσουμε την πρώτη φάση και μετά εάν παίξουμε απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδας, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, να το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν σκεφτόμαστε αντιπάλους ονόματα ποδοσφαιριστών, αλλά ομάδες.

Νομπόα: "Δεν ήρθαμε στη Χιλή για εκδρομή"

Σκεφτόμαστε ότι εάν ένας αντίπαλος είναι πολύ δύσκολος, εάν προσέξουμε έναν παίκτη, κάποιος άλλος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δεν έχω κανένα άγχος λιγότερο ή περισσότερο να μαρκάρω τον οποιονδήποτε, έχω αυτό το γλυκό άγχος να έρθουν αυτά τα ματς και να τα απολαύσω.

Είναι δύσκολο, αλλά δυνατό. Εάν του δώσεις μία, δύο, τρεις ευκαιρίες θα σκοράρει. Θα είναι δύσκολο και για τον Μέσι

Είναι πολύ δύσκολο να μαρκαριστεί ο Λιονέλ Μέσι. Είναι δύσκολο, αλλά δυνατό. Εάν του δώσεις μία, δύο, τρεις ευκαιρίες θα σκοράρει. Θα είναι δύσκολο και για τον Μέσι, όμως, το ματς. Σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο να μαρκάρεις τον Μέσι".

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ