COPA AMERICA

Μέσι: "Δεν ανησυχώ που δεν σκόραρα"

Μέσι: "Δεν ανησυχώ που δεν σκόραρα"
© AP

Ο Λιονέλ Μέσι τόνισε πως η Αργεντινή πέτυχε τον πρώτο της στόχο που ήταν να βρεθεί στον τελικό του Copa America και δεν έκρυψε την προσμονή του για την κατάκτηση του τροπαίου. Μαρτίνο: "Εάν ο Μέσι δίνει τέτοιες πάσες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα"

Μπορεί να μην σκόραρε στο καταιγιστικό 6-1 της Αργεντινής επί της Παραγουάης στον ημιτελικό του "Estadio Ester Roa", παρόλα αυτά ο Μέσι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την "αλμπισελέστε" και με τις τρεις ασίστ που έβγαλε κατάφερε να κερδίσει στο φινάλε τον τίτλο του MVP.

"Δεν με ανησυχεί το γεγονός ότι δεν σκόραρα κάποιο τέρμα. Κάναμε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι", τόνισε ο 28χρονος άσος μετά το θρίαμβο επί της Παραγουάης, και συνέχισε: "Κάναμε αυτό που κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Ακολουθούμε την ίδια ιδέα.

Εκπληρώσαμε τον πρώτο στόχο που ήταν να βρεθούμε σε έναν ακόμα τελικό. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να γίνουμε πρωταθλητές".

Όσον αφορά στον τελικό του Copa America που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή στο "Estadio Nacional" με αντίπαλο τη Χιλή, ο Λιονέλ Μέσι δήλωσε: "Είναι ένας τελικός και είμαι αισιόδοξος. Θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι. Θα είναι κάτι το πολύ όμορφο να πάρουμε το Copa America. Θέλω πραγματικά να κερδίσω κάτι με την εθνική ομάδα".

Μέσι: "Δεν ανησυχώ που δεν σκόραρα"

Από την πλευρά του ο Χεράρδο Μαρτίνο, είπε αναφορικά με την παρουσία του Μέσι στην εθνική ομάδα: "Εάν ο Μέσι δίνει πάσες που καταλήγουν σε γκολ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το σημαντικότερο είναι ότι ανταποκρίνεται σε αυτά που απαιτεί το κάθε ματς. Εμένα δεν μου φαίνεται ανήσυχος. Είναι χαρούμενος και δεν έχει προβλήματα. Δεν χρειάζεται να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας για να είναι χαρούμενος".

Ο τεχνικός της "αλμπιστελέστε" επαίνεσε επίσης τον Χαβιέρ Παστόρε για την απόδοσή του κόντρα στην Παραγουάη ενώ ενόψει του τελικού της 4ης Ιουλίου κόντρα στη διοργανώτρια Χιλή, δήλωσε: "Είμαστε χαρούμενοι επειδή αυτά τα παιδιά βρίσκονται σε έναν ακόμα τελικό σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Δεν είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά είναι ένα σημαντικό τουρνουά. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να νικήσουμε τη Χιλή στον τελικό αλλά κόντρα στην Παραγουάη κάναμε ένα καλό παιχνίδι και ήμασταν αποφασιστικοί. Η Χιλή έχει καλούς παίκτες και εδώ και τρία χρόνια έχουν έναν σταθερό κορμό.

Μέσι: "Δεν ανησυχώ που δεν σκόραρα"

Κάποιες ιδέες δεν αλλάζουν και η Χιλή δεν θα αλλάξει απέναντί μας. Θα μας πιέσουν όταν μπορούν και θα μας επιτεθούν όπως έκαναν και απέναντι στις άλλες ομάδες".

Σημειώνεται πως η Αργεντινή φιλοδοξεί την ερχόμενη Κυριακή να κατακτήσει τον πρώτο της μεγάλο τίτλο μετά από 22 χρόνια, με την τελευταία της επιτυχία να είναι η κατάκτηση του Copa America το 1993 (2-1 το Μεξικό με δύο γκολ του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα).

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ