COPA AMERICA

Μεξικό - Εκουαδόρ 1-2

Μεξικό - Εκουαδόρ 1-2

Το Εκουαδόρ νίκησε με 2-1 το Μεξικό για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου, το απέκλεισε ενώ διατηρεί για το ίδιο ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης στη νοκ-άουτ φάση του Copa América. (VIDEOS)

Φθάσαμε στο τελευταίο ματς του ομίλου για να δείξει το Εκουαδορ το καλό του πρόσωπο. Με τον μέσο του ΠΑΟΚ, Κριστιάν Νομπόα, στη σύνθεσή της, η "τρικολόρ" νίκησε με 2-1 την αντίστοιχη του Μεξικού, αλλά μάλλον είναι... αργά. Διατηρεί, ωστόσο, ελάχιστες ελπίδες προκειμένου να κάνει το "θάυμα" και να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Η νίκη του Εκουαδόρ, είχα ως αποτέλεσμα τη μαθηματική πρόκριση των Χιλής και Βολιβίας από τον πρώτο όμιλο και Αργεντινής και Παραγουάης από το δεύτερο. Όλων, δηλαδή, των ομάδων που έχουν τέσσερις βαθμούς.

Και για να ποντάρετε στην τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου...

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ 1 2.27 Χ 3.15 2 4.07

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΤΖΑΜΑΪΚΑ 1 1.13 Χ 8.00 2 23.00

Μεξικό - Εκουαδόρ 1-2

Από την άλλη το σύνολο του εκκεντρικού Μιγκέλ "Πιόχο" Ερέρα - ο οποίος αποβλήθηκε - παρουσίασε αρκετά αμυντικά κενά, τα οποία έδωσαν την ευκαιρία σε Μπολάνιος κι Ενέρ Βαλένσια να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Εξάλλου στόχος του Μεξικού, αντικειμενικά, δεν ήταν το Copa América της Χιλής - από το οποίο αποκλείστηκε και μαθηματικά - αλλά το Gold Cup, που ξεκινά προσεχώς.

Μεξικό - Εκουαδόρ 1-2

Μεξικό - Εκουαδόρ 1-2

Σκόρερς: 64' πεν. Ραούλ Χιμένες / 26' Μπολάνιος, 57' Ενέρ Βαλένσια

Γήπεδο: "Εστάδιο Ελ Τενιέντε", Ρανκάγουα

Διαιτητής: Χοσέ Αργκότε (Βενεζουέλα)

Η αναμέτρηση στη Ρανκάγουα ξεκίνησε με ευκαιρία. Από την πλευρά του Εκουαδόρ, όταν δύο λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Μπολάνιος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, γύρισε σωστά το σώμα του προς το τέρμα αλλά το σουτ δεν πήγε σε γωνία κι ο Κορόνα απέκρουσε με το πόδι.

Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου αγώνα στο "Εστάδιο Ελ Τενιέντε", ο Αγιοβί εκτέλεσε το φάουλ αλλά η προσπάθεια του, δεν είχε επιτυχές για τον ίδιο αποτέλεσμα.

Το Μεξικό έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στο 24ο λεπτό, όταν ο Βουόσο άδειασε την Εκουαδόρια άμυνα με εξαιρετική ατομική προσπάθεια, αλλά το σουτ, πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι της εστίας του Αλεσάντερ Ντομίνγκες.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 26', το Εκουαδόρ άνοιξε το σκορ με τον Μιλέρ Μπολάνιος της Εμελέκ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο ακέραιο την αμυντική αδράνεια των Μεξικάνων και με προβολή έστειλε την μπάλα, στα δίχτυα.

Το υπόλοιπο τέταρτο μέχρι και το πέρας του πρώτου ημιχρόνου, ολοκληρώθηκε χωρίς φάσεις μπροστά από τις εστίες των Χοσέ Κορόνα και Αλεσάντερ Ντομίνγκες.

Δυνατά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν παιχνίδι, έστω και με ανορθόδοξο τρόπο.

Στο 57ο λεπτό το Εκουαδόρ έφθασε στο δεύτερό του γκολ. Ο Μπολάνιος έδωσε την ασίστ και ο Βαλένσια πλάσαρε με άνεση, μην αντιμετωπίζοντας καμία αντίσταση από την πελαγοδρομούσα μεξικάνικη άμυνα.

Ωστόσο η απάντηση από το Μεξικό, δεν άργησε παρά μόνο πέντε λεπτά. Ο Ατσιλιέρ υπέπεσε πέναλτι, ο Ραούλ Χιμένες ανέλαβε την εκτέλεση στο 62ο λεπτό και το έκανε εύστοχα.

Με το μέσο του ΠΑΟΚ, Κριστιάν Νομπόα, να ανεβάζει την απόδοσή του το Εκουαδόρ, έκανε ο,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο.

Όμως, τόσο ο ίδιος όσο και οι Ενέρ Βαλένσια και Μπολάνιος καταχράστηκαν τις ευκαιρίες τους, ήταν φλύαροι και δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν για τρίτη φορά, την εστία του του Χοσέ Κορόνα.

Στο 71ο λεπτό αποβλήθηκε ο Μεξικανός ομοσπονδιακός τεχνικός, Μιγκέλ "Πιόχο" Ερέρα. Τον θυμάστε κι από το Μουντιάλ της Βραζιλίας, για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα. Οι διαμαρτυρίες του, δεν έγιναν ανεκτές από το διαιτητή της αναμέτρησης, Χοσέ Αργκότα.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Εκουαδόριοι ζήτησαν πέναλτι το οποίο δεν ήταν, ενώ παρά τις προσπάθειες των επιθετικών τους στα τελευταία λεπτά, τίποτα δεν άλλαξε.

Με το Μεξικό να έχει αποκλειστεί και μαθηματικά, το Εκουαδόρ ζητά ένα θαύμα, μία "καραμπόλα" αποτελεσμάτων για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Copa América 2015, ως δεύτερη καλύτερη τρίτη ομάδα.

ΜΕΞΙΚΟ: Χοσέ Κορόνα, Φλόρες, Βαλενσουέλα, Αγιάλα, Ντομίνγκες, Βελάρδε (46' Ακίνο), Μεδίνα, Γκουέμες (52' Μάρκο Φαμπιάν), Χεσούς Κορόνα (62' Εντουάρντο Ερέρα), Ραούλ Χιμένες, Βουόσο

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Αλεσάντερ Ντομίνγκες, Παρέδες, Μίνα, Ατσιλιέρ, Ουάλτερ Αγιοβί, Νομπόα, Λάστρα, Ιμπάρα (78' Κασάρες), Μπολάνιος, Χέφερσον Μοντέρο (92' Φιντέλ Μαρτίνες), Ενέρ Βαλένσια

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ