COPA AMERICA

"Λάβρος" κατά της εθνικής Βραζιλίας ο Ριβάλντο

"Λάβρος" κατά της εθνικής Βραζιλίας ο Ριβάλντο

Ο Ριβάλντο ξεσπάθωσε μετά την αποτυχία της Βραζιλιάς στο Copa America επιρρίποντας ευθύνες στον Ντούνγκα και μίλησε με παράπονο για τον αποκλεισμό του από το Μουντιάλ του 2006 παρά την εξαιρετικη παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τη Δευτέρα (30/6) συμπληρώθηκαν 13 χρόνια ακριβώς από τον τελικό του Μουντιάλ του 2002 όπου η Βραζιλία νικούσε 2-0 τη Γερμανία με τα γκολ του Ρονάλντο και κατακτούσε για πέμπτη φορά στην ιστορία της το τρόπαιο του Μουντιάλ.

Το γεγονός αυτό αναμφίβολα γεμίζει με υπερηφάνεια τους φανς της "Σελεσάο" αλλά ταυτόχρονα τους δημιουργεί και συναισθήματα θλίψης σε συνδυασμό με την εικόνα της εθνικής τους εδώ και έναν χρόνο και τις παταγώδεις αποτυχίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και στο Copa America του 2015.

Μεταξύ των ανθρώπων που έχουν... αγανακτήσει με τη σύγχρονη βερσιόν των "καριόκας" είναι και ο Ριβάλντο, με τον 43χρονο άσο και μέλος της ομάδας του 2002 να ξιφουλκεί μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook για την ομάδα του παρουσίασε στα γήπεδα της Χιλής η ομάδα του Ντούνγκα.

Ο "Ρίμπο" κατηγόρησε τον ομοσπονδιακό τεχνικό για κάποιες επιλογές παικτών που έκανε ενώ παράλληλα δεν έκρυψε την πίκρα του για το γεγονός ότι εκείνος το 2006 είχε μείνει εκτός Μουντιάλ παρότι για δύο σερί σεζόν είχε αναδειχτεί κορυφαίος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος.

"Λάβρος" κατά της εθνικής Βραζιλίας ο Ριβάλντο
© AP

"13 χρόνια πριν η Βραζιλία έγινε πεντάκις πρωταθλήτρια κόσμου, δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή. Σήμερα οποιοσδήποτε παίκτης μπορεί να κληθεί στην ομάδα της Βραζιλίας, θυμάμαι ότι το 2006 δεν ήμουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο επειδή έπαιζα στην Ελλάδα αν και είχα αναδειχτεί 2 φορές καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος.

Το πρωτάθλημα ήταν πολύ πιο σημαντικό από αυτά στα οποία αγωνίζονται κάποιοι παίκτες που ανήκαν σε αυτή την ομάδα της Βραιζλίας. Εάν συνεχίσουμε έτσι, η ομάδα μας θα κάνει άλλα 30 χρόνια για να αναδειχτεί πρωταθλήτρια κόσμου.

Σας παρακαλώ να καλείτε τους καλύτερους παίκτες στην εθνική, αν δεν το κάνουμε αυτό θα ντροπιαστούμε ξανά. Μου αρέσει να μένω σιωπηλός όμως δεν μπορώ να το αντέξω, η κατάσταση είναι πραγματικά άσχημη".

Σημειώνεται πως τα "καρφιά" του Ριβάλντο όσον αφορά στις επιλογές του Κάρλος Ντούνγκα είχαν στόχο τον Έβερτον Ριμπέιρο και τον Ντιέγκο Ταρντέλι, με τον πρώτο να αγωνίζεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράρα και τον δεύτερο στην Κίνα.

Η ανάρτηση του Ριβάλντο στον λογαριασμό του στο Facebook:

Hoje faz 13 anos que o Brasil foi pentacampeão do mundo, jamais vou esquecer este momento. Hoje em dia qualquer jogador...

Posted by Rivaldo Ferreira on Tuesday, June 30, 2015
TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ