COPA AMERICA

Κολομβία - Βολιβία 2-0

Colombian forward Radamel Falcao (R) celebrates next to teammate forward Dayro Moreno, after scoring off a penalty kick, during a 2011 Copa America Group A first round football match, at the Cementerio de Elefantes stadium in Santa Fe, 476 Km north of Buenos Aires, on July 10, 2011.     AFP PHOTO / MIGUEL ROJO (Photo credit should read MIGUEL ROJO/AFP/Getty Images)
Colombian forward Radamel Falcao (R) celebrates next to teammate forward Dayro Moreno, after scoring off a penalty kick, during a 2011 Copa America Group A first round football match, at the Cementerio de Elefantes stadium in Santa Fe, 476 Km north of Buenos Aires, on July 10, 2011. AFP PHOTO / MIGUEL ROJO (Photo credit should read MIGUEL ROJO/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Με δύο γκολ του Φαλκάο η Κολομβία νίκησε 2-0 την Βολιβία και προκρίθηκε στους "8" του Copa América 2011, εξασφαλίζοντας μάλιστα την 1η θέση του Α' ομίλου (videos)

Η Κολομβία με άνεση νίκησε 2-0 την Βολιβία χάρη σε δύο γκολ του Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Copa América 2011.

Ο στράικερ της Πόρτο σκόραρε στο 15' με πλασέ και στο 29' με πέναλτι και έγινε ο δεύτερος παίκτης που φτάνει τα δύο γκολ στην διοργάνωση, μετά τον Χοσέ Πάολο Γκερέρο (Περού).

Οι Κολομβιανοί μάλιστα με 7 βαθμούς εξασφάλισαν την πρώτη θέση του Α' ομίλου, έτσι το Σάββατο θα αντιμετωπίσουν στον προημιτελικό τον καλύτερο 3ο.

Ο καλύτερος 3ος θα μπορούσε να είναι σχεδόν οποιαδήποτε ομάδα, ακόμη και από τον όμιλό της φυσικά, δηλαδή Κόστα Ρίκα ή Αργεντινή (νοκ-άουτ η Βολιβία με 1 βαθμό).

Αυτές οι δύο χώρες κοντράρονται την Δευτέρα (03:45). Αν η Κόστα Ρίκα (3 βαθμοί) νικήσει ή πάρει ισοπαλία θα εξασφαλίσει πρόκριση με την 2η θέση, ενώ μόνο με νίκη θα το καταφέρει η Αργεντινή (2 βαθμοί).

Σε περίπτωση ισοπαλίας η διοργανώτρια θα περιμένει τους άλλους ομίλους για να δει αν θα περάσει ως καλύτερη, ή δεύτερη καλύτερη 3η.

***δείτε βαθμολογίες, πρόγραμμα, διασταυρώσεις & σκόρερς στο πανόραμα

Κολομβία - Βολιβία 2-0

Σκόρερ: 15' και 29' πέν. Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία

Γήπεδο: "Cementerio de Los Elefantes", Σάντα Φε

Διαιτητής: Φρανσίσκο Τσακόν (Μεξικό)

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα έφερε και το 1-0 για την Κολομβία στο 15', με τον άσο της Πόρτο, Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία, να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στην διοργάνωση.

Ο Ντάιρο Μορένο έκανε την εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Φαλκάο βγήκε τετ-α-τετ με τον Κάρλος Άριας και με αριστερό πλασέ τον νίκησε ανοίγοντας το σκορ για τους Κολομβιανούς.

Από λάθος συνεννόηση των Βολιβιανών, Ρόναλντ Ράλδες και Κριστιάν Βάργκας, ο Πάμπλο Αρμέρο βγήκε στην αντεπίθεση από αριστερά και τον ανέτρεψε στην περιοχή ο Σάντος Αμαδόρ, κάνοντας πέναλτι στο 27'.

Ο Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κάρλος Άριας στο 29' για το 2-0, ενώ με το δεύτερο τέρμα του έπιασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς τον Χοσέ Πάολο Γκερέρο (Περού).

Η τρίτη ευκαιρία δεν έφερε και το 3ο γκολ για την Κολομβία, καθώς ο Πάμπλο Αρμέρο έκανε την σέντρα από αριστερά στο 42', ο Γκουστάβο Αντριάν Ράμος πήρε την κεφαλιά από κοντά στο 2ο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μοναδική τελική προσπάθεια της Βολιβίας στο πρώτο ημίχρονο ήταν η εκτέλεση φάουλ του Γιασμάνι Κάμπος στο 45'+1, με τον Λουΐς Μαρτίνες να αποκρούει.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η πρώτη πραγματική καλή ευκαιρία για την Βολιβία ήρθε στο 55', με τον Γιασμάνι Κάμπος να σουτάρει μέσα από την περιοχή και την μπάλα αφού έσκασε αρχικά στο έδαφος, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 63' λίγο έλειψε να συμπληρώσει χατ-τρικ ο Φαλκάο με σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Άριας.

Ο Ούγκο Ρονταγέγκα αστόχησε σε σουτ στο 71' και στο 72' πλάσαρε από κοντά μετά από ομαδική προσπάθεια, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα Βολιβιανού αμυντικού, ενώ είχε ένα ακόμη άστοχο σουτ στο 87'.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Λουΐς Μαρτίνες, Σούνινγκα, Λουΐς Περέα, Γέπες, Αρμέρο, Κάρλος Σάντσες, Γκουαρίν (51' Κουαντράδο), Αμπέλ Αγκιλάρ, Γκουστάβο Αντριάν Ράμος (79' Σότο), Ντάιρο Μορένο (46' Ρονταγέγκα), Φαλκάο.

ΒΟΛΙΒΙΑ: Άριας, Κριστιάν Βάργκας, Ράλδες, Αμαδόρ, Λόρχιο Άρβαρες, Ρόμπλες, Ρόναλντ Γκαρσία, Άρσε (71' Πεδριέλ), Γιασμάνι Κάμπος, Εντιβάλντο Ρόχας Ερμόσα (46' Βάκα), Μαρσέλο Μορένο Μάρτινς (61' Πένια).

Κολομβία - Βολιβία 2-0 (highlights)

Κολομβία - Βολιβία 2-0 (goals)

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ