COPA AMERICA

Κολομβία - Βενεζουέλα 0-1

Κολομβία - Βενεζουέλα 0-1

Η Βενεζουέλα έκανε την έκπληξη και με το γκολ του Σαλομόν Ροντόν, νίκησε με 1-0 την Κολομβία, στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου του Copa América. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ρόναλντ Βάργκας, που είναι κοντά στην ΑΕΚ.

Με τον Ρόναλντ Βάργκας, για τον οποίον όπως αναφέρει το ρεπορτάζ λείπουν μόνον οι ανακοινώσεις για να θεωρείται ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, να είναι εκ των διακριθέντων και τον Σαλομόν Ροντόν ο σκόρερ, η Βενεζουέλα έκανε την έκπληξη και νίκησε με 1-0 την Κολομβία, για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στον τρίτο όμιλο, του Copa América.

Εξαιρετικός, με τρεξίματα και κυρίως ανθεκτικός στα σκληρά έως αντιαθλητικά μαρκαρίσματα των Κολομβιανών, ξεχώρισε με την παρουσία του. Μονίμως κινητικός, ο Ρόναλντ Βάργκας δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα, στην κολομβιανή αμυντική γραμμή ενώ έφτασε και κοντά στο γκολ.

Οι "καφετέρος" αντίθετα, απογοήτευσαν. Από τον Φαλκάο και τον Χάμες, έως τον Μπάκα και τον Μαρτίνες, το σύνολο του Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν δεν είχε αρχή μέση και τέλος, και μοιραία ήρθε η ήττα. Ο Κουδράδο, ήταν ίσως ο μόνος διασωθείς.

Κολομβία - Βενεζουέλα 0-1

Κολομβία - Βενεζουέλα 0-1

Σκόρερς: 60' Ροντόν

Γήπεδο: "Εστάδιο Ελ Τενιέντε", Ρανκάγουα

Διαιτητής: Αντρές Κούνια

Με αρκετά λάθη, από Κολομβιανούς και Βενεζουελάνους, ξεκίνησε η αναμέτρηση στη Ρανκάγουα. Και σκληρά μαρκαρίσματα, σήμα κατατεθέν του Copa América. Η Κολομβία αδυνατούσε να παράξει παιχνίδι, ο Χάμες Ροντρίγκες έμοιαζε εγκλωβισμένος, η μπάλα δεν έφθανε στους Φαλκάο και Μπάκα.

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, ο Χουάν Κουαδράδο επιχείρησε μία σέντρα σουτ, δοκιμάζοντας την ετοιμότητα του Μπαρόχα, ο οποίος έφερε εις πέρας την αποστολή του με επιτυχία. Στο 27ο λεπτό, η "βινοτίντο" έφθασε σε μία μεγάλη ευκαιρία ν' ανοίξει το σκορ. Αράνγκο και Βάργκας συνεργάστηκαν άψογα με το δεύτερο να πιάνει το σουτ, ωστόσο τον Οσπίνα, να απομακρύνει.

Κολομβία - Βενεζουέλα 0-1

Στο 35ο λεπτό, ο "Ρονίτα" έγινε αποδέκτης ενός αντιαθλητικού μαρκαρίσματος από τον Βαλένσια, ο οποίος με χέρια και με πόδια, του έκανε ένα πολύ άτσαλο φάουλ. Συγκεκριμένα μάτωσε η μύτη του Βενεζουελάνου μεσοεπιθετικού, ενώ ο Κολομβιανός τον πάτησε και με ύπουλο τρόπο στο πόδι, στη λήξη της φάσης.

Με τους "καφετέρος'' να έχουν βρεθεί εκπλήξεως μετά την άνευ αναμενομένου θετική εμφάνιση της Βενεζουέλας, οι παίκτες της δεύτερης είχαν ακόμη μία καλή στιγμή να ανοίξουν το σκορ, δύο λεπτά πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, όταν και του σουτ του Γκέρα στην κίνηση, απομάκρυνε και πάλι, ο Οσπίνα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως και το πρώτο. Με την Κολομβία να μπερδεύει και να... μπερδεύεται, τους Χάμες Ροντρίγκες, Ραδαμέλ Φαλκάο και Κάρλος Μπάκα να ψάχνουν την ταυτότητά τους, τον Κουαδράδο να είναι πανταχού παρών και να προσπαθεί μόνος του, και τον Σάντσες να προσπαθεί να μαρκάρει με... ξύλο, τον Βάργκας.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας ματς, η Βενεζουέλα έφθασε στο γκολ. Σκόρερ για τη "βινοτίντο" ο Σαλομόν Ροντόν, ο οποίος με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του, Νταβίντ Οσπίνα κι αφού ο Γκέρα του είχε δώσει εξαιρετική ασίστ με κεφαλιά, προηγουμένως.

Στο 73ο λεπτό, ο νεοεισελθών Τεόφιλο Γκουτιέρες έχασε μία σπάνια ευκαιρία να ισοφαρίζει για τους "καφετέρος", καθώς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μπαρόχα, αλλά νικήθηκε από το Βενεζουελάνο γκολκίπερ. Στο 79ο λεπτό, η πολιορκία της Βενεζουέλας από τους Κολομβιανούς, δεν θα φέρει γκολ. Αρχικά, ο Μπαρόχα αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του από Χάμες Ροντρίγκες και Καρδόνα, ενώ μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο Ζαπάτα δεν θα μπορέσει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 85', ο Τζάκσον Μαρτίνες έβγαλε πάσα στον Κουαδράδο, εκείνος στην μικρή περιοχή έπιασε το γυριστό στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από τα δοκάρια της εστίας του Μπαρόχα.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Σούνιγα, Σαπάτα, Μουρίγιο, Αρμέρο (82' Τζάκσον Μαρτίνες), Κουαδράδο, Σάντσες (62' Καρδόνα), Βαλένσια, Χάμες Ροντρίγκες, Μπάκα (72' Τεόφιλο Γκουτιέρες), Φαλκάο

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Μπαρόχα, Ροσάλες, Βισκαρόντο, Τούνιες, Αμορεμπιέτα, Ρινκόν, Σέιχας (75' Λουσένα), Γκέρα, Βάργκας (80' Γκονσάλες), Αράνγκο (86' Σιτσέρο), Ροντόν

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ