COPA AMERICA

Κολομβία, η καλύτερη επίθεση του πλανήτη

Colombia's Radamel Falcao celebrates after scoring against Belgium during a friendly soccer match at the King Baudouin stadium in Brussels on Thursday, Nov. 14, 2013. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Colombia's Radamel Falcao celebrates after scoring against Belgium during a friendly soccer match at the King Baudouin stadium in Brussels on Thursday, Nov. 14, 2013. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

Για πολλούς η Κολομβία θα μπορούσε να έχει κατακτήσει το Μουντιάλ πέρσι αν είχε Φαλκάο. Τώρα είναι από τα φαβορί για το Copa América 2015, καθώς έχει τους καλύτερους επιθετικούς στον πλανήτη

Το βράδυ της Κυριακής η Κολομβία κάνει πρεμιέρα στο Copa América 2015 κόντρα στην Βενεζουέλα και καλείται να αποδείξει πως δικαίως είναι από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Πέρσι, ο μεγάλος αρχηγός, Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία, απουσίαζε από το Μουντιάλ 2014 και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως αν ήταν στα γήπεδα της Βραζιλίας η χώρα του θα είχε κάνει την υπέρβαση και θα είχε κατακτήσει την κορυφή του πλανήτη!

Έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου και αποκλείστηκε από την Βραζιλία. Όπως και έχει, σε έναν ημιτελικό με τα πάντσερ θα είχε πάει καλύτερα από τους Βραζιλιάνους (1-7), αλλά όλα αυτά είναι υποθέσεις.

Πάμε στο σήμερα και πάμε στην πραγματικότητα. Το Copa América 2015 έχει ξεκινήσει στην Χιλή και η Κολομβία το βράδυ της Κυριακής... ρίχνεται στη μάχη. Ο Φαλκάο είναι εκεί. Δεν είναι πια ο καλύτερος στράικερ στον πλανήτη, αλλά είναι ο Φαλκάο.

Από αυτήν την διοργάνωση θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Φορώντας την φανέλα της εθνικής ομάδας είναι... άλλος άνθρωπος και έχει αφήσει ήδη πίσω του την περιπέτεια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κολομβία, η καλύτερη επίθεση του πλανήτη

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία

Ο 29άχρονος άσος πέρσι είχε σοβαρό τραυματισμό και φέτος ήταν δανεικός στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Μονακό, πετυχαίνοντας μόνο 4 τέρματα.

Με την εθνική ομάδα όμως σε πέντε αναμετρήσεις μέσα στην σεζόν πέτυχε ισάριθμα τέρματα έτσι έφτασε τα 25 διεθνή γκολ και έφτασε τον Αρνόλντο Ιγκουαράν στην πρώτη θέση των σκόρερς στην ιστορία της Κολομβίας.

Το ρεκόρ το ισοφάρισε πριν λίγες μέρες, στις 7 Ιουνίου, όταν σκόραρε το μοναδικό τέρμα στο φιλικό με την Κόστα Ρίκα και έπιασε τον Αρνόλντο Ιγκουαράν, ο οποίος τερμάτισε την διεθνή του καριέρα το 1993 με 25 διεθνή τέρματα (τα τελευταία δύο στο Copa América 1991 στις νίκες επί της Βραζιλίας και της Χιλής).

Κολομβία, η καλύτερη επίθεση του πλανήτη

Τελευταίος παρτενέρ ο Τζάκσον Μαρτίνες

Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στον κόσμο που έχει να ρόστερ της τόσους σπουδαίους επιθετικούς, όπως η Κολομβία. Όταν λέμε επιθετικούς φυσικά εννοούμε πραγματικούς στράικερς, όχι εξτρέμς.

Σχεδόν πάντα τα τελευταία χρόνια παίζει με δύο επιθετικούς φυσικά ο ένας είναι ο Φαλκάο. Στο τελευταίο φιλικό με την Κόστα Ρίκα παρτενέρ του ήταν ο Τζάκσον Μαρτίνες.

Ο άσος της Πόρτο (ή της Μίλαν πλέον) αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Πορτογαλία και είναι γενικά από τους σπουδαιότερους επιθετικούς στον κόσμο, σίγουρα από τους πιο δυνατούς και εντυπωσιακότερους στους τρόπους σκοραρίσματος. Δεν δίνει τυχαία 35.000.000 ευρώ η Μίλαν.

Κολομβία, η καλύτερη επίθεση του πλανήτη

Με τρόπαια ο Κάρλος Μπάκα

Ο Κάρλος Μπάκα έχει 3.5 χρόνια στην Ευρώπη. Τρεις γεμάτες σεζόν δηλαδή, όπου και οι τρεις ήταν μαγικές. Η Μπριζ τον απέκτησε από την Ατλέτικο Τζούνιορ και πρόπερσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο βελγικό πρωτάθλημα με 25 γκολ!

Ήρθε εν συνεχεία η μεταγραφή στην Σεβίλλη, με την οποία και τα δύο χρονιές κατέκτησε το Europa League, ενώ πέτυχε 14 γκολ στο πρωτάθλημα πέρσι και 20 φέτος. Πριν 3 χρόνια δεν τον ήξερε κανείς στην Ευρώπη, τώρα άπαντες αναγνωρίσουν πως είναι από τους καλύτερους στην θέση του.

Κολομβία, η καλύτερη επίθεση του πλανήτη

Αξία ο Τεόφιλο Γκουτιέρες

Ο Τεόφιλο Γκουτιέρες παίζει στην Ρίβερ Πλέιτ, την ομάδα δηλαδή μέσω της οποίας έγινε γνωστός και ο Ρανταμέλ Φαλκάο. Ο "Τέο" είναι για πολλούς ο καλύτερος επιθετικός που παίζει στην Λατινική Αμερική. Κατέκτησε πέρσι το Copa Sudamericana και πρόσφατα σκόραρε στην Βραζιλία στον θρίαμβο της Ρίβερ επί της Κρουζέιρο που έφερε την πρόκριση στα ημιτελικά του Copa Libertadores.

Γενικά είναι αυτός που προτιμάται για την θέση του βασικού, για την θέση του παρτενέρ του Φαλκάο, έτσι δεν αποκλείεται παρά την φόρμα των Τζάκσον Μαρτίνες και Κάρλος Μπάκα να είναι αυτός που θα ξεκινά στην 11άδα.

Τελευταίο επίσημο γκολ με την εθνική ήταν στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2014, όταν είχε πληγώσει την Ελλάδα, ενώ ήταν βασικός στα 4 από τα 5 ματς της Κολομβίας στην διοργάνωση. Έχει 14 διεθνή γκολ και με ένα ακόμη θα φτάσει τον Βίκτορ Αριστισάμπαλ στην 5η θέση των σκόρερς στην ιστορία της χώρας.

Κολομβία, η καλύτερη επίθεση του πλανήτη

Μουριέλ και Ιμπάρμπο

Δεν μόνο τέσσερις οι επιθετικοί της Κολομβίας, καθώς υπάρχουν στο ρόστερ δύο ακόμη, ο Λουίς Μουριέλ και Βίκτορ Ιμπάρμπο.

Για τον Μουριέλ έδωσε 15.000.000 ευρώ η Σαμπντόρια στην Ουντινέζε τον Ιανουάριο, ενώ ο Ιμπάρμπο ήταν δανεικός στη Ρόμα από την Κάλιαρι και είναι ο μοναδικός που δεν θεωρείται στράικερ, αλλά δεύτερος επιθετικός. Στο Μουντιάλ πέρσι ήταν και ο Αντριάν Ράμος της Ντόρτμουντ, αλλά είναι τραυματίας.

BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 14:  Victor Ibarbo of Colombia reacts during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between Colombia and Greece at Estadio Mineirao on June 14, 2014 in Belo Horizonte, Brazil.  (Photo by Alex Grimm - FIFA/FIFA via Getty Images)
BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 14: Victor Ibarbo of Colombia reacts during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between Colombia and Greece at Estadio Mineirao on June 14, 2014 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Alex Grimm - FIFA/FIFA via Getty Images) FIFA VIA GETTY IMAGES

Και αν ο Χάμες έχει πάλι όρεξη;

Έχει περάσει ένας χρόνος από τις μεγαλειώδεις εμφανίσεις του Χάμες Ροντρίγκες στην Βραζιλία. Ο καλύτερος επιτελικός μέσος του κόσμου αναδείχθηκε κορυφαίος του Μουντιάλ 2014 και αν κάνει ανάλογες εμφανίσεις και φέτος μαζί με τους επιθετικούς της Κολομβίας θα προσφέρουν θέαμα και πολλά γκολ.

Κολομβία, η καλύτερη επίθεση του πλανήτη

Ερωτηματικό ο Κουαδράδο

Εκτός του Φαλκάο, ένας ακόμη παίκτης που στην διοργάνωση θα προσπαθήσει να βρει τον χαμένο του εαυτό είναι ο Χουάν Κουαδράδο.

Η Τσέλσι έδωσε κάτι περισσότερο από 30.000.000 ευρώ τον Ιανουάριο, όμως ο Ζοζέ Μουρίνιο τα κλαίει. Ίσως απλά δεν του ταιριάζει το πρωτάθλημα ή ομάδα, ενώ πέρσι στο Μουντιάλ είχε της περισσότερες ασίστς μαζί με τον Τόνι Κρόος (4).

Κολομβία, η καλύτερη επίθεση του πλανήτη
PHOTOGRAPH: CLIVE ROSE/GETTY IMA

Η πιθανή 11άδα

Στο τέρμα ο Οσπίνα της Άρσεναλ. Στην άμυνα νέο αίμα είναι ο Μουρίγιο (23) της Γρανάδα και αναμένεται να είναι παρτενέρ του Κριστιάν Σαπάτα της Μίλαν στο κέντρο της άμυνας.

Δεξιά ο Σαντιάγο Άριας της Αϊντχόφεν και αριστερό ο Αρμέρο της Φλαμένγκο, αλλά πάντα διεκδικεί θέση στα μπακ και ο Σούνιγα, αυτός που είχε τραυματίσει τον Νέϊμάρ.

Αφού οι Γκουαρίν και Αγκιλάρ είναι τραυματίες, πιθανότατα στο κέντρο μαζί με τον Κάρλος Σάντσες θα είναι ο Μεχία, ενώ μπροστά τους θα δημιουργούν οι Κουαδράδο και Χάμες Ροντρίγκες.

Στην επίθεση ο Φαλκάο μαζί με έναν από τους Τεόφιλο Γκουτιέρες, Τζάκσον Μαρτίνες ή Κάρλος Μπάκα. Δεν μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένη πρόβλεψη.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ

Τερματοφύλακες

1. Νταβίντ Οσπίνα (26) Άρσεναλ

12. Καμίλο Βάργκας (25) Ατλέτικο Νασιονάλ

23. Κριστιάν Μπονίγια (22) Λα Εκιδάδ

Αμυντικοί

2. Κριστιάν Σαπάτα (28) Μίλαν

3. Πέδρο Φράνκο (24) Μπεσίκτας

4. Σαντιάγο Άριας (23) Αϊντχόφεν

7. Πάμπλο Αρμέρο (28) Φλαμένγκο

13. Ντάρουιν Αντράντε (24) Σταντάρ Λιέγης

14. Κάρλος Βαλντές (30) Νασιονάλ

18. Καμίλο Σούνιγα (29) Νάπολι

22. Χέισον Μουρίγιο (23) Γρανάδα

Μέσοι

5. Έντουιν Βαλένσια (30) Σάντος

6. Κάρλος Σάντσες (29) Άστον Βίλα

8. Έντουιν Καρδόνα (22) Μοντερέι

10. Χάμες Ροντρίγκες (23) Ρεάλ

11. Χουάν Κουαδράδο (27) Τσέλσι

15. Αλεσάντερ Μεχία (26) Μοντερέι

Επιθετικοί

9. Ρανταμέλ Φαλκάο (29) ManUtd / Μονακό

16. Βίκτορ Ιμπάρμπο (25) Ρόμα

17. Κάρλος Μπάκα (28) Σεβίλλη

19. Τεόφιλο Γκουτιέρες (30) Ρίβερ Πλέιτ

20. Λουίς Μουριέλ (24) Σαμπντόρια

21. Τζάκσον Μαρτίνες (28) Πόρτο

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Χοσέ Πέκερμαν (Αργεντινή)

Κολομβία, η καλύτερη επίθεση του πλανήτη
TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ