COPA AMERICA

Φρεντ, ο καλύτερος στράικερ της Βραζιλίας

Φρεντ, ο καλύτερος στράικερ της Βραζιλίας

Κάποιοι ακόμη δεν έχουν καταλάβει πως στην αποστολή της Βραζιλίας δεν βρίσκεται ο γνωστός Φρεντ, αλλά ο μέσος της Σαχτάρ. Βέβαια, ο Φρεντ της Φλουμινένσε παραμένει ο καλύτερος στράικερ της Βραζιλίας!

Η Βραζιλία τα ξημερώματα της Πέμπτης ηττήθηκε από την Κολομβία για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Copa América 2015, πραγματοποιώντας ακόμη μία κακή εμφάνιση στον επιθετικό τομέα.

Το Sport24.gr καλύπτει κάθε βράδυ όλα τα ματς LIVE και στα δύο ματς που έχει δώσει η "σελεσάο" οι αναγνώστες στέλνουν μηνύματα οργής για τον Φρεντ. "Αίσχος. Απαράδεκτο να παίζει ακόμη ο Φρεντ στην Βραζιλία" και άλλα τέτοια παρόμοια.

Στην 11άδα ήταν ο Φρεντ, αλλά ο όχι ο γνωστός. Όχι ο στράικερ της Φλουμινένσε, αλλά ο 22άχρονος μέσος της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Το παιδί παρακάτω με το 17...

Φρεντ, ο καλύτερος στράικερ της Βραζιλίας

Έχει τερματίσει την διεθνή του καριέρα

Αφήνουμε όμως τον Φρεντ της Σαχτάρ και επιστρέφουμε στον 31άχρονο επιθετικό. Αυτός λοιπόν έχει τερματίσει την διεθνή του καριέρα από πέρσι, αμέσως μετά το Μουντιάλ 2014.

Ήταν το εύκολο θύμα, αυτός που... πλήρωσε το μάρμαρο. Η κριτική ήταν έντονη από όλο τον πλανήτη και ο ίδιος αποφάσισε να σταματήσει από την Εθνική, αφού δεν τον ήθελε σε αυτή η συντριπτική πλειοψηφία.

Φρεντ, ο καλύτερος στράικερ της Βραζιλίας

Έφταιγε όμως αυτός;

Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι είχε δημιουργήσει έναν κορμό εν όψει του Μουντιάλ 2014. Δεκάρι ο Οσκάρ, στα πλάγια οι Χουλκ και Νεϊμάρ, στην κορυφή ο Φρεντ.

Είτε αρέσει αυτό σε κάποιους, είτε όχι, η επιλογή του Σκολάρι ήταν σωστή. Αυτοί ήταν οι καλύτεροι παίκτες και σε αυτούς πόνταρε.

Φρεντ, ο καλύτερος στράικερ της Βραζιλίας

Όλα καλά στο Confederations Cup

Ένα χρόνο πριν το Μουντιάλ 2014 διεξήχθη το 2013 FIFA Confederations Cup. Μήπως θυμάστε τι έγινε; Η Βραζιλία το κατέκτησε, επικρατώντας με 3-0 της Ισπανίας στον τελικό, με δύο γκολ του Φρεντ και ένα του Νεϊμάρ.

Brazil's Fred, left, and Neymar celebrate after Fred scored the opening goal during the soccer Confederations Cup final between Brazil and Spain at the Maracana stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Sunday, June 30, 2013. (AP Photo/Victor R. Caivano)
Brazil's Fred, left, and Neymar celebrate after Fred scored the opening goal during the soccer Confederations Cup final between Brazil and Spain at the Maracana stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Sunday, June 30, 2013. (AP Photo/Victor R. Caivano) AP

Ο Φρεντ με 5 γκολ ήταν πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης μαζί με τον Φερνάντο Τόρες. Τότε κανείς δεν έκανε παράπονα για τον Φρεντ, όλα ήταν καλά έβαζε τα γκολ και όλοι ήταν ικανοποιημένοι και αισιόδοξοι για το Μουντιάλ.

Φρεντ, ο καλύτερος στράικερ της Βραζιλίας

Έχει οδηγήσει μόνος του την Φλουμινένσε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και ήταν ο καλύτερος στράικερ της χώρας και μάλιστα με διαφορά. Όχι του πρωταθλήματος Βραζιλίας, ο καλύτερος της χώρας, όλων των Βραζιλιάνων που παίζουν ανά τον πλανήτη δηλαδή.

Έβαζε όμως τα γκολ στο Confederations Cup διότι όλη η ομάδα λειτουργούσε σωστά. Άμυνα με Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ και Μαρσέλο. Στο κέντρο Παουλίνιο και Λουίζ Γκουστάβο. Δεκάρι ο Οσκάρ και εξτρέμς οι Χουλκ και Νεϊμάρ.

Όλοι τους σε καλή κατάσταση και μπορούσαν να τροφοδοτούν τον Φρεντ, ο οποίος είναι κλασικός στράικερ, θέλει τροφοδότηση και θα το βάλει το γκολ.

Πριν το Μουντιάλ είχε έναν τραυματισμό, δεν ήταν απόλυτα έτοιμος στην διοργάνωση. Ατυχία, αλλά ο Σκολάρι αυτόν είχε και από πίσω του τον Ζο. Τον στήριξε αλλά δεν είναι μόνο πως δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Γενικά η ομάδα ήταν σε κακή κατάσταση. Ούτε ο Χουλκ ούτε ο Οσκάρ ήταν αυτοί που έπρεπε και γενικότερα κανείς δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει τον Φρεντ.

Φρεντ, ο καλύτερος στράικερ της Βραζιλίας

Ακόμη ο καλύτερος της Βραζιλίας

Μήπως ξέρετε ποιος βγήκε πρώτος σκόρερ στο τελευταίο πρωτάθλημα Βραζιλίας; Σωστά μαντέψατε... ο Φρεντ! Κανείς δεν είπε πως ο Φρεντ είναι ο καλύτερος επιθετικός του κόσμου, κανείς δεν είπε πως μπορεί να συγκριθεί με άλλους σπουδαίους Βραζιλιάνους επιθετικούς του παρελθόντος.

Φαντάζει απίστευτο για κάποιους, αλλά εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος Βραζιλιάνος επιθετικός, ακόμη και σήμερα. Μετά τον Ρονάλντο (φαινόμενο) το χάος! Δεν φταίει αυτός που δεν υπάρχει άλλος. Δεν φταίει αυτός που ο Αντριάνο (ο αυτοκράτορας) είχε ψυχολογικά προβλήματα και προτίμησε τις γυναίκες, τα ποτά και το φαγητό.

Φρεντ, ο καλύτερος στράικερ της Βραζιλίας

Κανονικά ο Φρεντ θα έπρεπε να είναι στην αποστολή για το Copa América 2015, αλλά μετά το κράξιμο του Μουντιάλ λογικό ήταν να σταματήσει από την εθνική.

Ο Ντιέγκο Ταρντέλι ήταν ο αντικαταστάτης του, παίκτης ο οποίος κάποτε ήταν καλό, ελπιδοφόρος, αλλά καλύτερος του Φρεντ δεν είναι. Έπαιξε στο πρώτο ματς με την Βενεζουέλα και σε αυτό με την Κολομβία έπαιξε ο Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Δηλαδή, η Βραζιλία έπαιξε χωρίς επιθετικό, καθώς ο άσος της Χόφενχαϊμ ουσιαστικά είναι επιτελικός μέσος, μπορεί να παίξει ως δεύτερος επιθετικός, αλλά στράικερ δεν είναι.

Φρεντ, ο καλύτερος στράικερ της Βραζιλίας

Αυτός στον οποίο πόνταραν αρκετοί ήταν ο Λουίζ Αντριάνο της Σαχτάρ. Πέτυχε 9 γκολ φέτος στο Champions League, αλλά τα 8 από αυτά στα δύο ματς με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ.

Κλήθηκε στην εθνική, αλλά στα 4 φιλικά που έπαιξε δεν σκόραρε σε κανένα. Ήταν βασικός στα 3 από αυτά και γενικά δεν έκανε καλές εμφανίσεις, ενώ γενικότερα μετά τα Χριστούγεννα ήταν εκτός φόρμας, πληρώνοντας ίσως την διακοπή του πρωταθλήματος στην Ουκρανία.

Φρεντ, ο καλύτερος στράικερ της Βραζιλίας

Ακόμη όμως και ήταν ο Λουίζ Αντριάνο στην εθνική και σε φόρμα ή κάποιος άλλος καλός πραγματικά επιθετικός, πάλι θα υπήρχε πρόβλημα, καθώς η ομάδα έχει αστέρια στην άμυνα και τον Νεϊμάρ. Έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη και στην δημιουργία και είναι χαρακτηριστικό πως στο ματς με την Κολομβία αυτοί που έπαιζαν με σκληρά μαρκαρίσματα ήταν οι Βραζιλιάνοι.

Η Κολομβία έχει καλύτερη ομάδα από την Βραζιλία και από πραγματικούς επιθετικούς έχει τους Φαλκάο, Τζάκσον Μαρτίνες, Μπάκα, Τεόφιλο Γκουτιέρες, Ιμπάρμπο και Μουριέλ. Έναν από αυτούς να είχε η Βραζιλία, κυρίως από τους 4 πρώτους, θα ήταν... Θεός.

Φρεντ, ο καλύτερος στράικερ της Βραζιλίας
TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ