COPA AMERICA

Εκουαδόρ - Βολιβία 2-3

Εκουαδόρ - Βολιβία 2-3

Η Βολιβία προηγήθηκε 3-0 στο ημίχρονο και τελικά νίκησε 3-2 το Εκουαδόρ σε ένα καταπληκτικό ματς. Πέντε γκολ, τρεις εκτελέσεις πέναλτι, πολλές ευκαιρίες και δοκάρι του Νομπόα στο 85'. Ξανά θετικός ο Μπεχαράνο (video)

Μεγάλη νίκη για την Βολιβία σε ένα σπουδαίο ματς, καθώς επικράτησε με 3-2 του Εκουαδόρ στο Βαλπαραΐσο και έκανε βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Copa América 2015. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη της νίκη στην διοργάνωση από το 1997!

Ο Ντάνι Μπεχαράνο του Παναιτωλικού νίκησε τον Κριστιάν Νομπόα του ΠΑΟΚ, αμφότεροι έπαιξαν σε όλο το ματς. Ο πρώτος έδειξε ξανά πως πρόκειται για ένα ταλαντούχο αμυντικό χαφ, ενώ ο δεύτερος "ξύπνησε" στα τελευταία και στο 85' έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει (οριζόντιο δοκάρι).

Η Βολιβία προηγήθηκε 3-0 στο ημίχρονο, ο τερματοφύλακάς της, Ρομέλ Κινιόνες, ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, με πολλές επεμβάσεις. Σε μία από αυτές μάλιστα ο πορτιέρε της Μπολίβαρ σταμάτησε τη μπάλα σε εκτέλεση πέναλτι του Ενέρ Βαλένσια και εν συνεχεία με πέναλτι η ομάδα προηγήθηκε 3-0.

Έφτασαν τους 3 βαθμούς οι Βολιβιανοί, καθώς στην πρεμιέρα είχαν μείνει στο 0-0 με το Μεξικό, ενώ το Εκουαδόρ παραμένει χωρίς βαθμό, καθώς είχε χάσει από την Χιλή.

Εκουαδόρ - Βολιβία 2-3

Εκουαδόρ - Βολιβία 2-3

Σκόρερς: 48' Ενέρ Βαλένσια, 82' Μπολάνιος / 4' Ράλδες, 18' Σμέντμπεργκ-Νταλένσε, 43' πέν. ΜΜ Μορένο

Γήπεδο: "Ελίας Φιγκερόα", Βαλπαραΐσο

Διαιτητής: Χοέλ Αγκιλάρ (Ελ Σαλβαδόρ)

Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα άνοιξε το σκορ, με την Βολιβία να παίρνει προβάδισμα μόλις στο 4ο λεπτό με τον Ράλδες να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σμέντμπεργκ-Νταλένσε.

Ο Σουηδός (καταγωγή) από δημιουργός έγινε εκτελεστής στο 18' και έκανε το 0-2 με εξαιρετικό πλασέ εκτός περιοχής, έπειτα από την πάσα του Μαρσέλο Μάρτινς Μορένο.

Οι παίκτες του Εκουαδόρ προσπάθησαν να ξεπεράσουν το "σοκ" άρχισαν να πιέζουν, αλλά ο Κινιόνες με τις αποκρούσεις του δεν τους επέτρεψε να μειώσουν. Αφού σταμάτησε τους Ενέρ Βαλένσια και Κριστιάν Νομπόα σε τετ-α-τετ, στο 38' απέκρουσε πέναλτι του Ενέρ Βαλένσια.

Εκουαδόρ - Βολιβία 2-3

Το πέναλτι μάλιστα εκτελέστηκε δύο φορές. Την πρώτη ο Βαλένσια σκόραρε, αλλά είχε μπει νωρίς συμπαίκτης του στην περιοχή και σωστά έδωσε επανάληψη ο διαιτητής.

Τίποτα δεν πήγαινε καλά για το Εκουαδόρ και στο 41' κέρδισε πέναλτι η Βολιβία, καθώς ο Εράσο με... καρατιά προσπάθησε να απομακρύνει και τελικά χτύπησε στο κεφάλι τον Λίσιο. Ο Μαρσέλο Μάρτινς Μορένο στο 43' ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 0-3.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Κινιόνες να κάνει νέα εντυπωσιακή απόκρουση, αυτήν την φορά σε σουτ του Μπολάνιος στο 46', όμως στο 48' τερματοφύλακας της Μπολίβαρ δεν κατάφερε να σταματήσει τον Ενέρ Βαλένσια που μείωσε σε 1-3.

Δεν κατάφεραν να τον νικήσουν επίσης ο Ιμπάρα στο 65' και ο Νομπόα στο 67', αλλά ο Μπολάνιος με τρομερό μακρινό σουτ στο 82' έκανε το 2-3 και έβαλε... φωτιά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Στο 85' ο Κριστιάν Νομπόα σούταρε από μακριά, το σουτ ήταν καλό και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κινιόνες, ο οποίος στο 87' απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Μπολάνιος.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Αλεσάντερ Ντομίνγκες, Παρέδες (86' Ανγκούλο), Ατσιλιέρ, Εράσο, Αγιοβί, Νομπόα, Πέδρο Κινιόνες (46' Κασάρες), Φιντέλ Μαρτίνες (46' Ιμπάρα), Χέφερσον Μοντέρο, Μπολάνιος, Ενέρ Βαλένσια.

ΒΟΛΙΒΙΑ: Ρομέλ Κινιόνες, Ουρτάδο, Σεντένο, Ραλδές, Μοράλες, Τσουμασέρο, Ντάνι Μπεχαράνο, Πεδριέλ (57' Κοΐμπρα), Σμέντμπεργκ-Νταλένσε, Λίσιο (72' Μάρβιν Μπεχαράνο), ΜΜ Μορένο (88' Μιράντα).

*χαμένο πέναλτι 38' Ενέρ Βαλένσια (απόκρουση Κινιόνες)

Εκουαδόρ - Βολιβία 2-3

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ