COPA AMERICA

Αργεντινή - Βολιβία 1-1

Argentine forward Lionel Messi(10) gets away from Bolivians Jhasmani Campos(L) and Walter Flores during a 2011 Copa America Group A first round football match held at the Ciudad de La Plata stadium in La Plata, 59 Km south of Buenos Aires, on July 1, 2011. AFP PHOTO / DANIEL GARCIA (Photo credit should read DANIEL GARCIA/AFP/Getty Images)
Argentine forward Lionel Messi(10) gets away from Bolivians Jhasmani Campos(L) and Walter Flores during a 2011 Copa America Group A first round football match held at the Ciudad de La Plata stadium in La Plata, 59 Km south of Buenos Aires, on July 1, 2011. AFP PHOTO / DANIEL GARCIA (Photo credit should read DANIEL GARCIA/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Βολιβία έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα του Copa América 2011, καθώς πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Αργεντινή, την οποία έσωσε από την ήττα ο Αγκουέρο με εξαιρετικό γκολ (videos)

Η Αργεντινή χωρίς να αφήσει καλές εντυπώσεις στην πρεμιέρα του Copa América 2011 αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 με την Βολιβία στην Πλάτα.

Οι Βολιβιανοί προηγήθηκαν μάλιστα στο 48' με το "τακουνάκι" του Εντιβάλντο Ρόχας Ερμόσα και το τραγικό λάθος του Έβερ Μπανέγκα.

Ο Σέρχιο Αγκουέρο μπήκε στο ματς στο 71' και στο 76' έδωσε την λύση, ισοφαρίζοντας με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση.

Η απώλεια αυτή της διοργανώτριας δίνει μεγάλο ενδιαφέρον στον Α' όμιλο, για τον οποίο στο άλλο ματς της 1ης αγωνιστικής θα παίξουν Κολομβία - Κόστα Ρίκα (21:30) στην μοναδική αναμέτρηση του Σαββάτου.

Αργεντινή - Βολιβία 1-1

Σκόρερς: 76' Αγκουέρο / 48' Εντιβάλντο Ρόχας Ερμόσα

Γήπεδο: "Ciudad de La Plata", Πλάτα

Διαιτήτης: Ρομπέρτο Σιλβέρα (Ουρουγουάη)

Το διαγώνιο σουτ του Εσεκιέλ Λαβέτσι στο 25' ήταν άστοχο, ενώ από προσπάθεια του Μέσι στο 31' ο Τέβες πλάσαρε και Κάρλος Άριας απέκρουσε σε κόρνερ.

Από λάθος του Βολιβιανού τερματοφύλακα παραλίγο να σκοράρει ο Εστέμπαν Καμπιάσο στο 33', ενώ ο Λιονέλ Μέσι έδειξε το κακό του πρόσωπο στο 35', ξεκινώντας καυγά με τον Ράλδες.

Στο 48' μπήκε το πρώτο γκολ της διοργάνωσης, με την Βολιβία να ανοίγει το σκορ και να "παγώνει" την Πλάτα.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Εντιβάλντο Ρόχας έκανε "τακουνάκι" στο πρώτο δοκάρι, ο Έβερ Μπανέγκα έκανε κακό υπολογισμό, η μπάλα πέρασε κάτω από το πόδι του και πέρασε την γραμμή παρά την προσπάθεια του Σέρχιο Ρομέρο.

Στο 66' ο Μαρσέλο Μορένο Μάρτινς έφτασε κοντά στο 0-2, βγήκε τετ-α-τετ με τον Σέρχιο Ρομέρο, αλλά ο πορτιέρο της Άλκμααρ τον σταμάτησε δύο φορές.

Για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο η Αργεντινή απείλησε στο 71', με το δυνατό του Χαβιέρ Μαστσεράνο να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ανησύχησε λίγο την άμυνα της Βολιβίας ο Σέρχιο Αγκουέρο.

Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε στο 76' να ισοφαρίσει για τους Αργεντινούς με ένα εξαιρετικό τέρμα.

Ο Άνχελ ντι Μαρία έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Νικολάς Μπουρντίσο κοντρόλαρε με το στήθος και ο Σέρχιο Αγκουέρο με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σανέτι, Νικολάς Μπουρντίσο, Γκαμπριέλ Μιλίτο, Ρόχο, Μπανέγκα, Μαστσεράνο, Καμπιάσο (46' Ντι Μαρία), Λαβέτσι (71' Αγκουέρο), Μέσι, Τέβες.

ΒΟΛΙΒΙΑ: Άριας, Λόρχιο Άλβαρες, Ράλδες, Ρόναλντ Ριβέρος, Λουΐς Γκουτιέρες, Ρόμπλες, Φλόρες, Χοσελίτο Βάκα (64' Χοσέ Λουΐς Τσάβες), Γιασμάνι Κάμπος (80' Χουάν Κάρλος Άρσε), Εντιβάλντο Ρόχας Ερμόσα (90' Ρούντι Καρντόσο), Μαρσέλο Μορένο Μάρτινς.

Αργεντινή - Βολιβία 1-1 (goals)

Αργεντινή - Βολιβία 1-1 (highlights)

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ