COPA AMERICA

Αργεντινή - Ουρουγουάη 1-1 (4-5 πέν.)

Αργεντινή - Ουρουγουάη 1-1 (4-5 πέν.)

Η Ουρουγουάη νίκησε με 5-4 στα πέναλτι την Αργεντινή και θα αντιμετωπίσει το Περού στα ημιτελικά του Copa América 2011. Η κανονική διάρκεια του ματς και η παράταση ολοκληρώθηκαν με 1-1, ενώ μοιραίος ήταν ο Τέβες, καθώς ο ήρωας, Μουσλέρα, απέκρουσε την εκτέλεσή του στα πέναλτι (videos)

Με ήρωα τον τερματοφύλακά της, Φερνάντο Μουσλέρα, η Ουρουγουάη νίκησε με 5-4 στα πέναλτι την Αργεντινή, μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια και την παράταση και πήρε σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Copa América 2011, όπου θα αντιμετωπίσει το Περού.

Μοιραίος για την Αργεντινή ήταν ο Κάρλος Τέβες, καθώς ήταν ο μόνος που δεν κατάφερε να ευστοχήσει στην διαδικασία των πέναλτι, με τον Μουσλέρα να αποκρούει την εκτέλεσή του (φυσικά ο Ουρουγουανός πορτιέρο βγήκε MVP του αγώνα).

Η Ουρουγουάη προηγήθηκε μόλις στο 6' με τον Ντιέγκο Πέρες, ο οποίος όμως άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες από το 39ο λεπτό.

Η Αργεντινή είχε απαντήσει στο 18' με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ενώ αυτή έπαιζε με 10 παίκτες από το 87', όταν και αποβλήθηκε ο αρχηγός της, Χαβιέρ Μαστσεράνο.

Αργεντινή - Ουρουγουάη 1-1 (4-5 πέν.)

Σκόρερς: 18' Ιγκουαΐν / 6' Ντιέγκο Πέρες

Γήπεδο: "Cementerio de Los Elefantes", Σάντα Φε

Διαιτητής: Κάρλος Αμαρίγια (Παραγουάη)

Ο Ντιέγκο Φορλάν εκτέλεσε στο 6' από μακριά φάουλ και έφερε την μπάλα στην περιοχή της Αργεντινής, ο Άλβαρο Περέιρα πήρε την κεφαλιά και ο Σέρχιο Ρομέρο απέκρουσε, αλλά εν συνεχεία ο Ντιέγκο Πέρες από κοντά με προβολή άνοιξε το σκορ ( 0-1).

Η πρώτη καλή προσπάθεια για την Αργεντινή ήρθε από τον Σέρχιο Αγκουέρο στο 15', μπήκε εντυπωσιακά στην περιοχή από δεξιά, αλλά μπλόκαρε ο Φερνάντο Μουσλέρα μετά το γύρισμά του.

Η ισοφάριση για τους διοργανωτές ήρθε στο 18' με την κεφαλιά του Γκονσάλο Ιγκουαΐν μεταξύ του πέναλτι και της μικρής περιοχής, έπειτα από εκπληκτική σέντρα του Λιονέλ Μέσι από δεξιά ( 1-1).

Η Ουρουγουάη έφτασε κοντά στο γκολ στο 35', καθώς από την κεφαλιά του Αντρές Σκότι η μπάλα πήρε ύψος και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ρομέρο, ενώ εν συνεχεία η φάση σταμάτησε για οφ-σάιντ του Λουΐς Σουάρες και δεν μέτρησε το γκολ του Μαρτίν Κάσερες (έστειλε εν συνεχεία την μπάλα στα δίχτυα).

Στο 39' ο σκόρερ της Ουρουγουάης, Ντιέγκο Πέρες, αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα, καθώς έξω από την περιοχή της ομάδας του έκανε ένα ανόητο φάουλ με φράγμα στον Γκάγκο, προσπαθώντας να ανακόψει αντεπίθεση, ενώ είχε ήδη κίτρινη κάρτα, την οποία είχε δεχτεί μόλις στο 3'.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα λίγο έλειψε να σκοράρει στο 45' η ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες, καθώς είχε οριζόντιο δοκάρι σε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά ο Ντιέγκο Λουγκάνο, από σέντρα του Φορλάν.

Το δεύτερο ημίχρονο

Από σέντρα του Πάμπλο Σαμπαλέτα από δεξιά ο Σέρχιο Αγκουέρο πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε, στην πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου.

Η πρώτη τελική προσπάθεια του Λιονέλ Μέσι στο ματς ήρθε στο 63', αλλά ο Φερνάντο Μουσλέρα μπλόκαρε το σουτ του άσου της Μπαρτσελόνα.

Πραγματική ευκαιρία στο δεύτερο μέρος ήρθε τελικά στο 78', όταν ο Μέσι με νέα εντυπωσιακή "σκαφτή" πάσα βρήκε τον Ιγκουαΐν στην περιοχή, αυτός γύρισε το σώμα σούταρε με δύναμη, για να αποκρούσει ο Μουσλέρα.

Μόλις ένα λεπτά αργότερα έχασε σπουδαία ευκαιρία η Ουρουγουάη, με τον Φορλάν από κοντά να πλασάρει από καταπληκτική πάσα του Λουΐς Σουάρες, αλλά απέκρουσε ο Ρομέρο.

Στο 87' αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία, καθώς αποβλήθηκε για την Αργεντινή ο Χαβιέρ Μαστσεράνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για φάουλ στον Λουΐς Σουάρες.

Στο 90' ο Φερνάντο Μουσλέρα κράτησε ζωντανή την Ουρουγουάη, κάνοντας διπλή εντυπωσιακή απόκρουση, αρχικά με τα πόδια σε εκτέλεση φάουλ Κάρλος Τέβες αφού η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία και εν συνεχεία στον κοντινό πλασέ του Ιγκουαΐν.

Την δυνατότητα να... τελειώσει το ματς είχε και ο Φορλάν στο 92', καθώς από προσπάθεια του Λουΐς Σουάρες βγήκε μόνος στο ύψος του πέναλτι, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ψηλά άουτ, καθώς δεν είχε την απαιτούμενη στάση στο σώμα.

Η παράταση

Στο 94' το αρκετά καλό διαγώνιο σουτ του Άλβαρο Περέιρα πέρασε άουτ, όπως και αυτό του Λουΐς Σουάρες λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Ψηλά άουτ πέρασε το σουτ του Κάρλος Τέβες στο 101', ενώ στο 114' από πάσα του Χαβιέρ Σανέτι ο Ιγκουαΐν σούταρε από αριστερά μέσα στην περιοχή και η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του δοκαριού του Μουσλέρα.

Ο Ντιέγκο Φορλάν είχε έμπνευση στο 106', αλλά το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή πέρασε άουτ, ενώ στην απέναντι εστία ο Μουσλέρα μπλόκαρε στο 109' το σουτ του Μέσι από το ύψος της περιοχής.

Στο 117' ο Μέσι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του κόντραρε και ο Μουσλέρα μπλόκαρε, με τον τερματοφύλακα της Λάτσιο να έχει 5 λεπτά αργότερα σταματήσει και τον Ιγκουαΐν σε κοντινό πλασέ.

Τα πέναλτι

Αργεντινή: Μέσι... ΓΚΟΛ

Ουρουγουάη: Φορλάν... ΓΚΟΛ

Αργεντινή: Μπουρντίσο... ΓΚΟΛ

Ουρουγουάη: Λουις Σουάρες... ΓΚΟΛ

Αργεντινή: Τέβες... Απόκρουση του Μουσλέρα!!!

Ουρουγουάη: Σκότι... ΓΚΟΛ

Αργεντινή: Παστόρε... ΓΚΟΛ

Ουρουγουάη: Γκαργκάνο... ΓΚΟΛ

Αργεντινή: Ιγκουαΐν... ΓΚΟΛ

Ουρουγουάη: Κάσερες... ΓΚΟΛ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Νικολάς Μπουρντίσο, Γκαμπριέλ Μιλίτο, Σανέτι, Γκάγκο (97' Λούκας Μπίγλια), Μαστσεράνο, Ντι Μαρία (73' Παστόρε), Μέσι, Αγκουέρο (84' Τέβες), Ιγκουαΐν.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Βικτορίνο (20' Σκότι), Μαρτίν Κάσερες, Ντιέγκο Πέρες, Εχίδιο Αρέβαλο Ρίος (110' Εγκουρέν), Άλβαρο Γκονσάλες, Άλβαρο Περέιρα (110' Γκαργκάνο), Φορλάν, Λουΐς Σουάρες.

Αργεντινή - Ουρουγουάη 1-1 (4-5 πέν.) [highlights]

Αργεντινή - Ουρουγουάη 1-1 (goals)

Η διαδικασία των πέναλτι

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ