COPA AMERICA

Αργεντινή - Παραγουάη 2-2

Αργεντινή - Παραγουάη 2-2

Στο καλύτερο - μέχρι τώρα - ματς του Copa América, Αργεντινή και Παραγουάη αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, στην πρεμιέρα τους, στη διοργάνωση. (videos)

Το πιο πλούσιο ματς, τόσο σε γκολ όσο και σε ευκαιρίες. Η Αργεντινή στη Σερένα, ήρθε ισόπαλη με την Παραγουάη, 2-2. Η "αλμπισελέστε" κατάφερε να "χτίσει" ένα προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο ημίχρονο, χάρη στα γκολ του Αγκουέρο και του Μέσι μετά από εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ντι Μαρία.

Ωστόσο, η Παραγουάη ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο και μείωσε με συμπλήρωση μίας ώρας ματς, με τον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού, Νέλσον Βαλντές. Στη συνέχεια ο ρυθμός ακολούθησε αύξουσα πορεία με τις φάσεις - ορισμένες εκ των οποίων πολύ καλές - να διαδέχονται η μία την άλλη μπροστά από τις εστίες των Ρομέρο και Σίλβα.

Κι ενώ όλα έδειχναν την Αργεντινή να ξεκινά με νίκη τη διοργάνωση, ήρθε στο 90ό λεπτό, η ισοφάριση από τον Λούκας Μπάριος, που είχε περάσει νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, ώς αλλαγή. Με το αριστερό, ξεκινά ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, η Αργεντινή, απέναντι στην Παραγουάη που εξέπληξε ευχάριστα με την απόδοσή και την εμφάνισή της.

Αργεντινή - Παραγουάη 2-2

Αργεντινή - Παραγουάη 2-2

Σκόρερς: 29' Αγκουέρο, 36' Μέσι (πεν.) / 60' Βαλντές, 90' Μπάριος.

Γήπεδο: "Εστάδιο Λα Πορτάδα", Σερένα

Διαιτητής: Ουιλμάρ Ρολδάν

Η πρώτη ευκαιρία στη Σερένα ήρθε λίγο πριν τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στο ματς. Συγκεκριμένα στο 14ο λεπτό, ο Άνχελ Ντι Μαρία εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ αλλά ο γκολκίπερ της "αλμπιρόχα", Σίλβα, απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 27' ο συνδυασμός των Μέσι και Αγκουέρο δεν έφερε το γκολ, καθώς το σουτ του δεύτερου ήταν αδύναμο. Αυτό ήρθε, όμως, δύο λεπτά αργότερα. Ο Σαμούδιο έκανε τραγικό λάθος γυρνώντας απρόσεκτα την μπάλα προς τον Σίλβα, ο Αγκουέρο "μυρίστηκε" τη φάση, παρανεβλήθη της πορείας της μπάλας, προσπέρασε τον Παραγουανό γκολκίπερ κι άνοιξε το σκορ για την "αλμπισελέστε".

Μετά το γκολ τα πόδια των παικτών του Χεράρδο Μαρτίνο λύθηκαν, κι άρχισαν να δημιουργούν περισσότερες φάσεις. Στο 35ο λεπτό, ο Άνχελ Ντι Μαρία υποδέχθηκε την μπάλα από τα δεξιά, υπήρξε επαφή με τον Σαμούδιο στην περιοχή, κι ο Κολομβιανός διαιτητής, Ουιλμάρ Ρολδάν, υπέδειξε το πέναλτι.

Περισσότερο, ο ακραίος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το κέρδισε. Ο Λιονέλ Μέσι, ανέλαβε την εκτέλεση αυτού, στο 36ο λεπτό. Εύστοχη, κάνοντας το 2-0 για την εθνική Αργεντινής. Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν μεσολάβησαν κάποιες σημαντικές φάσεις, παρά μόνο κάποια σκληρά μαρκαρίσματα εκ μέρους των Παραγουανών.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Αργεντινή να έχει την μπάλα στα πόδια της, αλλά να αφήνει όλες τις προσπάθειες ημιτελείς και το διαιτητή να χαρίζεται στον Ντέρλις Γκονσάλες που φλέρταρε με την αποβολή του, τέσσερα μόλις λεπτά μετά την είσοδό του, στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 58ο λεπτό, οι παίκτες της "αλμπιρόχα" έμειναν να βλέπουν ως θεατές τους αντίστοιχους της "αλμπισελέστε" να κυκλοφορούν την μπάλα και τους Μέσι και Παστόρε να συνεννοούνται με "κλειστά μάτια". Ωστόσο, το σουτ του Pulga, απομακρύνθηκε από τον Σίλβα.

Αργεντινή - Παραγουάη 2-2

Δύο λεπτά αργότερα, ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, Χάιντο Βαλντές, είχε σημαντική ευκαιρία να μειώσει για την εθνική Παραγουάης, ωστόσο το σουτ που έκανε συνάντησε την αντίσταση του Ρομέρο. Πήρε όμως το αίμα του πίσω, στο επόμενο ακριβώς λεπτό, όταν με εκπληκτικό σουτ και με τον Ρομέρο να βρίσκεται έξω από την εστία του, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το 2-1.

Στο 63ο λεπτό, ο Λιονέλ Μέσι κουβάλησε την μπάλα, πέρασε τους πάντες και τα πάντα ωστόσο το σουτ που έκανε πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Σίλβα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Αργεντινή έχασε την ευκαιρία να διευρύνει εκ νέου το προβάδισμά της, όταν ο Παστόρε δέχθηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και προσπάθησε να "σκοτώσει" τον Σίλβα, με τον τελευταίο να διώχνει την μπάλα.

Με το ματς ν' αποκτά ανεξέλεγκτο ρυθμό, η Παραγουάη έφθασε μία ανάσα από την ισοφάριση αλλά ο Μπενίτες δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, μετά το διαγώνιο συρτό σουτ του Ντέρλις Γκονσάλες. Ίδια ακριβώς φάση στο επόμενο ακριβώς λεπτό, με πρωταγωνιστές, Ντι Μαρία και Μέσι. Ο Ρομέρο δήλωσε γι' ακόμη μία φορά "παρών", στο σουτ του Σαμούδιο από τα αριστερά.

Η κεφαλιά του Βίκτορ Κάσερες στο 89ο λεπτό, υπήρξε το "καμπανάκι" που δεν ήχησε στ' αυτιά των Αργεντινών. Κι αυτό γιατί ο Λούκας Μπάριος, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Ρόκε Σάντα Κρους στο 79ο λεπτό, ισοφάρισε στο 90ό συλλαμβάνοντας την άμυνα της "αλμπισελέστε" κοιμωμένη. Ο Κάρλος Τέβες έχασε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ:Ρομέρο, Ρονκάγλια, Οταμέντι, Γκαράι, Ρόχο, Μπανέγα (81' Μπίγλια), Μαστσεράνο, Παστόρε (75' Τέβες), Ντι Μαρία, Αγκουέρο (76' Ιγκουαΐν), Μέσι
ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ:Σίλβα, , Μ. Κάσερες , Ντα Σίλβα, Αγκιλάρ, Σαμούδιο, Ορτίς (46' Ντέρλις Γκονσάλες), Ορτιγόσα, Β. Κάσερες, Μπομπαντίγια (66' Μπενίτες), Βαλντές, Σάντα Κρους (79' Μπάριος)
TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ