COPA AMERICA

Αργεντινή - Κολομβία 0-0 (5-4 πεν.)

Αργεντινή - Κολομβία 0-0 (5-4 πεν.)

Σ' ένα ματς σήμα-κατατεθέν του Copa América, η Αργεντινή νίκησε στα πέναλτι με 5-4 την Κολομβία (0-0, η κανονική διάρκεια) και περιμένει τη Βραζιλία ή την Παραγουάη στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Χρειάστηκαν 90 λεπτά χωρίς γκολ, να βγουν οκτώ κίτρινες κάρτες από την τσέπη του Μεξικανού διαιτητή, να πέσει πολύ... ξύλο για να μας θυμίσει ποια διοργάνωση παρακολουθούμε και να εκτελεστούν 14 πέναλτι για να προκριθεί η Αργεντινή, στα ημιτελικά του Copa América 2015.

Αργεντινή - Κολομβία 0-0 (5-4 πεν.)

Έχοντας απέναντί της τον εκπληκτικό Νταβίντ Οσπίνα που έκανε κι έπιανε τα πάντα, η Αργεντινή δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, απέναντι στην Κολομβία, η οποία αμυνόταν μαζικά και σε ορισμένες περιπτώσεις αντιαθλητικά.

Ο Ρομπέρτο Γκαρσία Ορόσκο έβγαλε μαζεμένες τις κίτρινες κάρτες στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο έκανε οικονομία για να μην του ξεφύγει το ματς.

Στη διαδικασία των πέναλτι, χρειάστηκαν 14 τον αριθμό για να προκριθεί μία εκ των δύο ομάδων. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία, άστοχα. Το τελευταίο εκτελέστηκε από τον Κάρλος Τέβες, ο οποίος στη διάρκεια του ματς, ανακοινώθηκε από την Μπόκα Τζουνιορς.

Ο "Απάτσε" ευστόχησε κι έστειλε την "αλμπισελέστε" στον ημιτελικό της 30ής Ιουνίου, εκεί όπου θα περιμένει το νικητή του προημιτελικού ανάμεσα σε Βραζιλία και Παραγουάη, που θα διεξαχθεί ξημερώματα Κυριακής.

Αργεντινή - Κολομβία 0-0 (5-4 πεν.)

Αργεντινή - Κολομβία 0-0 (5-4 πεν.)

Σκόρερς:

Γήπεδο: "Εστάδιο Σαουσαλίτο", Βίνια δελ Μαρ

Διαιτητής: Ρομπέρτο Γκαρσία Ορόσκο (Μεξικό)

Καλύτερα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του "Εστάδιο Σαουσαλίτο" της Βίνια δελ Μαρ, η Αργεντινή φτάνοντας κοντά στο γκολ, τόσο με το "τσίμπημα" του Παστόρε στο έκτο λεπτό, όσο και με την κεφαλιά του Ρόχο στο όγδοο. Σε καμία, ωστόσο, εξ αυτών δεν τα κατάφερε.

Τα νεύρα πολλά, τα σκληρά μαρκαρίσματα Αργεντινών και Κολομβιανών περισσότερα. Η υπομονή του Γκαρσία Ορόσκο, εξαντλήθηκε εύκολα. Όχι, ότι είχε και πολλή...

Κίτρινη στον Χάμες Ροντρίγκες (12'), κίτρινη στον Αγουέρο (20'), κίτρινη στον Μεχία (21'), κίτρινη στον Μαστσεράνο (35'), κίτρινη στον Άριας (37'), κίτρινη στον Κουαδράδο (43').

Εν τω μεταξύ είχε μεσολαβήσει μία διαμαρτυρία του Αγουέρο ζητώντας πέναλτι , η αλλαγή του Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν μόλις στο 25ο (!) λεπτό (πέρασε τον Καρδόνα στη θέση του Τεόφιλο Γκουτιέρες), αλλά και η χαμένη διπλή εκπληκτική ευκαιρία των Αγουέρο και Μέσι, δύο λεπτά αργότερα.

Ο πρώτος με σουτ, ο δεύτερος με κεφαλιά εν κινήσει και την άμυνα των "καφετέρος" σε πλήρη αποδιοργάνωση, αμφότεροι νικήθηκαν από τον Νταβίντ Οσπίνα, ο οποίος προέβη σε εξαιρετικές και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αποκρούσεις.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Οι Κολομβιανοί χτυπούσαν στο "ψαχνό", η "αλμπισελέστε" μονολογούσε επιθετικά, ο Ντι Μαρία είχε εξελιχθεί σε εφιάλτη του Σούνιγα. Ο Οσπίνα, όμως κράτησε το μηδέν, εις το πηλίκον.

Αργεντινή - Κολομβία 0-0 (5-4 πεν.)

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας στο ματς, Κουαδράδο και Άριας - αμφότεροι κάτοχοι κίτρινης κάρτας - "φλέρταραν" με τη δεύτερη και την αποβολή τους. Αντίθετα, αποβλήθηκε ο βοηθός του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αργεντινής. Χεράρδο Μαρτίνο.

Στο 67ο λεπτό, οι "καφετέρος" άφησαν για λίγο την άμυνα και βρέθηκαν στην επίθεση. Ο Σαπάτα έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ρομέρο, εντούτοις αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψή τους - μετά από πολλή ώρα - στην εστία της Αργεντινής.

Κάρλος Τέβες - ο οποίος την ώρα του ματς ανακοινώθηκε από την Μπόκα Τζούνιορς - και Ραδαμέλ Φαλκάο, αποτύπωσαν τα σχέδια των Μαρτίνο και Πέκερμαν αντίστοιχα, να δώσουν επιθετική πνοή στην ομάδα τους, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μπανέγα πέρασε στη θέση του Παστόρε και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το σουτ που επιχείρησε, περιόρισε σε ρόλο θεατή τον Οσπίνα. Η μπάλα, όμως, βρήκε στη συμβολή των δοκών και του στέρησε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.

Νέο δοκάρι για την "αλμπισελέστε" στο 82'. Ο Οσπίνα βρήκε με τα ακροδάχτυλα τη δυνατή προβολή του Οταμέντι, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και κράτησε το μηδέν.

Νέα σπουδαία ευκαιρία για την Αργεντινή στο 88ο λεπτό με τον Τέβες να διεκδικεί την μπάλα, να μπερδεύει τους Οσπίνα και Τέβες, αλλά τους "καφετέρος" να απομακρύνουν την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Η διαδικασία των πέναλτι...

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Χάμες Ροντρίγκες... ΓΚΟΛ!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μέσι... ΓΚΟΛ!

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Φαλκάο... ΓΚΟΛ!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Γκαράι... ΓΚΟΛ!

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Κουαδράδο... ΓΚΟΛ!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μπανέγα... ΓΚΟΛ!

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Μουριέλ... ΑΟΥΤ!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Λαβέτσι... ΓΚΟΛ!

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Καρδόνα... ΓΚΟΛ!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μπίγλια... ΑΟΥΤ!

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Σούνιγα... ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ Ο ΡΟΜΕΡΟ!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρόχο... ΔΟΚΑΡΙ ΚΙ ΕΞΩ!

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Μουρίγιο... ΑΟΥΤ!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Τέβες... ΓΚΟΛ!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Γκαράι, Οταμέντι, Ρόχο, Μπίγλια, Μαστσεράνο, Μέσι, Παστόρε (77' Μπανέγα), Ντι Μαρία (87' Λαβέτσι), Αγουέρο (73' Τέβες)

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Σούνιγα, Σαπάτα, Μουρίγιο, Άριας, Μεχία, Ιμπάρμπο (86' Μουριέλ), Κουαδράδο, Χάμες Ροντρίγκες, Τζάκσον Μαρτίνες (74' Φαλκάο), Τεόφιλο Γκουτιέρες (25' Καρδόνα)

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ