COPA AMERICA

Αργεντινή για "φίλημα" με ρεκόρ Μέσι, χτύπησε ο Λαβέτσι!

Αργεντινή για "φίλημα" με ρεκόρ Μέσι, χτύπησε ο Λαβέτσι!

Η Αργεντινή έκανε πάρτι με τις Ηνωμένες Πολιτείες και προκρίθηκε στον τελικό του Copa America, νικώντας 4-0 στο "NRG Stadium". Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Αργεντινής ο Μέσι, σοκαριστικός τραυματισμός του Λαβέτσι (VIDEOS, PHOTOS).

Πήγε στα γήπεδα των ΗΠΑ με σκοπό να κατακτήσει το Copa America Centenario και δείχνει άγριες διαθέσεις. Μια Αργεντινή να την πιεις στο ποτήρι, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση στο "NRG Stadium" του Χιούστον, "κατάπιε" με 4-0 την γηπεδούχο ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών και εξασφάλισε μια θέση στο μεγάλο τελικό της 26ης Ιουνίου.

Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο βρέθηκε σε πολύ σπουδαία βραδιά και έκανε μια χαψιά τους Αμερικανούς, δείχνοντας από νωρίς ότι δεν είχε καμία διάθεση να φύγει με κάτι λιγότερο από το εισιτήριο για τον τελικό. Και τα κατάφερε με τρόπο άκρως εμφατικό...

Μόλις στο 3', ο Λαβέτσι με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Αργεντινή και έβαλε από νωρίς δύσκολα στην οικοδέσποινα. Τα πράγματα, δε, έγιναν ακόμα χειρότερα για τις ΗΠΑ, όταν ο Μέσι με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0 και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της χώρας του με 55 γκολ, ξεπερνώντας τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, θα περίμενε κανείς μια απάντηση από τους γηπεδούχους, όμως οι παίκτες της Αργεντινής ήταν σε μεγάλη βραδιά. Στο 50', ο Ιγκουαΐν ανέβασε τον δείκτη του σκορ, τελειώνοντας μια καλή την υπόθεση νίκη-πρόκριση, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 86' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Σπουδαίο ματς και από τον Μέσι, ο οποίος πέρα από το τέρμα που πέτυχε, συμμετείχε τόσο στο πρώτο όσο και στο τέταρτο γκολ της ομάδας του, σε μια βραδιά που δεν θα την ξεχάσει, αφού πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στον πίνακα των σκόρερ και πλέον βάζει πλώρη να "χτίσει" μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Χτύπησε άσχημα ο Λαβέτσι

Μελανό σημείο του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Λαβέτσι, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 67ο λεπτό του αγώνα. Σε μια προσπάθειά του να κάνει κοντρόλ με το στήθος κοντά στο πλάγιο, έχασε την ισορροπία του και πέρασε πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες, κάνοντας πολύ άτσαλο πέσιμο.

Αμέσως έσπευσαν συμπαίκτες και αντίπαλοι, που ζήτησαν να μπει άμεσα το ιατρικό προσωπικό της Αργεντινής, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αφού φαινόταν να πονάει πολύ στο αριστερό του χέρι. Φυσικά, δεν συνέχισε στο παιχνίδι και την θέση του στον αγωνιστικό χώρο πήρε ο Λαμέλα. Μένει να δούμε την σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Αργεντινή για "φίλημα" με ρεκόρ Μέσι, χτύπησε ο Λαβέτσι!
Αργεντινή για "φίλημα" με ρεκόρ Μέσι, χτύπησε ο Λαβέτσι!
Αργεντινή για "φίλημα" με ρεκόρ Μέσι, χτύπησε ο Λαβέτσι!

Δείτε τον τραυματισμό του Λαβέτσι:

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΗΠΑ: Γκούζαν, Γέντλιν, Κάμερον, Μπρουκς, Τζόνσον, Μπράντλεϊ, Μπέκερμαν (60’ Μπίρνμπαουμ), Ζάρντες, Ζούσι, Ντέμπσεϊ (78’ Νάγκμπε), Βοντολόβσκι (46’ Πούλισιτς).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Μερκάδο, Οταμέντι, Φούνες Μόρι, Ρόχο (84' Κουέστα), Μαστσεράνο, Αουγκούστο Φερνάντες (59’ Μπίγλια), Μπανέγα, Μέσι, Λαβέτσι (67’ Λαμέλα), Ιγκουαΐν.

Συλλογή Μέσι, για όλα τα γούστα, από τα αγαπημένα σας footshirts

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ