COPA AMERICA

Από χειρότερος όμιλος, έγινε ο καλύτερος

Από χειρότερος όμιλος, έγινε ο καλύτερος

Τα ξημερώματα της Τρίτης μπήκαν 11 γκολ στις αναμετρήσεις, Χιλή - Μεξικό και Εκουαδόρ - Βολιβία, το θέαμα ήταν υπέροχο και ο Α' όμιλος από χειρότερος... έγινε ο καλύτερος (videos)

Σύμφωνα με τις ομάδες που μετέχουν σε κάθε όμιλο του Copa América 2015 ο πρώτος χαρακτηρίστηκε ως χειρότερος και αυτό επιβεβαιώθηκε μετά την 1η αγωνιστική.

Το βράδυ της Δευτέρας όμως (ξημερώματα Τρίτης) διεξήχθη η 2η αγωνιστική και το θέαμα και οι συγκινήσεις επιβράβευσαν όλους αυτούς που αποφάσισαν να ξενυχτίσουν.

Στην πρεμιέρα το Βολιβία - Μεξικό ήταν κακό ματς και ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, ενώ η Χιλή νίκησε 2-0 το Εκουαδόρ, με το 1ο γκολ να έρχεται με αμφισβητούμενο πέναλτι στο 67' και το 2-0 στο 84'.

Θα μπορούσε δηλαδή εύκολα η πρώτη αγωνιστική να μην έχει ούτε γκολ στον Α' όμιλο, αλλά η 2η αγωνιστική είχε 11 και εντυπωσιακό θέαμα.

Η Βολιβία σόκαρε το Εκουαδόρ ανοίγοντας το σκορ στο 4', ήρθε γρήγορα και 2ο γκολ, ενώ ο Κινιόνες στο τέρμα ήταν καταπληκτικός.

Απέκρουσε και πέναλτι και εν συνεχεία ήρθε το 0-3, ενώ το Εκουαδόρ στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε περισσότερο, πίεσε, μείωσε σε 2-3 και είχε δοκάρι ο άσος του ΠΑΟΚ, Κριστιάν Νομπόα στο 85'.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Βολιβίας στην διοργάνωση μετά το 1997 και την πήρε διότι μπήκε στο ματς αποφασισμένη για θέαμα, κάτι που έκανε αργότερα και το Μεξικό κόντρα στην Χιλή.

Οι Μεξικανοί προηγήθηκαν δύο φορές και στο ημίχρονο το σκορ ήταν 2-2. Με πέναλτι του Βιδάλ ήρθε η ανατροπή, όμως ο Βουόσο σκόραρε για δεύτερη φορά διαμορφώνοντας το τελικό 3-3.

Η επιτυχία για το Μεξικό είναι σπουδαία, καθώς πρόκειται σχεδόν τα δεύτερα της χώρας, αφού οι καλύτεροι παίκτες θα είναι στο ρόστερ του Gold Cup που ξεκινά τον Ιούλιο, την ανάλογη διοργάνωση δηλαδή του Copa América για την Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική, την ζώνη στην οποία και ανήκει δηλαδή.

Από χειρότερος όμιλος, έγινε ο καλύτερος

Όλα ανοιχτά για πρόκριση

Όλοι πίστευαν πως η διοργανώτρια, Χιλή, θα έπαιρνε εύκολα την πρόκριση στα προημιτελικά, κυρίως μετά την νίκη στην πρεμιέρα με το Εκουαδόρ.

Το Μεξικό δεν την άφησε να πάρει δεύτερη νίκη και μαζί τη πρόκριση, έτσι την τελευταία αγωνιστική παίζει με την Βολιβία, με την οποία μοιράζεται την κορυφή.

Αν ηττηθεί θα μείνει στην 3η θέση αν νικήσει το Μεξικό το Εκουαδόρ και θα αποκλειστεί αν είναι η χειρότερη 3η από τους τρεις ομίλους.

Η βαθμολογία

1. Χιλή 4 (5-3)

2. Βολιβία 4 (3-2)

3. Μεξικό 2 (3-3)

4. Εκουαδόρ 0 (2-5)

Τελευταία αγωνιστική (19/6)

Μεξικό - Εκουαδόρ (00:00)

Χιλή - Βολιβία (02:30)

Μεξικό - Εκουαδόρ: 1 - 2.45, Χ - 3.30, 2 - 2.95

Χιλή - Βολιβία: 1 - 1.33, Χ - 5.25, 2 - 9.75

Από χειρότερος όμιλος, έγινε ο καλύτερος

Βάργκας και Χιμένες

Εντουάρντο Βάργκας και Ραούλ Χιμένες δεν ήταν στην 11άδα της Χιλής και του Μεξικού στην 1η αγωνιστική, αλλά μπήκαν στο ματς και ανέβασαν την απόδοση των ομάδων του.

Ήταν βασικοί στην 2η αγωνιστική, ο Βάργκας σκόραρε ξανά, ενώ ο Ραούλ Χιμένες πέτυχε γκολ για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Νοέμβρη.

Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ένα σπουδαίο ταλέντο και σωστός παρτενέρ για τον Βουσό, ο οποίος σκόραρε δύο φορές και γενικότερα το Μεξικό με αυτούς δίδυμο ήταν πολύ επικίνδυνο.

Από χειρότερος όμιλος, έγινε ο καλύτερος

Μπεχαράνο και Νομπόα

Όπως και στο πρώτο ματς, έτσι και στο δεύτερο, ο Ντάνι Μπεχαράνο πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση. Είναι καλό αμυντικό χαφ, θα δώσει πολλά στον Παναιτωλικό, μπορεί πραγματικά να είναι από τους κορυφαίος στο νέο ελληνικό πρωτάθλημα, αρκεί η ομάδα του να έχει παίκτες να δημιουργούν.

Όσον αφορά στον Κριστιάν Νομπόα, ξανά δεν έκανε καλή εμφάνιση, όπως γενικά το Εκουαδόρ, όμως στα τελευταία λεπτά "ξύπνησε", προσπάθησε πολύ και έδειξε πως είναι πραγματικά ένας σπουδαίος παίκτης. Λίγο έλειψε να γίνει ήρωας, αλλά στο 85' το δυνατό του σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Βολιβίας.

Από χειρότερος όμιλος, έγινε ο καλύτερος

Χιλή - Μεξικό 3-3

Εκουαδόρ - Βολιβία 2-3

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ