COPA AMERICA

Αϊμάρ: "Δύσκολα, αλλά θα περάσει η Αργεντινή"

Αϊμάρ: "Δύσκολα, αλλά θα περάσει η Αργεντινή"
© BONGARTS/GETTY IMAGES

Ο Πάμπλο Αϊμάρ θυμάται στο Sport24.gr το πρώτο του Copa América, και προβλέπει ότι η Αργεντινή - αν και δύσκολα - θα περάσει το εμπόδιο της Κολομβίας και θα βρεθεί στα ημιτελικά.

Μετρά 8 γκολ σε 52 συμμετοχές με την "αλμπισελέστε". Αγωνίστηκε στο Copa América 2007, έφτασε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε. Γιατί, δεν τον άφησε η Βραζιλία.

Ο 35χρονος αρτίστας της Ρίβερ Πλέιτ, Πάμπλο Αϊμάρ μιλά στο Sport24.gr για τη διοργάνωση της Χιλής, τον προημιτελικό της Αργεντινής με την Κολομβία, χρίζει τα δικά του φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά και για την... Ελλάδα.

Η πρώτη ερώτηση στον "παγιάσο" είχε να κάνει με τη σημασία του Copa América για τους λαούς της Νοτίου Αμερικής. Είναι ίσης με το Μουντιάλ; Δείτε τί λέει...

"Το Copa América είναι πολύ σημαντική διοργάνωση για τους Νοτιοαμερικάνους. Ο κόσμος παθιάζεται και κάθε λαός θέλει η εθνική του ομάδα, να το κατακτήσει. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο δύσκολο και τόσο σημαντικό όσο το Μουντιάλ

Αϊμάρ: "Δύσκολα, αλλά θα περάσει η Αργεντινή"

Τα παιχνίδια με την εθνική ομάδα είναι διαφορετικά, είναι πολύ όμορφο να εκπροσωπείς τη χώρα σου, αλλά τα θεωρώ ίσης σημασίας με τα συλλογικά.".

Αγωνίστηκε στο Copa América του 2007, έφθασε στον τελικό, αλλά ήταν η Βραζιλία αυτή που κατέκτησε το τρόπαιο. Αλλά σαν παιδί, πριν γίνει ποδοσφαιριστής, ποια είναι η πρώτη διοργάνωση που θυμάται;

"Το πρώτο Copa América που θυμάμαι είναι αυτό του 1991 στη Χιλή. Είναι η πρώτη μου ανάμνηση, ως παιδί, από τη διοργάνωση. Η Αργεντινής κατέκτησε το Κύπελλο με τους Γκαμπριέλ Μπατιστούτα και Κλαούντιο Κανίγια".

Η Αργεντινή των Μέσι, Ντι Μαρία και Αγουέρο προβάλλει ως ένα από τα φαβορί. Για τον πρώην ποδοσφαιριστή των Σαραγόσα, Μπενφίκα, Βαλένθια και Ζοχόρ, έχει η εθνική ομάδα της χώρας του τις περισσότερες πιθανότητες; Δείτε τί λέει στο Sport24.gr:

"Για εμένα το φαβορί είναι η Αργεντινή αλλά δεν είναι μόνο της. Χιλή, Βραζιλία και Κολομβία είναι εξαιρετικές ομάδες κι έχουν μεγάλες πιθανότητες να πάρουν το Copa América 2015".

Όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι θα ήθελαν να τον δουν με τη φανέλα μίας ομάδας στη χώρα μας. Αλήθεια ο "παγιάσο" είχε ποτέ πρόταση να έρθει στην Ελλάδα; Και ποια είναι η πρώτη σκέψη που περνά από το μυαλό του, στο άκουσμα της χώρας μας;

"Η πρώτη σκέψη που περνά από το μυαλό μου όταν ακούω τη λέξη "Ελλάδα"; Μα ο Παρθενώνας, φυσικά. Θα μου άρεσε να αγωνιστώ στην Ελλάδα, αλλά δεν μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία, ποτέ".

Μέσι ή Μαραντόνα; Ή μήπως και οι δύο; Πελέ; Κρόιφ; Ποιοι ήταν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές του κόσμου για τον ίδιο;

Αϊμάρ: "Δύσκολα, αλλά θα περάσει η Αργεντινή"

"Ο Μέσι και ο Μαραντόνα είναι κατά τη γνώμη μου, οι καλύτεροι που έχω δει. Έχω δει, επίσης, βίντεος από τους Κρόιφ και Πελέ. Είναι σίγουρα, ανάμεσα στους καλύτερους αλλά Μέσι και Μαραντόνα είναι οι καλύτεροι".

Αν και είχαμε υποσχεθεί ότι την κουβέντα θα μονοπωλούσε η μεγαλύτερη διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής, ήταν αδύνατο να μην πάει στους "μιγιονάριος".

Ο Πάμπλο Αϊμάρ επέστρεψε στη Ρίβερ Πλέιτ, ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του, μετά από 14 χρόνια και το "Μονουμεντάλ", του προσέφερε το οvation, που του άξιζε. Ο ίδιος θα αρκεστεί να πει γι' αυτό, το εξής:

"Το πιο σημαντικό είναι η αναγνώριση. Συγκινητικό, απλά. Μ' έκανε πολύ χαρούμενο".

Αργεντινή και Κολομβία αναμετρώνται τα ξημερώματα του Σαββάτου με έπαθλο ένα εισιτήριο για τον ημιτελικό. Ποιο είναι το φαβορί και ποιο το αουτσάιντερ; Για τον Πάμπλο Αϊμάρ, δεν υπάρχει δίλημμα.

Αϊμάρ: "Δύσκολα, αλλά θα περάσει η Αργεντινή"
2005 AFP

"Η Κολομβία έχει μεγάλους ποδοσφαιριστές και μεγάλο προπονητή. Αλλά νομίζω, ότι η Αργεντινή, θα περάσει. Θα προκριθεί στα ημιτελικά".

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ