COPA AMERICA

"2 στα 2" και πρόκριση για Κολομβία, τεσσάρα οι ΗΠΑ

"2 στα 2" και πρόκριση για Κολομβία, τεσσάρα οι ΗΠΑ

Η Κολομβία έκανε το "2 στα 2" στον πρώτο όμιλο του Copa América Centenario και πέρασε στην 8άδα της διοργάνωσης (2-1 την Παραγουάη), ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες πήραν το πρώτο τους τρίποντο, 4-0 την Κόστα Ρίκα.

Το πρώτο εισιτήριο για την 8άδα του Copa América Centenario ανήκει από σήμερα (8/6) στην Κολομβία. Για την 2η αγωνιστική του πρώτου ομίλου, επικράτησε 2-1 της Παραγουάης στο Rose Bowl στην Καλιφόρνια, έκανε το "2 στα 2" και με έξι βαθμούς έχει εξασφαλίσει την πρωτιά και την παρουσία της στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο Μπάκα άνοιξε το σκορ στο 12' από ασίστ του Χάμες Ροντρίγκες, με τον μεσοεπιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης να χρίζεται σκόρερ στο 30' με διαγώνιο σουτ και να διπλασιάζει τα γκολ για την ομάδα του. Το μόνο που έκανε η Παραγουάη, ήταν να μειώσει με δυνατό σουτ του Αγιάλα στο 71' και πλέον περιμένει μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική με τους Αμερικανούς, ώστε να καταφέρει να περάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης και φυσικά να μην επικρατήσουν με αστρονομικό σκορ οι Κοσταρικανοί των Κολομβιανών.

Οι συνθέσεις:

Κολομβία: Οσπίνα, Σαπάτα (90' Μίνα), Ντίας, Άριας, Μουρίγιο, Κουαδράδο (87' Μορένο), Ροντρίγκες, Καρδόνα, Τόρες, Πέρες (58' Σέλις), Μπάκα.

Παραγουάη: Βιγιάρ, Ντα Σίλβα, Σαμούδιο, Γκόμες, Ορτίς, Πίρις (46΄Αγιάλα), Ρομέρο, Αλμιρόν, Βαλντές, Ε. Μπενίτες (46' Χ. Μπενίτες), Λεσκάνο (67' Σανάμπρια).

Στο έτερο παιχνίδι του πρώτου ομίλου, οι Ηνωμένες Πολιτείες διέλυσαν 4-0 την Κόστα Ρίκα του Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα από τον προπονητή του. Οι Αμερικανοί έκαναν ό,τι ήθελαν στο χορτάρι του "Soldier Field" στο Σικάγο απέναντι σε μια Κόστα Ρίκα που αδυνατούσε να προβάλει αντίσταση.

Ο Ντέμπσεϊ άνοιξε το σκορ στο 9' με πέναλτι και ο Τζόουνς στο 37' πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Τρία λεπτά πριν τα 45' του πρώτου μέρους, ο Γουντ έκανε το 3-0, με τον Ντέμπσεϊ να έχει τις ασίστ και στα δυο τέρματα. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 87' με τον Ζούσι και πλέον οι ΗΠΑ θέλουν τουλάχιστον την ισοπαλία με την Παραγουάη για να περάσουν, ενώ η Κόστα Ρίκα ψάχνει ένα θαύμα, θέλοντας τρίποντο με μεγάλο σκορ απέναντι στην (αδιάφορη) Κολομβία και περιμένοντας νίκη στο γκολ των Παραγουανών. Απειροελάχιστες οι ελπίδες των Κοσταρικανών πλέον...

Οι συνθέσεις:

ΗΠΑ: Γκούζαν, Μπρουκς, Γέντλιν, Κάμερον, Μπεντόγια (83' Μπέκερμαν), Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Τζόνσον, Γουντ (70' Ζούσι), Ζαρντς, Ντέμπσεϊ (78' Βοντολόφσκι)

Κόστα Ρίκα: Πέμπερτον, Ματαρίτα, Ντουάρτε, Ακόστα, Κάλβο, Γκαμπόα (46' Σαλβατιέρα), Μπόρχες, Μπολάνιος, Κάμπελ (46' Αζοφέιφα), Ουρένια (18' Σαμπόριο), Ρουίς

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ