ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Στον τελικό με Ουάρντα η Αίγυπτος

Στον τελικό με Ουάρντα η Αίγυπτος

Ο Αμρ Ουάρντα του ΠΑΟΚ σκόραρε στην τελευταία εκτέλεση πέναλτι της Αιγύπτου, η οποία επικράτησε 4-3 της Μπουρκίνα Φάσο και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (video)

Για 9η φορά στην ιστορία της η Αίγυπτος θα παίξει στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, καθώς στον ημιτελικό επικράτησε 4-3 της Μπουρκίνα Φάσο στα πέναλτι.

Το 90άλεπτο και η παράταση ολοκληρώθηκαν με 1-1, χάρη στα τέρματα των Μοχάμεντ Σαλάχ στο 68' και Αριστίντ Μπανσέ στο 73'.

Ο ήρωας για την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ ήταν ο νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Αμρ Ουάρντα, καθώς πέτυχε το πιο κρίσιμο πέναλτι, το 5ο.

Η Αίγυπτος εκτελούσε πρώτη και ο Ελ Σαΐντ απέτυχε. Τα επόμενα 6 πέναλτι ήταν εύστοχα, με τον Κοφί να αποτυγχάνει στο 4ο της Μπουρκίνα Φάσο.

Ο Αμρ Ουάρντα εκτέλεσε εν συνεχεία το 5ο της Αιγύπτου και της έδωσε το προβάδισμα με 4-3, με τον Μπερντάν Τραορέ του Άγιαξ εν συνεχεία να μην σκοράρει και τους "φαραώ" να παίρνουν την πρόκριση.

Η Αίγυπτος είναι πολυνίκης του θεσμού με 7 τρόπαια (σε 8 τελικούς!), ενώ το βράδυ της Πέμπτης διεξάγεται ο άλλος ημιτελικός, Καμερούν - Γκάνα.

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ: Κοφί, Γιαγκό, Νταγιό, Μπακαρί Κονέ, Γιακουμπά Κουλιμπαλί, Αμπντού Ραζάκ Τραορέ (80' Ντιαουαρά), Καμπορέ, Ιμπραΐμ Τουρέ, Μπερτράν Τραορέ, Νακουλμά, Μπανσέ (103' Αλέν Τραορέ).

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ελ Χανταρί, Ελ Μοχαμαντί (107' Ελ Μοχαμαντί), Γκαμπρ, Χεγκαζί, Φατχί, Χαμέντ, Ελ Σαΐντ, Ιμπραχίμ Σαλάχ, Μοχάμεντ Σαλάχ, Τρεζεγκέ (85' Σομπχί), Καχραμπά (74' Ουάρντα).

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

Τετάρτη 1/2

Μπουρκίνα Φάσο - Αίγυπτος 1-1 [3-4 πέν.] (73' Μπανσέ / 66' Μοχάμεντ Σαλάχ)

Πέμπτη 2/2

Καμερούν - Γκάνα (21:00)

Μπουρκίνα Φάσο - Αίγυπτος 1-1 [3-4 πέν.]

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ