ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Πριμ και απεργίες στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Πριμ και απεργίες στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Τρεις από τις δεκαέξι συμμετέχουσες ομάδες στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής - το οποίο ξεκινά το Σάββατο στην Γκαμπόν - αντιμετώπισαν πρόσφατα πρόβλημα με το πριμ πρόκρισης, γεγονός που οδήγησε τους παίκτες σε απεργία.

Η μεγαλύτερη διοργάνωση της Αφρικής σε εθνικό επίπεδο κάνει σέντρα το Σάββατο, ετοιμάζεται να μας χαρίζει σπουδαίες αναμετρήσεις και ξεχωριστές συγκινήσεις και θα μπορείτε να τη παρακολουθήσετε μέσα από το Stoiximan.gr σε LIVE Streaming.

Ωστόσο, τα αρνητικά κρούσματα δε λείπουν από το ποδόσφαιρο της ηπείρου. Από τις συνολικά δεκαέξι συμμετέχουσες ομάδες στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, τρεις είχαν πρόβλημα με την καταβολή του πριμ πρόκρισης με συνέπεια οι ποδοσφαιριστές τους να οδηγηθούν σε απεργία ή άλλες μορφές εκδήλωσης της διαμαρτυρίας τους.

Στις 9 Ιανουαρίου οι παίκτες της αποστολής της εθνικής Ζιμπάμπουε - της οποίας η νίκη επί της Αλγερίας προσφέρεται στο Stoiximan.gr σε απόδοση 6.25 - αρνήθηκαν να ανεβούν στο αεροπλάνο με προορισμό την πρωτεύουσα της Γκαμπόν, Λιμπρεβίλ. Συγκεκριμένα οι ποδοσφαιριστές ζητούσαν την καταβολή του πριμ που τους είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση της χώρας. Βέβαια, η οικονομική κατάσταση στη συγκεκριμένη χώρα είναι δραματική καθώς το κράτος αδυνατούσε να πληρώσει το γήπεδο για τις προπονήσεις, ενώ το ξενοδοχείο κλείστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Πριμ και απεργίες στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Την ίδια ημέρα (9/1) ανακοίνωσαν απεργία και οι ποδοσφαιριστές της Γουινέας-Μπισάου - μεταξύ αυτών και οι δύο μέσοι του Λεβαδειακού, Τόνι Σίλβα και Ζεζίνιο - διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή το πριμ που τους είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση για την πρόκρισή τους στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Τελικά, η κρίση αποδείχθηκε σύντομη καθώς με προσωπική παρέμβαση του προέδρου της χώρας, Ζοζέ Μαρία Βαζ, μοιράστηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ποδοσφαιριστών το ποσό των 23.000 ευρώ.

Πριμ και απεργίες στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Τελευταία εθνική ομάδα που υπέφερε από το θλιβερό αυτό "φαινόμενο" ήταν η ΛΔ του Κονγκό. Οι ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και ο Πολ Ζοζέ Εμποκού του Παναθηναϊκού, αποφάσισαν να μην προπονηθούν την Παρασκευή, τρεις ημέρες πριν από την πρεμιέρα τους στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας, μέσω του Γουιλί Μπακονγκά (υπουργός Αθλητισμού), εμφανίστηκε καθησυχαστική το Σάββατο: "Σήμερα είναι Σάββατο, αύριο Κυριακή. Το ματς θα διεξαχθεί τη Δευτέρα το απόγευμα. Έχουμε χρόνο. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα πριμ".

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών της ΛΔ του Κονγκό από το Instagram του Σεντρίκ Μπακαμπού:

Η Γουινέα-Μπισάου είναι στον πρώτο όμιλο μαζί με τις Γκαμπόν, Καμερούν και Μπουρκίνα Φάσο, η Ζιμπάμπουε στο δεύτερο μαζί με τις Αλγερία, Τυνησία και Σενεγάλη και η ΛΔ του Κονγκό στον τρίτο μαζί με τις Ακτή Ελεφαντοστού, Μαρόκο και Τόγκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στην σέντρα η Αφρική
QUIZ για τα nickames των 16 ομάδων του Κόπα Άφρικα: Ακούραστοι τερμίτες ή επιβήτορες;
Οι "Έλληνες" του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ