ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Από προπονητής, τερματοφύλακας στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Από προπονητής, τερματοφύλακας στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Ο Παπά Φαλ βρίσκεται στην αποστολή της Γουινέας Μπισάου και είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την εστία της, παρότι στα 31 του εργάζεται ως προπονητής!

Ο Παπά Μασέ Εμπάιγ Φαλ είναι 31 χρονών, γεννήθηκε στη Σενεγάλη, και εργάζεται ως προπονητής τερματοφυλάκων σε ομάδα του περιφερειακού πρωταθλήματος της Ανδαλουσίας. Επίσης, θα βρίσκεται αποστολή της Γουινέας Μπισάου στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και ίσως αγωνιστεί!

Ο Φαλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σενεγάλη, ωστόσο μία από τις γιαγιάδες του, η Νγκόνε Κάνε Ντιούφ, γεννήθηκε στη Γουινέα Μπισάου, αυτήν τη μικρή χώρα της Δυτικής Αφρικής που περιβάλλεται από τη Σενεγάλη και του Γουινέα.

Η εθνική ομάδα της πρώην πορτογαλικής αποικίας πραγματοποίησε εκπληκτική πορεία στα προκριματικά και μάλιστα προκρίθηκε ως πρωτοπόρος σε όμιλο όπου υπήρχε το Κονγκό, η Ζάμπια και η Κένυα.

Στην πιο κρίσιμη αναμέτρηση του ομίλου, η Γουινέα Μπισάου επικράτησε 3-2 της Ζάμπια στις 4 Ιουνίου 2016 και "κλείδωσε" μαθηματικά την πρωτιά του ομίλου, οδηγώντας τους πρωταθλητές Αφρικής του 2012 στα δικαστήρια, προσπαθώντας να αποδείξουν ότι ο Φαλ, που αγωνίστηκε βασικός σε εκείνο το παιχνίδι, είχε φορέσει τη φανέλα της εθνικής Σενεγάλης στο παρελθόν.

Κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε ποτέ κι έτσι στις 22 Αυγούστου η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Αφρικής (CAF), αποδέχθηκε ότι ο Φαλ πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για να αγωνίζεται με την εθνική Γουινέας Μπισάου.

"Παρείχαμε έγγραφα για τον παίκτη που περιελάμβαναν: πιστοποιητικό γέννησης, εγχώρια ταυτότητα, τρέχον διαβατήριο, πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας που δηλώνει επίσημα ότι ο παίκτης διαμένει στη Γουινέα Μπισάου από τις 23 Απριλίου 2009", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Γουινέα Μπισάου δεν έχασε την ευκαιρία για ντεμπούτο στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Αφρικής και ο Φαλ ήταν αδύνατο να απουσίαζε από αυτή τη... γιορτή. Μόνο που ο 31χρονος, έχει κρεμάσει τα γάντια του εδώ και καιρό. Ο ρόλος του στην Πολιντεπορτίβο Αγκουαντούλθε είναι προπονητής τερματοφυλάκων!

Μάλιστα, δεν έχει υπ' ευθύνη του μόνο την πρώτη ομάδα, αλλά και ένα από τα αναπτυξιακά τμήματα της ομάδας από το χωριό Ροκέτας ντε Μαρ στην Αλμερία. Προηγουμένως, είχε εμπειρίες ως τερματοφύλακας σε άλλες τοπικές ομάδες της Ανδαλουσίας, όπως η Θιουδάδ Βικάρ ή η Λας Νοτίας, αλλά και στη Γερμανία με την Ουνιόν Μέπεν.

Στην Πόλι Αγκουαντούλθε κατέληξε το 2014, ώστε να κάνει την πρακτική του ως προπονητής τερματοφυλάκων και από τη στιγμή που η τοπική κοινωνία τον καλοδέχθηκε, πλέον διανύει την τρίτη σεζόν στον σύλλογο.

Στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, η Γουινέα Μπισάου θα τεθεί αντιμέτωπη με τη διοργανώτρια Γκαμπόν, την πάντα υπολογίσιμη Μπουρκίνα Φάσο και το δυνατό Καμερούν. Παρ' όλα αυτά, ο μοναδικός παίκτης της αποστολής που έχει ξεπεράσει τα 30 ίσως πάρει την ευκαιρία του και φορέσει τα γάντια του βασικού.

Εάν, μάλιστα, με τη βοήθεια των Ζεζίνια και Τόνι Σίλβα του Λεβαδειακού, καταφέρει να δώσει στην ομάδα του ακόμα μία πρόκριση, στα νοκ άουτ του θεσμού, ένα ενδεχόμενο που πληρώνει 8,00 στον Stoiximan.gr, τότε η ιστορία του θα μοιάζει με παραμύθι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στην σέντρα η Αφρική
QUIZ για τα nickames των 16 ομάδων του Κόπα Άφρικα: Ακούραστοι τερμίτες ή επιβήτορες;
Οι "Έλληνες" του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής
Πριμ και απεργίες στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ