CHAMPIONS LEAGUE

"Ζωντανή" με Βάρντι η Λέστερ

"Ζωντανή" με Βάρντι η Λέστερ

Η Σεβίλλη ήταν καλύτερη, προηγήθηκε 2-0, αλλά η Λέστερ μείωσε (2-1) με το πρώτο γκολ του Τζέιμι Βάρντι στο Champions League και η πρωταθλήτρια Αγγλίας έχει πολλές ελπίδες για πρόκριση στα προημιτελικά (video)

Η Σεβίλλη νίκησε 2-1 τη Λέστερ στο "Ramón Sánchez Pizjuán" και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League, όμως οι Ισπανοί δεν είναι ικανοποιημένοι.

Αυτό διότι η ομάδα της Ανδαλουσίας ήταν ανώτερη, μπορεί ο Σμάιχελ να έπιασε στο πέναλτι του Κορέα, αλλά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 και φάνταζε δύσκολο να μην πάρουν αποτέλεσμα... ασφαλείας.

Αυτό τελικά δεν έγινε λόγω Τζέιμι Βάρντι. Ο Άγγλος επιθετικός στο 73' μείωσε για το τελικό 2-1 με το πρώτο του γκολ στο Champions League και η ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι χρειάζεται απλά νίκη με 1-0 στην ρεβάνς για πρόκριση.

"Ζωντανή" με Βάρντι η Λέστερ

***θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Σεβίλλη - Λέστερ 2-1

Σκόρερς: 25' Σαράμπια, 62' Κορέα / 73' Βάρντι

Γήπεδο: "Ramón Sánchez Pizjuán", Σεβίλλη

Διαιτητής: Κλεμέν Τιπρέν (Γαλλία)

Η Σεβίλλη ήταν ανώτερη στα πρώτα λεπτά και στο 13' επιβραβεύτηκε με ένα πέναλτι, αλλά δεν άνοιξε το σκορ. Ο Χοακίν Κορέα κέρδισε το πέναλτι από τον Μόργκαν, ο ίδιος ο 20άχρονος Αργεντινός ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κάσπερ Σμάιχελ εκτέλεσε.

Ο Δανός τερματοφύλακας στο 22' σταμάτησε και το σουτ του Σέρχιο Εσκουδέρο, αλλά στο 25' δεν μπορούσε να αντιδράσει και η Σεβίλλη έκανε το 1-0.

Ο Πάμπλο Σαράμπια άνοιξε το σκορ με εξαιρετική κεφαλιά, έπειτα από την σέντρα του Σέρχιο Εσκουδέρο από αριστερά και αυτό ήταν το πρώτο τέρμα που δέχεται ο Σμάιχελ στο Champions League. Είχε κρατήσει το "μηδέν" στις πρώτες 4 αγωνιστικές και στα άλλα δύο ματς του ομίλου δεν έπαιξε.

Στο 50' η Λέστερ απείλησε για πρώτη φορά με το σουτ του Γουίλφριντ Ντίντι και στο ίδιο λεπτό είχε δοκάρι η Σεβίλλη με τον Βιτόλο, ενώ στο επόμενο δεκάλεπτο η Λέστερ ανέβασε απόδοση, κατάφερε να κρατήσει μπάλα, αλλά στο 62' δέχτηκε δεύτερο γκολ!

Ο Χοακίν Κορέα εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι, καθώς ήταν αυτός που έκανε το 2-0 με κοντινό πλασέ, έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του Στέβαν Γιόβετιτς.

Η Σεβίλλη έδειχνε να φτάνει σε μία καθαρή νίκη και μάλιστα με άνεση, αλλά στο 73' "χτύπησε" ο Τζέιμι Βάρντι. Ο Άγγλος επιθετικός μείωσε (2-1), πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στην καριέρα του στο Champions League, με κοντινό πλασέ από το γύρισμα του Ντρινκγουότερ από αριστερά.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Σέρχιο Ρίκο, Μαριάνο, Ραμί, Λενγκλέ (55' Ντανιέλ Καρίσο), Σέρχιο Εσκουδέρο, Εν'Ζονζί, Νασρί, Πάμπλο Σαράμπια, Βιτόλο, Κορέα (63' Ιμπόρα), Γιόβετιτς.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Ντρινκγουότερ, Ντίντι, Μαχρέζ, Ολμπράιτον (88' Αμάρτεϊ), Μούσα (58' Ντιμάρεϊ Γκρέι), Βάρντι.

*χαμένο πέναλτι 14' Κορέα (μπλόκαρε ο Σμάιχελ)

"Ζωντανή" με Βάρντι η Λέστερ
Leicester City's Nigerian midfielder Ahmed Musa (L) vies with Sevilla's midfielder Vitolo (R)  during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match Sevilla FC vs Leicester City at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on February 22, 2017. / AFP / CRISTINA QUICLER        (Photo credit should read CRISTINA QUICLER/AFP/Getty Images)
Leicester City's Nigerian midfielder Ahmed Musa (L) vies with Sevilla's midfielder Vitolo (R) during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match Sevilla FC vs Leicester City at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on February 22, 2017. / AFP / CRISTINA QUICLER (Photo credit should read CRISTINA QUICLER/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Τα πρώτα ματς των "16":

Τρίτη (14/2)

Μπενφίκα - Ντόρτμουντ 1-0

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 4-0

Τετάρτη (15/2)

Ρεάλ - Νάπολι 3-1

Μπάγερν - Άρσεναλ 5-1

Τρίτη (21/2)

Μάντσεστερ Σίτι - Μονακό 5-3

Λεβερκούζεν - Ατλέτικο 2-4

Τετάρτη (22/2)

Πόρτο - Γιουβέντους 0-2

Σεβίλλη - Λέστερ 2-1

*ρεβάνς σε δύο εβδομάδες

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

7 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

6 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

5 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

4 γκολ

Αντρέ Σίλβα (Πόρτο)

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Ρανταμέλ Φαλκάο (Μονακό)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)

Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

3 γκολ

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

Σεβίλλη - Λέστερ 2-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ