CHAMPIONS LEAGUE

Ζιντάν: "Πάντα λένε πως είμαστε φαβορί"

Ζιντάν: "Πάντα λένε πως είμαστε φαβορί"

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δυσκολεύεται να πιστέψει πως σε λιγότερο από 2 χρόνια προπονητικής θα βρεθεί για 2η φορά σε τελικό Champions League και τονίζει πως η Ρεάλ δεν είναι το φαβορί κόντρα στη Γιουβέντους

Προσπαθώντας ίσως πάρει λίγο βάρος από τους ώμους των ποδοσφαιριστών του, ο Ζινεντίν Ζιντάν τόνισε πως η Ρεάλ δεν είναι το φαβορί στον τελικό του Champions League, αναφέροντας μάλιστα πως αυτός έχει περισσότερη πίεση από αυτούς, καθώς είναι αυτός που πρέπει να αφήσει κάποιους στην... εξέδρα.

"Είμαστε έτοιμοι, είμαστε προετοιμασμένοι. Έχουμε δουλέψει σκληρά για να φτάσουμε εδώ, όπως και για πάρουμε το πρωτάθλημα, είμαστε σε περίοδο φόρμας. Είναι χρέος μας πλέον να παίξουμε στον τελικό, κάτι που κερδίσαμε και είμαστε έτοιμοι για το ματς", τόνισε ο Γάλλος τεχνικός στη συνέντευξη τύπου στο Κάρντιφ.

"Δεν υπάρχει πίεση. Πάντα ζούμε υπό πίεση, είτε ως παίκτες, είτε ως προπονητές. Ξέρουμε πως πάντα λένε σε έναν τελικό που παίζει γη Ρεάλ πως είναι το φαβορί, αλλά δεν είναι έτσι τώρα. Κανείς δεν είναι φαβορί, οι πιθανότητες για το τρόπαιο είναι 50-50".

Ο Ζιντάν έχει κατακτήσει το Champions League με την Ρεάλ, έχει κατακτήσει το Μουντιάλ με τη Γαλλία και στις πρώτες του χρονιές ως προπονητής έχει ισάριθμους τελικούς Champions League, ίσως με ισάριθμα τρόπαια.

"Όταν ήμουν παιδί, αν μου έλεγαν πως θα ζήσω όλα αυτά ως παίκτης και προπονητής, δεν θα το πίστευα. Απολαμβάνω κάθε στιγμή! Είναι φανταστική εμπειρία, τρομερή και θα δούμε τι θα γίνει. Είναι θαυμάσιο που επιστρέφουμε στον τελικό ξανά μετά τον περσινό".

"Νομίζω πως είναι δυσκολότερο για μένα ως προπονητής για μένα, από τους παίκτες, καθώς σε κάποιους δεν θα ζητήσω καν να βάλουν τον εξοπλισμό και να κάτσουν έστω στον πάγκο. Θα είναι δύσκολη επιλογή, αλλά στο τέλος της ημέρας... είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα".

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο ανέφερε πως λατρεύει την θέλησή του να κερδίζει πάντα, ακόμη και στην προπόνηση, ενώ για την Γιουβέντους τόνισε: "Η Γιούβε αμύνεται πολύ καλά, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό δυνατό της σημείο. Επιτίθεται επίσης καλά και πάντα είχε γενικά καλό ρόστερ, όπως έχει και φέτος. Δεν ξέρω αν έχει καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά σίγουρα έχουν ποιότητα".

"Πιστεύω πως θα είναι πολύ ανοιχτό παιχνίδι. Ξέρω τη νοοτροπία της Γιουβέντους. Έχουν το στυλ της δυνατής άμυνας, αλλά η Γιουβέντους είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Εμπιστευτείτε με σε αυτό. Θα είναι ανοιχτό και διασκεδαστικό ματς".

photos: uefa.com

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ