CHAMPIONS LEAGUE

Youth League: "Πλήγωσε" τον Ολυμπιακό ο Γκόγιακ, 3-1 η Ντίναμο

Youth League: "Πλήγωσε" τον Ολυμπιακό ο Γκόγιακ, 3-1 η Ντίναμο
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός, παρά την καλή προσπάθεια του δευτέρου ημιχρόνου, έχασε 1-3 από την Ντίναμο Ζάγκρεμπ και η 2η θέση έγινε πολύ δύσκολη υπόθεση. Δυο γκολ ο Γκόγιακ για τους Κροάτες, που έχουν δυο εκτός έδρας τρίποντα.

Το κακό ξεκίνημα "πλήγωσε" τον Ολυμπιακό, που γνώρισε την δεύτερη ήττα του στο φετινό Youth League και πλέον γίνεται δύσκολη η κατάκτηση της 2ης θέσης στο γκρουπ που στέλνει στα μπαράζ για πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα από το Sport24.gr

Η ομάδα του Βασίλη Βούζα ηττήθηκε με 1-3 στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, έμεινε στους τέσσερις βαθμούς, τρεις λιγότερους από τους Κροάτες που υπερέχουν πλέον στην ισοβαθμία. Οι νίκες με Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου αποτελούν επιτακτική ανάγκη για τους Πειραιώτες, αν θέλουν να ελπίζουν σε συνέχεια της ευρωπαϊκής τους περιπλάνησης στον θεσμό.

Οι "ερυθρόλευκοι" είδαν τον Γκόγιακ να σκοράρει εις διπλούν για την Ντίναμο και να είναι ο δήμιός τους. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με δυο γκολ διαφορά νωρίς στο ματς και έβαλαν "γερές βάσεις" για να έρθει εντέλει το τρίποντο, παρά την προσπάθεια των πιτσιρικάδων του Ολυμπιακού για να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα.

Ο Μπόζιτς άνοιξε το σκορ για την Ντίναμο μόλις στο 2' μετά την αρχική επέμβαση του Γαβαλά και το πλασέ του με το αριστερό από καλή θέση, ενώ στο 11' ο Γκόγιακ εκμεταλλεύτηκε τη λάθος αντίδραση του "ερυθρόλευκου" γκολκίπερ σε εκτέλεση φάουλ και έδωσε αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν, αλλά μέχρι το ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι. Στο 56', ο Μεγαρίτης μείωσε για τον Ολυμπιακό και στα επόμενα λεπτά αύξησε την πίεσή του για την ισοφάριση, έχοντας ορισμένες καλές στιγμές. Το γκολ δεν ήρθε, αντ' αυτού σε μια αντεπίθεση ο Γκόγιακ έκανε το 3-1 για την Ντίναμο στο 85' και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Η Άρσεναλ έχει δέκα βαθμούς σε τέσσερα ματς, η Ντίναμο Ζάγκρεμπ έπεται με επτά, ο Ολυμπιακός έχει τέσσερις και η Μπάγερν Μονάχου έναν, αυτόν που πήρε με 1-1 κόντρα στους Λονδρέζους στην Βαυαρία. Επόμενο ματς για την ελληνική ομάδα είναι στην Γερμανία, όπου θα επιδιώξει το τρίποντο, περιμένοντας και από την Άρσεναλ να νικήσει τους Κροάτες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γαβαλάς, Νικολάου, Βατουσιάδης, Τόλι, Σάλιακας, Μεγαρίτης, Μανθάτης, Πλέγας (82’ Ρέτσος), Βάρκας (54’ Βρουσάι), Λάτσι, Χαντζάρας (75’ Κιρτζιαλίδης).

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Μίσκιτς, Τόμιτσεκ, Βούιτσα, Μπένκοβιτς, Μπορένκοβιτς (86’ Πλάντακ), Σούνγιτς, Γκόγιακ, Κνέζεβιτς, Φίντιτς (61’ Σλούντσκι), Ντάνι Όλμο, Μπόζιτς (57’ Κραμπάγια).

Βούζας: "Συνεχίζουμε την προσπάθεια"

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Βασίλης Βούζας, μετά από το τέλος του αγώνα σημείωσε: "Έχουμε πει από την αρχή της χρονιάς ότι για τον Ολυμπιακό κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Σήμερα χάσαμε αν και κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια τους. Έχουν σωστή νοοτροπία και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Σαφώς και αυτό το αποτέλεσμα δίνει προβάδισμα στους Κροάτες αλλά δεν έχουμε βγει από το παιχνίδι.

Θέλουμε το απόλυτο στα δυο ματς που απομένουν και μπορούμε να το πετύχουμε. Τα παιδιά έχουν δείξει ότι έχουν πολλές δυνατότητες. Δυστυχώς βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ αλλά για μένα θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει αποτέλεσμα αφού ελέγχαμε το ματς στο μεγαλύτερο μέρος του και χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Είμαστε Ολυμπιακός, όλοι το ξέρουν αυτό, και συνεχίζουμε".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ