CHAMPIONS LEAGUE

Χατ-τρικ ο Μέσι, 4-0 η Μπαρτσελόνα την Σίτι

BARCELONA, SPAIN - OCTOBER 19:  Lionel Messi of FC Barcelona celebrates after scoring the opening goal during the UEFA Champions League group C match between FC Barcelona and Manchester City FC at Camp Nou on October 19, 2016 in Barcelona, Spain.  (Photo by Alex Caparros/Getty Images)
BARCELONA, SPAIN - OCTOBER 19: Lionel Messi of FC Barcelona celebrates after scoring the opening goal during the UEFA Champions League group C match between FC Barcelona and Manchester City FC at Camp Nou on October 19, 2016 in Barcelona, Spain. (Photo by Alex Caparros/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Μπαρτσελόνα χάρισε στον Γκουαρδιόλα την πιο βαριά εκτός έδρας ήττα στην καριέρα του, με τον Μέσι να κάνει χατ-τρικ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο Κολό Τουρέ "έκαψε" την Σέλτικ (videos)

Λες και κάθε τραυματισμός κάνει πιο δυνατό τον Λιονέλ Μέσι, με τον Αργεντινό να επιστρέφει στην 11άδα και οδηγεί με χατ-τρικ την Μπαρτσελόνα σε σπουδαία νίκη με 4-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι.

Βοήθησε φυσικά η αποβολή του Κλαούντιο Μπράβο στο 53', ενώ ο Μέσι, ο οποίος κέρδισε και πέναλτι που έχασε ο Νεϊμάρ, έφτασε τα 53 γκολ σε ομίλους του Champions League, πιάνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Ραούλ.

Ο Νεϊμάρ τελικά σκόραρε δύο λεπτά αφού νικήθηκε από τον Καμπαγιέρο στο πέναλτι και με το 4-0 ο Γκουαρδιόλα γνώρισε ως προπονητής την πιο βαριά εκτός έδρας ήττα στην καριέρα του (γενικά ισοφάρισε την πιο βαριά ήττα που ήταν το 4-0 της Ρεάλ επί της Μπαρτσελόνα).

Και την πρώτη φορά που ο Γκουαρδιόλα είχε πάει ως αντίπαλος στο "Camp Nou" είχε υποστεί βαριά ήττα, ήταν το 3-0 επί της Μπάγερν στα ημιτελικά της διοργάνωσης το 2015.

Επιστρέφοντας στον Μέσι, έφτασε τα 6 γκολ φέτος στην διοργάνωση (σε 3 ματς), ενώ έκανε το 7ο χατ-τρικ του στο CL. Γενικά παίκτες της Ρεάλ έχουν 9, της Μπάγερν 7, της ManUtd 5 και της Μίλαν 5.

Όσον αφορά στο άλλο ματς του ομίλου, η Γκλάντμπαχ πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 στην Γλασκώβη επί της Σέλτικ, με τον Κολό Τουρέ να έχει την ευθύνη και στα δύο τέρματα.

Χατ-τρικ ο Μέσι, 4-0 η Μπαρτσελόνα την Σίτι

Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι 4-0

Σκόρερς: 17', 61' και 69' Μέσι, 89' Νεϊμάρ

Γήπεδο: "Camp Nou", Βαρκελώνη

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Ο Οταμέντι αδράνησε, ο Φερναντίνιο γλίστρησε και ο Μέσι βρέθηκε μόνος με τον Κλαούντιο, τον οποίος απέφυγε για να πλασάρει εν συνεχεία σε κενό τέρμα, ανοίγοντας το σκορ για την Μπαρτσελόνα.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο, έχασε ευκαιρίες, με κορυφαία την κεφαλιά του Στόουνς, αλλά στο 53' έμεινε με 10 παίκτες, με τον Μπράβο να αποβάλλεται για επέμβαση εκτός περιοχής με το χέρι!

Ο Καμπαγιέρο μπήκε στο ματς και στο δέχτηκε το δεύτερο γκολ του Μέσι, ο οποίος ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του στο 69'. Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 73' με την αποβολή του Ματιέ, αλλά ήταν αργά για τους "πολίτες".

Ο Μέσι κέρδισε και πέναλτι, αλλά την εκτέλεση την ανέλαβε ο Νεϊμάρ, με τον Καμπαγιέρο να τον σταματά στην εκτέλεση του 87', όχι όμως και στο 89', με τον Βραζιλιάνο να διαμορφώνει το τελικό 4-0.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μαστσεράνο, Πικέ (39' Ματιέ), Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα (10' Ντιν), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα (80' Αντρέ Γκόμες), Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Μπράβο, Σαμπαλέτα (57' Κλισί), Στόουνς, Οταμέντι, Κολάροβ, Φερναντίνιο, Γκιουντογάν (79' Αγκουέρο), Νταβίντ Σίλβα, Στέρλινγκ, Νολίτο (57' Καμπαγιέρο), Ντε Μπράινε.

*κόκκινη 53' Μπράβο και 73' Ματιέ

**χαμένο πέναλτι 87' Νεϊμάρ (απόκρουση Καμπαγιέρο)

Χατ-τρικ ο Μέσι, 4-0 η Μπαρτσελόνα την Σίτι
Χατ-τρικ ο Μέσι, 4-0 η Μπαρτσελόνα την Σίτι

Σέλτικ - Γκλάντμπαχ 0-2

Σκόρερς: 57' Στιντλ, 77' Χαν

Γήπεδο: "Celtic Park", Γλασκώβη

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Ελλάδα)

Ανώτερη η Γκλάντμπαχ στην Γλασκώβη, παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, πήρε δίκαιη νίκη επί της Σέλτικ, την οποία την οφείλει όμως στις γκάφες του Κολό Τουρέ!

Ο Γκόρντον με τις επεμβάσεις του κράτησε το "μηδέν" στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο 57' τον πρόδωσε ο Τουρέ, καθώς ο Ιβοριανός στόπερ κάλυψε ανεπιτυχώς την μπάλα, ο Χαν την πρόλαβε πριν βγει άουτ και ο Στιντλ με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ.

Τρεις αποτυχημένες προσπάθειες είχε ο Τουρέ να κόψει την μπάλα στο 77', με αποτέλεσμα ο Χαν να "εκτελέσει" τον Γκόρντον για το τελικό 0-2.

ΣΕΛΤΙΚ: Γκόρντον, Λούστιγκ, Κολό Τουρέ, Σβιατσένκο, Τιέρνι, Σκοτ Μπράουν, Μπιτόν (63' ΜακΓκρέγκορ), Ρόγκιτς (71' Γκρίφιθς), Φόρεστ (73' Ρόμπερτς), Σινκλέρ, Μουσά Ντεμπελέ.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Κορμπ, Βέστεργκααρντ, Ελβέντι, Βεντ, Κράμερ, Στρομπλ, Ιμπραϊμά Τραορέ (86' Σουλτς), Χόφμαν, Στιντλ, Χαν (90' Χέρμαν).

Celtic's French striker Moussa Dembele (C) jumps to head the ball during the UEFA Champions League Group C football match between Celtic and Borussia Monchengladbach at Celtic Park stadium in Glasgow, Scotland on October 19, 2016. / AFP / Andy Buchanan        (Photo credit should read ANDY BUCHANAN/AFP/Getty Images)
Celtic's French striker Moussa Dembele (C) jumps to head the ball during the UEFA Champions League Group C football match between Celtic and Borussia Monchengladbach at Celtic Park stadium in Glasgow, Scotland on October 19, 2016. / AFP / Andy Buchanan (Photo credit should read ANDY BUCHANAN/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 9 (13-1)

2. Μάντσεστερ Σίτι 4 (7-7)

3. Γκλάντμπαχ 3 (3-6)

4. Σέλτικ 1 (3-12)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Η επόμενη αγωνιστική (1/11)

Γκλάντμπαχ - Σέλτικ

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα

Ο πίνακας των σκόρερς

6 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Γιόζουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

2 γκολ

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Άλβαρο Μοράτα (Ρεάλ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Φράνκο Σέρβι (Μπενφίκα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Μπρούνο Σέζαρ (Σπόρτινγκ)

Μπερνάρντο Σίλβα (Μονακό)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο (Ατλέτικο)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι 4-0

Σέλτικ - Γκλάντμπαχ 0-2

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ