CHAMPIONS LEAGUE

Χάσι: "Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσα να κάνω 5-6 αλλαγές"

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπέσνικ Χάσι υπεραμύνθηκε της επιλογής του να χρησιμοποιήσει στην ίδια ενδεκάδα τους Φορτούνη, Μάριν και τόνισε ότι ο Ολυμπιακός χάνει ως ομάδα και κερδίζει ως ομάδα.

Ο Ολυμπιακός έκανε πολλά λάθη στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου στο ματς με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα τρία γκολ που δέχτηκαν οι ερυθρόλευκοι.

Ο Χάσι όπως σημείωσε θα μπορούσε να κάνει αλλαγή 5-6 ποδοσφαιριστές του σε αυτό το διάστημα ενώ τόνισε ότι ο Ολυμπιακός χάνει σαν ομάδα και κερδίζει σαν ομάδα. Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων ακόμη υπεραμύνθηκε της επιλογής του να χρησιμοποιήσει μαζί τους Φορτούνη και Μάριν και τόνισε ότι μετά το γκολ στο 2' η τακτική πάει για πέταμα.

Τι θεωρείτε ότι έφταιξε και φάνηκε ο Ολυμπιακός να είναι τόσο απροετοίμαστος ειδικά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού;
"Σήμερα δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ, δείξαμε ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Ξεκινήσαμε με έναν κακό τρόπο το παιχνίδι. Οταν δίνεις ευκαιρίες στον αντίπαλό σου, το πληρώνεις. Γνωρίζαμε ότι η Σπόρτινγκ βάζει γκολ από στημένες φάσεις, αλλά της δώσαμε ευκαιρία να παίξουν με αντεπιθέσεις. Δεν ήμασταν συμπαγείς στην άμυνα και κάναμε κάποια δώρα στον αντίπαλο. Σε αυτό το επίπεδο τα λάθη πληρώνονται".

Πριν από δύο χρόνια ο Μάρκο Σίλβα όταν είχε ερωτηθεί για τη συνύπαρξη Φορτούνη - Τσόρι, είχε πει ότι περισσότερα χάνει ο Ολυμπιακός παρά κερδίζει. Εσείς τι πιστεύετε για τη συνύπαρξη Φορτούνη – Μάριν;"Δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα ήταν αυτοί οι δύο παίκτες που έπαιξαν σήμερα μαζί, αλλά το πρόβλημα ήταν η κακή αμυντική λειτουργία. Κάναμε πολλά λάθη, επιτρέψαμε στον αντίπαλο να ανοίξει τον χώρο και να προχωρήσει 50 μέτρα και να βάλει γκολ. Δεν μου αρέσει να μιλάω μεμονωμένα για παίκτες. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσα να κάνω 5-6 παίκτες αλλαγή. Δεν θέλω να ρίξω την ευθύνη σε έναν, δύο, τρεις παίκτες. Κερδίζουμε ως ομάδα και χάνουμε ως ομάδα".

Όσες φορές όμως τους έχετε χρησιμοποιήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, έναν από τους δύο τον κάνατε αλλαγή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μένατε ευχαριστημένος. Πώς αποφασίσατε να τους επιλέξετε σε ένα τόσο δύσκολο ματς;
"Δεν είναι η πρώτη φορά που τους χρησιμοποιώ. Χρησιμοποιώ τους καλύτερους παίκτες. Θα μπορούσαμε να το αναλύουμε για τρεις μέρες. Στο πρώτο ημίχρονο όταν το ματς είναι 1-0 από το ξεκίνημα, όλη η τακτική μετά είναι για πέταμα. Απλώς αν κρίνω ότι πρέπει να ξαναπαίξουν ο Φορτούνης και ο Μάριν, θα τους ξαναβάλω. Οι παίκτες επιλέχτηκαν επειδή ήταν καλύτεροι εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι παίκτες που μπορούν να παίζουν 90 λεπτά, αλλά όταν είναι καλοί μένουν.

Δεν πρέπει να ρίξουμε το φταίξιμο π.χ. μόνο στον Φορτούνη. Θα ήταν λάθος. Το φταίξιμο το έχει όλη η ομάδα. Ο Μάριν που ήταν καλύτερος, έμεινε 90 λεπτά. Μην ξεχνάτε επίσης ότι έχουμε δύο στόπερ έξω, τον Μποτία και τον Βούκοβιτς και αναγκαζόμαστε να παίζουμε με τον Ρομαό. Ο Ταχτσίδης επίσης ήταν εκτός λόγω τραυματισμού. Οπότε, τι μπορούσα να κάνω";

Φαίνεται ότι η αμυντική λειτουργία να μην είναι καλή γενικότερα στα προηγούμενα ματς. Πώς σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε το να μην πέφτει όλο το βάρος στον Καπίνο;
"Το βάρος πέφτει στον Καπίνο γιατί είναι ο τελευταίος παίκτης μας. Όμως δεν έχει εκείνος την ευθύνη. Η άμυνά μας είναι κακή. Όλη η ομάδα έπαιξε κακή άμυνα. Σε αυτά τα ματς δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη. Ήμασταν ανοικτοί και επιτρέψαμε χώρο στον αντίπαλο. Η φιλοσοφία μου είναι να παίζουμε επιθετικά και δεν θα αλλάξει ούτε στο Champions League. Από εκεί και πέρα σίγουρα θα πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κακοί, στο δεύτερο κλείσαμε τους χώρους, όμως καταφέραμε στο τελευταίο λεπτό να αντιδράσουμε. Κρίμα που το κάναμε τόσο αργά. Υπάρχουν πράγματα που θα τα αναλύσουμε".

Όταν δεχτήκατε το 1-0 πέρασε από το μυαλό σας το χειρότερο σενάριο; Τώρα πιο ψύχραιμα βλέπετε κάποιες δικές σας ευθύνες;
"Αν ήξερα πώς τα πράγματα θα γίνονταν έτσι, θα πήγαινα να... πέσω για ύπνο, να "πεθάνω"! Είναι εύκολο να λέμε κάποια πράγματα μετά το ματς. Φυσικά και έχω ευθύνες".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ