CHAMPIONS LEAGUE

Χάινκες: "Δεν αξίζαμε να αποκλειστούμε"

FILE - In this April 9, 2013 file photo Bayern Munich coach Jupp Heynckes leads a training session ahead of Wednesday's Champions League, round of eight, return-leg soccer match against Juventus, in Turin, Italy. (AP Photo/Massimo Pinca, file)
FILE - In this April 9, 2013 file photo Bayern Munich coach Jupp Heynckes leads a training session ahead of Wednesday's Champions League, round of eight, return-leg soccer match against Juventus, in Turin, Italy. (AP Photo/Massimo Pinca, file) AP PHOTO/MASSIMO PINCA, FILE

Ο Γιουπ Χάινκες έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του και την προσπάθειά τους, παρά τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Champions League.

Δεν τα κατάφερε η Μπάγερν Μονάχου να κάνει την υπέρβαση μέσα στη Μαδρίτη και να ανατρέψει το εναντίον της 1-2 από το πρώτο ματς στην "Allianz Arena". Οι Βαυαροί τα έδωσαν όλα, πάλεψαν μέχρι τέλους, αλλά το τελικό 2-2 αφήνει την γλυκόπικρη γεύση της... ημιτελούς προσπάθειας. Πάντως, ο Γιουπ Χάινκες έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες του και την εμφάνισή τους, με τη Μπάγερν να έχει παράπονα και από την διαιτησία και κυρίως για το μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Μαρσέλο στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

"Φυσικά, όλοι είμαστε απογοητευμένοι, διότι η ομάδα έπαιξε εξαιρετικά απόψε. Μόλις είπα στα παιδιά ότι δεν έχω ξαναδεί τη Μπάγερν να παίζει τόσο καλά, όπως απόψε (σ.σ. χθες) στο Μπερναμπέου. Όμως, στο υψηλότερο επίπεδο δεν σου επιτρέπεται να κάνεις τα λάθη που κάναμε εμείς στο πρώτο παιχνίδι και στο ξεκίνημα του δεύτερου αγώνα. Αυτά τα λάθη τιμωρούνται και μετά δεν είναι παράξενο αν καταλήξεις να φεύγεις χαμένος από τον αγωνιστικό χώρο", ανέφερε αρχικά ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου.

Για τις οκτώ επεμβάσεις του Κέιλορ Νάβας, που αποτελούν ρεκόρ για παιχνίδι νοκ άουτ φάσης του Champions League, είπε: "Φυσιολογικά, όταν σκοράρεις δυο φορές στο Μπερναμπέου απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα, σημαίνει κάτι. Όμως, εμείς είχαμε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Ο Νάβας έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση, ειδικά στο φινάλε του αγώνα. Ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης".

Για το μοιραίο λάθος του Σβεν Ουλράιχ στη φάση του δεύτερου γκολ, απάντησε: "Δεν αξίζαμε να αποκλειστούμε, διότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στα δυο παιχνίδια. Όμως, όπως είπα και πριν, δεν μπορείς να κάνεις τα λάθη που κάναμε στο Μόναχο και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου εδώ. Αυτά ήταν δυο λάθη και συνέβησαν. Είναι κρίμα. Το αποψινό μας ήταν μια εξαιρετική διαφήμιση για το ποδόσφαιρο γενικά, διότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι επίσης μια τοπ ομάδα".

Για τη φετινή σεζόν στο σύνολό της, τόνισε: "Είχαμε μια εξαιρετική σεζόν και οι παίκτες έδειξαν ξανά ότι δεν τα παρατούν, ότι πιστεύουμε στους εαυτούς μας και ότι έχουμε πίστη ο ένας για τον άλλον. Είναι κρίμα που δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θα μας έστελνε στον τελικό".

AP Photo/Massimo Pinca, file

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ