CHAMPIONS LEAGUE

"Βρέχει" γκολ και στις ισοπαλίες

"Βρέχει" γκολ και στις ισοπαλίες

Μετά την απίστευτη ισοπαλία με 4-4 μεταξύ της Μπάγερ Λεβερκούζεν και της Ρόμα την Τρίτη (20/11) ψάξαμε και βρήκαμε τις μεγαλύτερες ισοπαλίες του Champions League. Οι δυο φορές του Ολυμπιακού, ο αξέχαστος τελικός και οι τρεις... τεσσάρες! (VIDEOS)

Τα 8 γκολ που μπήκαν στη Bay Arena στον αγώνα της Μπάγερ Λεβερκούζεν με τη Ρόμα αποτελούν επίδοση ρεκόρ στην ιστορία του Champions League. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τις μεγαλύτερες ισοπαλίες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, από τον αξέχαστο τελικό της Κωνσταντινούπολης μέχρι το στοπ που έβαλε ο Ολυμπιακός στη Ρεάλ Μαδρίτης την χρονιά που κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Οι ισοπαλίες ρεκόρ (4-4)

Αμβούργο-Γιουβέντους 2000-01

Στο γήπεδο του Αμβούργου έκαναν παρέλαση αστέρια της εποχής. Ζιντάν, Γιεμποά, Ινζάγκι και Ντελ Πιέρο έδωσαν μια παράσταση που δεν ξεχνιέται εύκολα. Το σκορ είχε ανοίξει στο 5ο λεπτό ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ίγκορ Τούντορ.

Λίβερπουλ-Τσέλσι 2008-09

Τα προημιτελικά του Champions League έκρυβαν αγγλικό ντέρμπι μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι. Στον πρώτο αγώνα στο Anfield οι "μπλε" κέρδισαν με 3-1 αλλά ο αγώνας στο Stamford Bridge ήταν όλα τα λεφτά.

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε 2-0, η Τσέλσι επέστρεψε και πήρε το προβάδισμα με 3-2 αλλά ο αγώνας δεν τελείωσε εκεί. Η Λίβερπουλ πήρε ξανά το προβάδισμα με 4-3 αλλά ο Λάμπαρντ "έγραψε" το τελικό σκορ μετά από πάσα του Ανελκά.

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Ρόμα 2015-16

Ο πρώτος αγώνας του φετινού Champions League με πολλά γκολ. Ανατροπή στην ανατροπή, πολλά θεαματικά γκολ και ένα σκορ που μένει στην ιστορία.

Η Λεβερκούζεν βρέθηκε να προηγείται με 2-0, η Ρόμα επέστρεψε και πέρασε μπροστά στο σκορ με 4-2 και σε δυο λεπτά (84-86) οι "ασπιρίνες" κατάφεραν να φέρουν το σκορ στα ίσα.

Οι περιπτώσεις του Ολυμπιακού (3-3)

Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 1999-2000

Στο ΟΑΚΑ φιλοξένησε τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης και δεν άφησε τον Ίκερ Κασίγιας να πανηγυρίσει νίκη στο ντεμπούτο του.

Ο Τζιοβάνι έβαλε δυο γκολ και άλλο ένα ο Ζάχοβιτς και έβαλαν "στοπ" στη "βασίλισσα" των Ραούλ, Ρομπέρτο Κάρλος και του νέου τότε Κασίγιας.

Ολυμπιακός-Μακάμπι Χάιφα 2002-03

Ο Ολυμπιακός ήξερε πως έπρεπε να κερδίσει για πάρει το εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA. Στο ημίχρονο βρέθηκε να είναι πίσω στο σκορ με 3-1. Με το "καλημέρα' του δευτέρου ημιχρόνου φάνηκε πως οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα παραδίνονταν έτσι εύκολα και στο 49 ο Νινιάδης έφερε τον Ολυμπιακό σε απόσταση αναπνοής. Ο Άντζας στο 78 ισοφάρισε αλλά το σκορ έμεινε εκεί.

Η ανατροπή της Μπάγερν Μονάχου στον ημιτελικό

Ντιναμό Κιέβου-Μπάγερν Μονάχου 1998-99

Έμενε ένας αγώνας για να φτάσει η Μπάγερν στον μεγάλο τελικό. Η Ντιναμό Κιέβου της είχε βάλει δύσκολα καθώς βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 3-1.

Ο Έφενμπεργκ έφερε τους Βαυαρούς σε απόσταση ενός γκολ και λίγα λεπτά πριν από τη λήξη ο Γιάνκερ ισοφάρισε δίνοντας την πρόκριση στη Μπάγερν.

Ο αξέχαστος τελικός της Κωνσταντινούπολης

Λίβερπουλ-Μίλαν 2004-05

Είναι ίσως το μεγαλύτερο come back σε τελικό Champions League. Το ημίχρονο βρήκε τη Μίλαν να έχει πάρει κεφάλι στο σκορ με 3-0 και φάνηκε ότι ο τελικός είχε τελειώσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ με ορθολογικό ποδόσφαιρο άρχισε να ροκανίζει το σκορ και εν τέλει ισοφάρισε. Ο αγώνας πήγε στην παράταση και μετά στα πέναλτι όπου το κατέκτησαν οι Άγγλοι.

Τα υπόλοιπα 3-3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπαρτσελόνα 1998-99

Σε όμιλο με Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα και Μπρόντμπι έγιναν αξέχαστοι αγώνες. Ο δρόμος της Γιουνάιτεντ προς το "treble" δεν ήταν εύκολος καθώς έπρεπε να ταξιδέψει σε γήπεδα κάστρα.

Για τους "κόκκινους διαβόλους" σκόραραν ο Γκιγκς, ο Σκόουλς και ο Μπέκαμ ενώ από μεριάς Μπαρτσελόνα σκόραρε ο μετέπειτα παίκτης του Ολυμπιακού, ο Τζιοβάννι, ο προπονητής της ο Λουίς Ενρίκε και ο Άντερσον.

Φιορεντίνα-Μπαρτσελόνα 1999-2000

Το παιχνίδι με το ωραιότερο γκολ στην ιστορία του Champions League. Ανάποδο ψαλίδι αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή και γκολ που έμεινε στην ιστορία.

Το ημίχρονο έληξε με τη Μπαρτσελόνα να προηγείται με 2-1. Στο δεύτερο ημίχρονο οι "βιόλα" έκαναν την ανατροπή πέρασαν μπροστά με 3-2 αλλά η Μπάρτσα δεν άφησε τον αγώνα και ισοφάρισε στο τέλος.

Βασιλεία-Λίβερπουλ 2002-03

Συνήθεια της Λίβερπουλ οι μεγάλες ανατροπές και έτσι έγινε και στο Σεντ Γιάκομπ Παρκ. Τελευταία αγωνιστική με τη Λίβερπουλ να θέλει επειγόντως νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση.

Οι Ελβετοί εξέπληξαν τη Λίβερπουλ και στο 30 το σκορ ήταν ήδη 3-0. Στο δεύτερο ημίχρονο μέσα σε 20 λεπτά έφερε το ματς στην ισοπαλία και τελικά έμεινε εκτός συνέχειας.

Μπάγερν Μονάχου-Λανς 2002-03

Οι Βαυαροί βρέθηκαν να προηγούνται με το "καλημέρα" 2-0 και πριν το τέλος του ημιχρόνου οι Γάλλοι ισοφάρισαν. Η Μπάγερν ξαναπήρε το προβάδισμα αλλά δεν το χάρηκε πολύ καθώς η Λανς σκόραρε ξανά για να πάρει εν τέλει την ισοπαλία.

Ανόρθωση-Ίντερ 2008-09

Τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Η Ίντερ έπαιρνε το προβάδισμα αλλά η "Κυρία" του κυπριακού ποδοσφαίρου δεν παραιτούνταν και ισοφάριζε συνεχώς.

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Ανόρθωση πήρε το προβάδισμα και κρατούσε τη νίκη στα χέρια της μέχρι το 81ο λεπτό που σκόραρε ο Κρουζ για να γράψει το τελικό 3-3.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσσκα Μόσχας 2009-10

Η πρώτη χρονιά χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν πολύ δύσκολη για τη Μάντσεστερ Γιουάιτεντ. Με τη Τσσκα Μόσχας προηγήθηκε στο 25ο λεπτό, τρια λεπτά μετά ισοφάρισε η Γιουνάιτεντ και δυο λεπτά μετά η ομάδα του στρατού ξαναπήρε το προβάδισμα.

Ένα λεπτό μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου το σκορ έγινε 3-1. Στα τελευταία πέντε λεπτά έγινε χαμός. Στο 86 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το σκορ 3-2 και στο 91 έγινε το τελικό 3-3.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Βασιλεία 2011-12

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε σκορ νίκης στο πρώτο ημίχρονο με δυο γκολ του Γουέλμπεκ (2-0). Η Βασιλεία δεν παράτησε τον αγώνα και μέσα σε 16 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε τρια γκολ και η ομάδα του Φέργκιουσον ήταν κοντά στο να καταγράψει την πρώτη ήττα της εντός έδρας μετά από 17 μήνες.

Ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα ο Γιάνγκ με κεφαλιά έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του μετά από σέντρα του Νάνι.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ