CHAMPIONS LEAGUE

Ο Βενγκέρ και η φιλοσοφία του Σωκράτη στο ποδόσφαιρο

Ο Βενγκέρ και η φιλοσοφία του Σωκράτη στο ποδόσφαιρο
INTIME SPORTS

Ο Αρσέν Βενγκέρ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Ολυμπιακό, παραδέχτηκε πως δεν νιώθει καθόλου πίεση παρά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, ενώ ξεκαθάρισε πως η Άρσεναλ θα παίξει για να κερδίσει στο "Καραϊσκάκης".

Απόλυτα ήρεμος και καθόλου πιεσμένος εμφανίστηκε ο Αρσέν Βενγκέρ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Ολυμπιακού, παρά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα της ομάδας του τη φετινή σεζόν.

Ο Αλσατός τεχνικός τόνισε πως οι "κανονιέρηδες" θα παίξουν μονάχα για τη νίκη στο "Καραϊσκάκης", εξήγησε πως θέλει να δώσει ευκαιρία σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ, ενώ ξεκαθάρισε πως ακόμη κι αν πρόκριση δεν είχε κριθεί, θα έφερνε 2-3 παίκτες παραπάνω. Αναλυτικά:

"Όταν παίζει με τραυματίες και κουρασμένους ποδοσφαιριστές είναι δύσκολοι, όμως όλοι είναι έμπειροι, διεθνείς και πολλούς νέους που μπορούν να δώσουν δύναμη στην ομάδα", υπογράμμισε

Για το αν από την αποστολή φαίνεται πως έχει πάρει το ματς πιο... χαλαρά: " Απλά βλέπω το ματς αυτό σαν ένα ακόμη που θέλουμε να νικήσουμε. Αν δεν είχαμε προκριθεί θα έφερνα έναν-δύο ακόμα ποδοσφαιριστές αλλά όχι περισσότερους. Είναι προς όφελος όλων να πάρουμε το αποτέλεσμα αυτό μετά την ήττα μας στην Αγγλία".

Για το αν είναι καλή συγκυρία αυτό το ματς για την ομάδα του: "Μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί λίγο. Θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι και έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε. Κι ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη".

"Δεν νιώθω καμία πίεση"

Για την διαχείριση της ομάδας μετά από σερί ηττών: "Πρέπει να κοιτάμε τι λένε τα στατιστικά και όχι ότι χάσαμε ένα ματς. Δεν νιώθω κάποια πίεση. Η μόνη πίεση που νιώθω είναι ότι θέλω να κερδίσω το επόμενο ματς και να δω τους παίκτες να παίζουν το αγαπημένο μου ποδόσφαιρο. Θα εκπλαγείτε αν μάθετε πόσο πίεση δεν νιώθω".

Για τις αντιδράσεις των παικτών του μετά την ήττα στα αποδυτήρια: "Δεν συνέβη τίποτα. Παραμένουν καλοί παίκτες, έχουν υψηλό κίνητρο και είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα για την ομάδα. Μας στεναχωρεί μονάχα η ήττα. Εγώ θέλω να βλέπω πάθος και σίγουρα δεν θα μου άρεσε να βλέπω γελάκια μετά από ήττα".

Για το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ο Λάμπαρντ και γενικά τι ισχύει με τις μεταγραφές: "Έχουμε 3 Δεκέμβρη και μέχρι την 1η Ιανουαρίου έχουμε πολλά ματς και δεν ξέρομε τι θα συμβεί αύριο. Είμαστε συγκεντρωμένοι στα ματς και μετά θα δούμε. Αν πρέπει να κάνουμε κάτι, θα το κάνουμε. Θέλουμε να έχουμε μια καλή ομάδα. Έχουμε πολλές ευκαιρίες και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Αν ανοίξει το θέμα των μεταγραφών θα δούμε, αν θα κάνουμε κάτι. Είμαστε στην χώρα του Σωκράτη που όλοι γνωρίζουν πως είπε την φράση: "Εν οίδα ότι ουδέν οίδα". Είχε πει πως: "αυτό που ξέρω είναι ότι δεν ξέρω τίποτα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Έχουμε το πρωτάθλημα Αγγλία μπροστά μας, αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ που είμαστε παρόντες για 14η χρόνια και το FA Cup".

Για το γεγονός πως είχε πει πως σέβεται το συμβόλαιό του: "Σέβομαι τα συμβόλαια. Όταν υπογράφω κάτι δεν το αναπροσαρμόζω κι αυτό θα συνεχιστεί. Εμμένω σ' αυτό. Θα δούμε πως θα προχωρήσουμε μ' αυτό το θέμα".

"Ο Ολυμπιακός είναι ιστορική ομάδα με ποιότητα"

Για την ατμόσφαιρα του "Καραϊσκάκης" και τι έχει πει στους παίκτες του: "Τους είπα να να μην τους εκπλήξει η ατμόσφαιρα και να δείξουν αποφασιστικότητα. Ο Ολυμπιακός είναι ένα ιστορικό κλαμπ και κατά τη γνώμη μου έχει δείξει πολύ ποιότητα, αλλά ήταν άτυχοι με μας γιατί είχαν ευκαιρίες, όπως και με την Σάλκε. Θα μπορούσαν να πετύχουν και κάτι παραπάνω από την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ".

Για την κούραση: "Είχα πει σε προηγούμενη συνέντευξη πως είχα πει σε προηγούμενη συνέντευξή μου για τους παίκτες μου δεν ήταν τόσο δημιουργικοί και δυναμικοί. Αυτό είναι ενδεικτικό της κόπωσης, αλλά υπήρχε έλλειψη δημιουργικότητας από την πλευρά μας. Έχουμε δώσει συνεχή παιχνίδια. Παίξαμε με Τότεναμ, με Μονπελιέ, Άστον Βίλα και Έβερτον. Σίγουρα φταίμε για την ήττα που κάναμε το Σάββατο. Ήμασταν αφελείς. Το θέλαμε πολύ όμως έτσι όπως αγωνιστήκαμε δεν σιγουρέψαμε το γεγονός πως δεν θα χάναμε. Η ομάδα ήταν κουρασμένη".

"Δεν υπάρχει θέμα με Παρί"

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: "Θα πάρουμε το ματς πολύ σοβαρά. Το καλύτερο στη δουλειά μας είναι να κερδίζεις και σίγουρα θα αυξήσεις τη δυναμική σου".

Για το αν θα αντάλλασσε τη θέση της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Σίτι σε σχέση με πρωτάθλημα και Κύπελλο: " Όχι. Έχουμε δώσει 15 ματς κι έχουμε άλλα τόσα στο πρωτάθλημα. Αντίθετα στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν αποκλειστείς δεν μπορείς να το διορθώσεις".

Για το δημοσίευμα της "Equipe" για φήμες περί ενδιαφέροντος της Παρί: "Είναι λάθος πληροφόρηση. Πιστέψτε με."

Στσέζνι: "Σημαντικός ο αυριανός αγώνας"

Για το πόσο έχουν επηρεαστεί οι παίκτες από την ήττα του πρωταθλήματος: "Έχουμε ένα ματς Τσάμπιονς Λιγκ και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Είμαστε στεναχωρημένοι για την ήττα μας αλλά τώρα υπάρχει ο Ολυμπιακός. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζουμε τον αγώνα, που ακουλουθεί μετά από τέτοιες ήττες".

Για το αν βλέπει κάποια λάθη στην ομάδα: "Το θέμα είναι να δίνουμε το 100% στις προπονήσεις. Εμείς πάντα δουλεύουμε. Δεν είπα ότι οι παίκτες της Σούονσι το ήθελαν πιο πολύ. Απλά λέω να δίνουμε το 110%".

Για το γεγονός πως η Άρσεναλ βρίσκεται στην 10η θέση: "Είμαι πολύ έκπληκτος. Με έχει εκπλήξει η θέση που είμαστε γιατί έχουμε πολύ καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Δεν δικαιολογείται να είμαστε σε τέτοια θέση στο πρωτάθλημα. Πρέπει να ανακάμψουμε. Για το τι φταίει δεν είναι ο δικός μου ρόλος ν' απαντήσω".

Για τις εμπειρίες που αποκομίσει από τη φετινή σεζόν: "Ήταν δύσκολα και για μένα. Τώρα όμως είμαι πιο δυνατός και σε φόρμα και ανυπομονώ να βοηθήσω ξανά την ομάδα μου. Οι τελευταίοι μήνες ήταν αρκετά δύσκολοι και δεν μου επέτρεψαν να είμαι σε καλή κατάσταση. Ανυπομονώ να αφήσω πίσω τις δυσκολίες που είχαν. Είμαι ήδη ΟΚ".

Για τον κόσμο της ομάδας: "Πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου με σέβεται. Ο κόσμος κάποιες φορές ξεχνάει το τι έχει κάνει ένας άνθρωπος για την ομάδα του. Φαίνεται όμως ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί αυτός που φωνάζει πιο πολύ να εκπροσωπεί την άποψη των περισσοτέρων. Ο πρόεδρος του συλλόγου έχει κάνει πολλά για τον σύλλογο".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ