CHAMPIONS LEAGUE

Βενγκέρ: "Σούπερ φαβορί η Μπαρτσελόνα"

Βενγκέρ: "Σούπερ φαβορί η Μπαρτσελόνα"

Ο Αρσέν Βενγκέρ έχρισε φαβορί τη Μπαρτσελόνα ενόψει της πρώτης μάχης της Άρσεναλ με τους Καταλανούς για τους "16" του CL, τονίζοντας πως δεν έχει δει ποτέ στην καριέρα του κάποιον σαν τον Λιονέλ Μέσι.

Η Άρσεναλ πληγώθηκε από τη Μπαρτσελόνα τόσο στον τελικό του Champions League το 2006 όσο και στις μεταξύ τους νοκ-άουτ αναμετρήσεις τις σεζόν 2009-2010 (προημιτελικά) και 2010-2011 (Φάση των "16") και φέτος θα προσπαθήσει για πρώτη φορά να είναι εκείνη που θα πανηγυρίσει την πρόκριση απέναντι στους Καταλανούς.

Κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο με δεδομένη τη δαιμονιώδη φόρμα στην οποία βρίσκεται η "Μπάρτσα" (31 σερί ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις) και ειδικότερα η τριπλέτα Μέσι-Σουάρες-Νεϊμάρ, και το γεγονός αυτό το παραδέχτηκε και ο Αρσέν Βενγκέρ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

"Αυτά τα ματς δεν είναι καθόλου δύσκολο να τα προετοιμάσεις, δυσκολότερο είναι να προετοιμάσεις τον αγώνα κόντρα στη Χαλ παρά αυτόν με τη Μπαρτσελόνα. Όλοι ξέρουν πως θα χρειαστούμε μέγιστη συγκέντρωση για να έχουμε μία πιθανότητα κόντρα σε μία ομάδα που σε αυτή τη διπλή μάχη ξεκινάει ως το ξεκάθαρο φαβορί.

Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που έχει πολύ μεγάλο ταλέντο και που μπορούμε να τη σταματήσουμε μόνο με εξυπνάδα και συλλογική δουλειά. Έχουμε μία εξαιρετική άμυνα και έναν σπουδαίο τερματοφύλακα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι ο κάθε παίκτης μας να βοηθάει τους συμπαίκτες του μέσα στο γήπεδο", τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλσατός τεχνικός, ο οποίος έκανε ειδική μνεία στους επιθετικούς της Μπαρτσελόνα.

Βενγκέρ: "Σούπερ φαβορί η Μπαρτσελόνα"

"Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα συνιστούν την πιο αποτελεσματική γραμμή κρούσης στον κόσμο και σε όλη μου την καριέρα δεν έχω δει κάποιον όπως ο Μέσι. Η Μπαρτσελόνα μπορεί να σκοράρει σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα. Πέρα από το ατομικό τους ταλέντο, οι Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες έχουν εξαιρετική συνεργασία μέσα στο γήπεδο.

Έχω δει τον Μέσι να δίνει τη μπάλα στον Σουάρες για να τον βγάλει πρώτο σκόρερ. Όταν βλέπεις κάποιον όπως ο Μέσι που μπορεί να σκοράρει το γκολ Νο 300 να δίνει τη μπάλα στον Σουάρες για να βάλει εκείνος το γκολ, αυτό κάτι σημαίνει. Νομίζω ότι ο Σουάρες είναι ο παίκτης που καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα στις ομάδες που παίζει.

Το έκανε στη Λίβερπουλ, το έκανε και στην Ουρουγουάη παίζοντας δίπλα στους Καβάνι και Φορλάν". Ο Βενγκέρ ξεκαθάρισε επίσης πως εκτός από τους Γουίλσιρ, Καθόρλα, Αρτέτα και Γκαμπριέλ, θα έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες στη διάθεσή του.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ