CHAMPIONS LEAGUE

Βενγκέρ: "Είχαμε ανάγκη να νικήσουμε τη Μπάγερν"

Βενγκέρ: "Είχαμε ανάγκη να νικήσουμε τη Μπάγερν"

Απόλυτα ικανοποιημένος από την ισορροπία της Άρσεναλ μεταξύ άμυνας και επίθεσης εμφανίστηκε ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του χρειάζεται να πάρει αποτέλεσμα και στο Μόναχο. Ευχαριστίες σε Τσεχ από τον Ολιβιέρ Ζιρού.

Ο Αρσέν Βενγκέρ είχε προειδοποιήσει παραμονή του αγώνα με τη Μπάγερν πως η Άρσεναλ έχει νικήσει στο παρελθόν ακόμα καλύτερες ομάδες των Βαυαρών (μεταξύ αυτών και την ομάδα του πήρε το τρεμπλ το 2013), άρα μπορεί να το ξανακάνει, και γύρω στα μεσάνυχτα της Τρίτης είχε κάθε λόγο να χαμογελάει διάπλατα.

Οι "κανονιέρηδες" υπέφεραν σε αρκετά κομμάτια του ματς καθώς ήταν αναγκασμένοι να παίζουν σκυλίσια άμυνα απέναντι στη Μπάγερν που είχε κατοχή στο 70% όμως το φινάλε τους είδε να επικρατούν 2-0 με τα γκολ των Ζιρού και Εζίλ και να μένουν ζωντανοί στη μάχη της πρόκρισης στους "16" του Champions League.

"Ήταν επιτακτική ανάγκη για μας να πάρουμε το ματς και το κάναμε με ένταση και με πειθαρχημένο τρόπο. Ήταν ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου μεταξύ δύο ομάδων κορυφαίου επιπέδου. Η Μπάγερν είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της όμως αποφασίσαμε να παίξουμε δυνατή άμυνα κονοτά στην περιοχή μας και να τη χτυπήσουμε στις αντεπιθέσεις.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα και παίξαμε με βαθιές μπαλιές για να φέρουμε τη μπάλα στην περιοχή τους, γεγονός που τους δημιούργησε προβλήματα. Νομίζω ότι κουράστηκαν λίγο όμως συνολικά πιστεύω ότι νικήσαμε μία πολύ δυνατή ομάδα και είχαμε συγκέντρωση στο παιχνίδι μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό", δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου ο Αλσατός τεχνικός.

Βενγκέρ: "Είχαμε ανάγκη να νικήσουμε τη Μπάγερν"

"Το αποτέλεσμα δυναμώνει την αυτοπεποίθησή μας και την πίστη των ανθρώπων που είναι γύρω μας, των οπαδών μας. Νικήσαμε 3-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 3-0 τη Γουότφορντ και 2-0 απόψε, οπότε είναι σημαντικό να έχουμε μία καλή ισορροπία μεταξύ της άμυνας και της επίθεσης. Από τη στιγμή που αμυνόμαστε καλά και σκοράρουμε, υπάρχει η σωστή ισορροπία", τόνισε επίσης ο Βενγκέρ, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Ζιρού, ενώ για τον Τσεχ σημείωσε:

"Ήταν σημαντικός για μας. Νομίζω ότι μας κράτησε στο παιχνίδι και μπορείτε να πείτε το ίδιο και για τον Νόιερ όσον αφορά στη Μπάγερν. Στο γήπεδο υπήρχαν δύο τερματοφύλακες παγκοσμίου επιπέδου. Έτσι όπως είναι τα πράγματα στον όμιλο, χρειάζεται να πάρουμε αποτέλεσμα στο Μόναχο. Τώρα πάντως πρέπει να επικεντρωθούμε για το ματς με την Έβερτον".

Από την πλευρά του ο σκόρερ του πρώτου τέρματος της Άρσεναλ απέναντι στους Βαυαρούς, Ολιβιέρ Ζιρού, στάθηκε στην καθοριστική συμβολή του Πετρ Τσεχ στο να έρθει η πρώτη επιτυχία της ομάδας του στους ομίλους του φετινού Champions League.

Βενγκέρ: "Είχαμε ανάγκη να νικήσουμε τη Μπάγερν"

"Αυτό το γκολ που πέτυχα ήταν ανακούφιση για μας. Τα είχαμε πάει καλά πριν από αυτό το γκολ και αμυνθήκαμε πραγματικά καλά. Ξέραμε ότι θα έχουν τη μπάλα επειδή έχουν είναι καλοί στην κατοχή. Κυριάρχησαν σε αυτό το κομμάτι αλλά δείξαμε πάθος και μετά το γκολ μου τελειώσαμε το ματς με το τέρμα του Εζίλ.

Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη για να μείνουμε ζωντανοί στη μάχη της πρόκρισης στο Champions League. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Πετρ (Τσεχ) καθώς έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι".

Άρσεναλ - Μπάγερν 2-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ