CHAMPIONS LEAGUE

Τσέλσι - Μπαρτσελόνα 1-0

Chelsea's Ivorian forward Didier Drogba celebrates after scoring a goal during the EUFA Champions League semi-final first leg football match between Chelsea and Barcelona at Stamford Bridge in London, England, on April 18, 2012.  AFP PHOTO / GLYN KIRK (Photo credit should read GLYN KIRK/AFP/Getty Images)
Chelsea's Ivorian forward Didier Drogba celebrates after scoring a goal during the EUFA Champions League semi-final first leg football match between Chelsea and Barcelona at Stamford Bridge in London, England, on April 18, 2012. AFP PHOTO / GLYN KIRK (Photo credit should read GLYN KIRK/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Την μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε στο ματς η Τσέλσι την έκανε γκολ με τον Ντρογκμπά και πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Μπαρτσελόνα. Εξαιρετικός ο Πετρ Τσεχ, σε 6 μέρες η ρεβάνς στο "Καμπ Νόου" (videos)

Με γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Μπαρτσελόνα στο "Στάμφορνμτ Μπριντζ".

Με το μυαλό στην άμυνα οι Άγγλοι και με έναν εξαιρετικό Πετρ Τσεχ να κάνει πολλές επεμβάσεις, πήραν μία σπουδαία νίκη και έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς την ερχόμενη Τρίτη στο "Καμπ Νόου".

Το γκολ ήταν ουσιαστικά η μοναδική καλή φάση που δημιούργησαν οι "μπλε", ενώ η "Μπάρτσα" είχε δύο δοκάρια, αλλά γνώρισε την πρώτη της ήττα στην διοργάνωση, όπως και μία μέρα πριν η Ρεάλ από την Μπάγερν.

Τσέλσι - Μπαρτσελόνα 1-0

Σκόρερ: 45'+2 Ντρογκμπά

Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριντζ", Λονδίνο

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Μια ανάσα από το γκολ έφτασε μόλις στο 9' η Μπαρτσελόνα, με τον Αλέξις Σάντσες να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Τσεχ από την πάσα του Μέσι, με εξαιρετικό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Τσέχο πορτιέρο, αλλά αυτή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα η Τσέλσι απείλησε για πρώτη φορά με τον Γκάρι Κέιχιλ (κόντρα λίγο άουτ), ενώ στο 17' ο Τσεχ απέκρουσε το σουτ του Ινιέστα και ο Φάμπρεγκας εν συνεχεία από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία.

Στο 26' ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων σταμάτησε και το σουτ του Ινιέστα, αλλά και την κεφαλιά του Μέσι στο 28'.

Ο Λιονέλ Μέσι έβγαλε την "Μπάρτσα" στην αντεπίθεση στο 42' και τροφοδότησε τον Φάμπρεγκας δεξιά, ο οποίος πλάσαρε σωστά τον Τσεχ, αλλά ο Άσλεϊ Κόουλ πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή.

Η Τσέλσι κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, στην πρώτη της πραγματική ευκαιρία στο ματς.

Οι Άγγλοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Ραμίρες από αριστερά και ο Βραζιλιάνος την κατάλληλη στιγμή έκανε την πάσα στον Ντρογκμπά, με τον Ιβοριάνο από το ύψος του πέναλτι να πλασάρει και να κάνει το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Πετρ Τσεχ στο 51' έκανε μία ακόμη απόκρουση, αυτήν την φορά σε δεξί σουτ του Αντριάνο, ενώ ο Αλέξις Σάντσες στο 57' έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς από κοντά ήταν άστοχο το πλασέ του, αφού έκανε το "ένα-δύο" με τον Φάμπρεγκας (εντυπωσιακή η "σκαφτή" πάσα του τελευταίου).

Η Τσέλσι κατάφερε να κρατήσει χωρίς φάση την Μπαρτσελόνα μέχρι και το 87', όταν και ο Πετρ Τσεχ ξανά ήταν εκεί και απέκρουσε την γυριστή κεφαλιά του Κάρλες Πουγιόλ.

Στο 93' οι Καταλανοί έχασαν μια απίστευτη διπλή ευκαιρία, καθώς η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του αριστερού δοκαριού μετά από πλασέ του Πέδρο, ενώ εν συνεχεία ο Μπουσκέτς πλάσαρε άσχημα και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Γκάρι Κέιχιλ, Άσλεϊ Κόουλ, Όμπι Μίκελ, Λάμπαρντ, Ραούλ Μεϊρέλες, Ραμίρες (88' Μποζίνγκουα), Μάτα (74' Καλού), Ντρογκμπά.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πουγιόλ, Μαστσεράνο, Αντριάνο, Μπουσκέτς, Τσάβι (87' Κουένκα), Ινιέστα, Φάμπρεγκας (78' Τιάγκο Αλκάνταρα), Μέσι, Αλέξις Σάντσες (67' Πέδρο).

Ο πίνακας των σκόρερς

14 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

12 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

8 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

5 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

4 γκολ

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Χουλκ (Πόρτο)

Γκουστάβο Μαντούκα (ΑΠΟΕΛ)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

*ασίστ: 5 Κακά (Ρεάλ), Μπενζεμά (Ρεάλ), Γκαϊτάν (Μπενφίκα), Ριμπερί (Μπάγερν). 4 Μαρσέλο (Ρεάλ), Τόρες (Τσέλσι), Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν), Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Τσέλσι - Μπαρτσελόνα 1-0 (highlights)

Τσέλσι - Μπαρτσελόνα 1-0 (goal)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ