CHAMPIONS LEAGUE

Τσέφεριν: "Περιμένουμε το VAR στο Champions League το 2019-2020"

FILE - In this Friday, March 31, 2017 file photo, UEFA president Aleksander Ceferin speaks during a news conference in Stara Pazova, near Belgrade, Serbia. European footballs governing body has introduced new stringent rules against corrupted and bribery designed to prevent votes for tournament hosts being tainted. UEFAs updated disciplinary code has been distributed in the week global counterpart FIFA published the findings of a long-awaited investigation into dubious dealings during the 2018 and 2022 World Cup bidding contest. (AP Photo/Darko Vojinovic, File)
FILE - In this Friday, March 31, 2017 file photo, UEFA president Aleksander Ceferin speaks during a news conference in Stara Pazova, near Belgrade, Serbia. European footballs governing body has introduced new stringent rules against corrupted and bribery designed to prevent votes for tournament hosts being tainted. UEFAs updated disciplinary code has been distributed in the week global counterpart FIFA published the findings of a long-awaited investigation into dubious dealings during the 2018 and 2022 World Cup bidding contest. (AP Photo/Darko Vojinovic, File) AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, με δηλώσεις του σε ιταλικά μέσα φάνηκε ιδιαίτερα ανήσυχους για την χρήση του VAR στα γήπεδα της Ρωσίας για το Μουντιάλ 2018.

Κάτι λιγότερο από 2 μήνες απομένουν για την επίσημη έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Ρωσίας.

Την Πέμπτη (18/04), ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, παραχώρησε συνέντευξη στην Gazzeta dello Sport, εκφράζοντας τις σκέψεις και τους φόβους του για τη χρήση του VAR στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Αναλυτικότερα: " Φοβάμαι για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου θα έχουμε διαιτητές που δεν έχουν κάνει ποτέ χρήση του VAR. Ελπίζω ότι δεν θα συμβούν σκάνδαλα και προβλήματα. Αλλά είναι ένα μοναδικό τουρνουά. Το Champions League είναι σαν μια Ferrari ή μια Porsche: δεν μπορείς να τις οδηγήσεις αμέσως, χρειάζεται εκπαίδευση, και όλοι να καταλάβουν πως λειτουργεί. Το VAR θα το έχουμε μία ημέρα και στο Champions League, αλλά δεν υπάρχει καμία βιασύνη", είπε ο Σλοβένος πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

"Το ποδόσφαιρο ήταν όμορφο μέχρι σήμερα. Μπορώ να σκεφτώ ότι κάποιος θέλει να καυχηθεί ότι θα είναι ο πρώτος, να μείνει στην ιστορία. Αλλά δεν με νοιάζει τι μου λένε. Ρεαλιστικά στο Champions League το περιμένουμε τη σεζόν 2019-2020. Στην Ευρώπη, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, όμως έπειτα μπορούν να υπάρχουν φορές εξαιρετικές αλλά και άλλες όχι.

Αλλά το πραγματικό θέμα είναι ότι τώρα την φάση την βλέπεις από επτά γωνίες, όχι ότι οι διαιτητές είναι λιγότερο καλοί από ό,τι πριν. Εν τω μεταξύ, δεν είναι όλα σαφές για τους φιλάθλους και τους διαιτητές. Έπειτα είδα κάποιες κωμικές καταστάσεις στη Γερμανία, στο Κύπελλο Αγγλίας, ακόμη και την Ιταλία. Για τους κορυφαίους των κορυφαίων του αθλήματος θέλουμε τους κορυφαίους κανόνες. Δεν μπορούμε να παγιδευτούμε στον λαϊκισμό, πρέπει να λύσουμε προβλήματα, να μην ευχαριστήσουμε κάποιον", πρόσθεσε ο Τσέφεριν, που στην συνέχεια αναφέρθηκε για τον αποκλεισμό της Ιταλίας από το Μουντιάλ της Ρωσίας.

"Μπορεί να είναι ένα σωτήριο σοκ, πάρτε το έτσι. Ίσως να φτάνατε μέχρι τα ημιτελικά, είστε ικανοί, και τότε να φανταζόσαστε ότι όλα τα προβλήματα ξεπεράστηκαν. Δεν είναι έτσι. Η κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει το ποδόσφαιρο, οι σύλλογοι δεν μπορούν να κάνουν μόνοι τους τα στάδια. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση που σας έδωσε η Ρωσία το 2018", τόνισε, ενώ για το Champions League σημείωσε:

"Μέχρι το 2024 δεν θα αλλάξει πολύ, ακόμα και τα επόμενα τρία χρόνια, 2021-2024, θα είναι όπως με την μορφή που έχει ξεκινήσει. Στη συνέχεια θα δούμε. Ξεκινήσαμε στρατηγικές συζητήσεις μεταξύ όλων για το μέλλον του ποδοσφαίρου, όχι μόνο στο τουρνουά. Φυσικά πάντα πρέπει να έχουν το όνειρο της συμμετοχής και έτσι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μία superleague, πρέπει απλώς να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον. Χρειαζόμαστε νέα μέτρα, και να συμμετέχουν όλοι, οι παίκτες επίσης πάρα πολύ.

Εν τω μεταξύ, πρέπει να υπάρξει περιορισμός ή απαγόρευση στους δανεικούς. Όμως δεν μπορεί αυτό να συμβεί στην Ιταλία, όπου δεν υπάρχουν δεύτερες ομάδες. Το ανώτατο όριο μισθών έχει κάποια νομικά προβλήματα, αλλά ο φόρος πολυτελείας θα ήταν εφικτός, όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε, αλλά ακόμη και οι μεγάλοι σύλλογοι θέλουν αυτά τα μέτρα. Εμείς δεν θέλουμε να σκοτώσουμε κανέναν, ούτε να αποκλείσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα για να τους βοηθήσουμε, όλους, δεν είμαστε αστυνομία, αλλά υπάρχουν κανόνες που θα τηρηθούν", ήταν τα λόγια του Τσέφεριν.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ