CHAMPIONS LEAGUE

Τσάβι Vs Κασίγιας

Τσάβι Vs Κασίγιας

Δύο παλιόφιλοι, οι Τσάβι και Ίκερ Κασίγιας είναι στην κορυφή της λίστας των συμμετοχών του Champions League. Ποιος θα είναι 1ος μετά το τέλος της καριέρας τους και ποιοι είναι αυτοί που ίσως τους απειλήσουν στο μέλλον;

Οι δύο παίκτες που... οδηγούν την κούρσα των συμμετοχών στο Champions League είναι αμφότεροι εν ενεργεία και πρόκειται φυσικά για τους Τσάβι της Μπαρτσελόνα και Ίκερ Κασίγιας της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τσάβι Vs Κασίγιας

Έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ιστορία των δύο μεγαλύτερων ομάδων της Ισπανίας και από τις μεγαλύτερες του πλανήτη, κατακτώντας πρωταθλήματα (7-5), κύπελλα (2-2), Champions League (3-3) και Παγκόσμια Κύπελλα Συλλογών (2-1).

Λίγες μέρες μόλις πριν ο Κασίγιας σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, έτσι πλέον μπορεί να λέει στον φίλο του πως και αυτός έχει το συγκεκριμένο τρόπαιο στην συλλογή του.

Προσπέρασαν τον Ραούλ

Ο Ραούλ ήταν πρώτος στις συμμετοχές στο Champions League μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβρη, όμως οι Τσάβι και Κασίγιας με τις εμφανίσεις τους εν συνεχεία στην φάση των ομίλων τον ξεπέρασαν.

Ο Τσάβι είναι στην κορυφή με 146 συμμετοχές, ο Κασίγιας έχει 144 και ο Ραούλ έμεινε τρίτος με 142.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Τσάβι και Κασίγιας είναι οι μόνοι εν ενεργεία παίκτες της πρώτης 10άδας στην σχετική λίστα.

Το top-10

1. Τσάβι 146 [Μπαρτσελόνα]

2. Ίκερ Κασίγιας 144 [Ρεάλ]

3. Ραούλ 142 [Ρεάλ, Σάλκε]

4. Ράιαν Γκιγκς 137 [ManUtd]

5. Κλάρενς Ζέεντορφ 125 [Άγιαξ, Ρεάλ, Ίντερ, Μίλαν]

6. Πολ Σκόουλς 124 [ManUtd]

7. Ρομπέρτο Κάρλος 120 [Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε]

8. Πάολο Μαλντίνι 116 [Μίλαν]

9. Κάρλες Πουγιόλ 115 [Μπαρτσελόνα]

10. Τιερί Ανρί 112 [Μονακό, Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα]

Ποιος θα τερματίσει πρώτος;

Σίγουρα δεν μπορεί να προβλεφθεί η συνέχεια στην καριέρα τους. Ο Τσάβι τον Ιανουάριο θα κλείσει τα 35 του χρόνια, ενώ ο Κασίγιας τον Μάιο θα κλείσει τα 34.

Τσάβι Vs Κασίγιας

Έχει λοιπόν ηλικιακά ένα προβάδισμα ο τερματοφύλακας της Ρεάλ, ενώ μην ξεχνάμε πως λόγω της θέσης θεωρητικά μπορεί να παίξει περισσότερα χρόνια ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο.

Η λογική λέει πως ο Κασίγιας όταν τελειώσει την καριέρα του θα έχει περισσότερες συμμετοχές από τον Τσάβι, ο οποίος ήδη έχει αρχίσει να χάνει την θέση του στην 11άδα της "Μπάρτσα", αλλά βέβαια από την άλλη ένας μέσος εύκολα μπαίνει στο ματς ως αλλαγή, όχι όμως ένας τερματοφύλακας.

Φυσικά, εξαρτάται από το τι θα κάνει η κάθε ομάδα. Καθώς αν η μία φέτος αποκλειστεί στην φάση των "16" και η άλλη φτάσει τελικό τότε μπορεί ο Ίκερ να ξεφύγει από αυτήν την σεζόν ή ο Καταλανός μέσος να πάρει διαφορά.

Τσάβι Vs Κασίγιας

Σε κάθε περίπτωση είναι μία ενδιαφέρουσα "μάχη" που οι δύο τους σίγουρα απολαμβάνουν, ενώ ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και αν θα τελειώσουν την καριέρα τους στις συγκεκριμένες ομάδες. Θυμίζουμε πως ο Κάρλες Πουγιόλ έπαιξε μόνο στην Μπαρτσελόνα, όμως ο Ραούλ μπορεί να ήταν "σημαία" για την Ρεάλ, έπαιξε όμως και σε άλλους συλλόγους (Ευρώπη στην Σάλκε).

Απειλούν οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι

Αν κάποιοι κάποια στιγμή στα επόμενα χρόνια κάποιοι απειλήσουν τους Τσάβι και Κασίγιας στις συμμετοχές, αυτοί θα είναι οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, συμπαίκτες τους σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, αντίστοιχα.

Αμφότεροι πέρασαν επίσης φέτος τον Ραούλ στα γκολ, με τον Αργεντινό να μετρά 75, τον Πορτογάλο 72 και τον Ισπανό να έχει τερματίσει την καριέρα του με 71.

Αυτά τα 75 γκολ ο Μέσι τα έχει πετύχει σε 92 αγώνες και διανύει το 28ο έτος της ηλικίας του, ενώ ο Πορτογάλος έχει 109 συμμετοχές και στις 5 Φεβρουαρίου κλείνει τα 30.

Ο CR7 για να φτάσει στους αριθμούς συμμετοχών των Τσάβι και Κασίγιας θέλει ακόμη 3-4 γεμάτες σεζόν (με καλές πορείες δηλαδή), ενώ ο Μέσι θέλει 4-5 ή και 6 γεμάτες σεζόν. Όπως και να έχει, αμφότεροι μπορούν στο μέλλον να διεκδικήσουν πρωτιά και στις συμμετοχές, αλλά ακόμη έχουμε καιρό μπροστά μας για αυτό.

Τσάβι Vs Κασίγιας

Μαζί με τα προκριματικά

Όλοι οι παραπάνω αριθμοί αφορούν αποκλειστικά το Champions League, όχι δηλαδή και τους αγώνες των προκριματικών.

Αν υπολογιστούν λοιπόν και τα προκριματικά, εκτός από το ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έχει ένα γκολ ακόμη, τότε Τσάβι και Κασίγιας δεν είναι στις δύο πρώτες θέσεις.

Ανάμεσά τους είναι ο Ράιαν Γκιγκς, τον οποίο μόλις στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων προσπέρασε ο Τσάβι, ενώ ο Κασίγιας θα τον προσπεράσει φέτος αν η Ρεάλ φτάσει τουλάχιστον μέχρι τον ημιτελικό (και παίξει και στα έξι ματς).

Το top-10

1. Τσάβι 152 [Μπαρτσελόνα]

2. Ράιαν Γκιγκς 151 [ManUtd]

3. Ίκερ Κασίγιας 146 [Ρεάλ]

4. Ραούλ 144 [Ρεάλ, Σάλκε]

5. Πάολο Μαλντίνι 141 [Μίλαν]

6. Κλάρενς Ζέεντορφ 131 [Άγιαξ, Ρεάλ, Ίντερ, Μίλαν]

7. Πολ Σκόουλς 130 [ManUtd]

8. Ρομπέρτο Κάρλος 128 [Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε]

9. Κάρλες Πουγιόλ 120 [Μπαρτσελόνα]

10. Αντρέι Σεβτσένκο 116 [Ντινάμο Κιέβου, Μίλαν, Τσέλσι]

Τσάβι Vs Κασίγιας
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ