CHAMPIONS LEAGUE

Τρόμος στην Ουαλία ενόψει τελικού Champions League

Das Millenium Stadion in der Stadt Cardiff in Wales am Freitag, dem 25. Maerz 2005 wo am Samstag die Begegnung der Fussball-EM Qualifikations Oesterreich gegen Wales stattfindet. (AP Photo/Ronald Zak)
Das Millenium Stadion in der Stadt Cardiff in Wales am Freitag, dem 25. Maerz 2005 wo am Samstag die Begegnung der Fussball-EM Qualifikations Oesterreich gegen Wales stattfindet. (AP Photo/Ronald Zak) ASSOCIATED PRESS

Τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό Champions League θα είναι "δρακόντεια" και θα περιλαμβάνουν ακόμα και σκανάρισμα στο πρόσωπο, ωστόσο επικρατεί σύγχυση για τις fan zones. Ακύρωσε ταξίδι ο Ρονάλντο λόγω φόβου.

Η τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, που στοίχισε τη ζωή σε 22 άτομα, αύξησε ακόμα περισσότερο τον φόβο των διοργανωτών του τελικού Champions League, που φέτος θα διεξαχθεί στο "Μιλένιουμ" του Κάρντιφ.

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να κλιμακώσει την κατάσταση ασφαλείας της χώρας σε "κρίσιμο" επίπεδο, κάτι που επηρεάζει άμεσα και την αναμέτρηση μεταξύ Γιουβέντους και Ρεάλ, που πρόκειται να διεξαχθεί το Σάββατο 3 Ιουνίου (21:45) στην ουαλική πρωτεύουσα.

Στους δρόμους της πόλης αναμένεται να κυκλοφορούν 15.000 άτομα προσωπικό ασφαλείας, εκ των οποίων 2.000 αστυνομικοί. Θα δημιουργηθούν ζώνες ελέγχου δύο χιλιόμετρα περιμετρικά του γηπέδου και στις στάσεις των ΜΜΜ κοντά στο γήπεδο θα τοποθετηθούν κάμερες που θα σκανάρουν τα πρόσωπα των φιλάθλων, για να εντοπίζουν πιθανούς τρομοκράτες.

Σε κομβικά σημεία της πόλης, μάλιστα, θα τοποθετηθούν 52 αστυνομικά μπλόκα, τα οποία θα μπορούν να σταματήσουν την κίνηση φορτηγών που κινούνται με πάνω από 60 χιλιόμετρα την ώρα, ώστε να αποφευχθεί τραγωδία παρόμοια με εκείνη της Νίκαιας στη Γαλλία το 2016.

Στο Κάρντιφ αναμένονται 170.000 φίλαθλοι, ωστόσο μόνο όσοι εξ αυτών έχουν εισιτήριο θα μπορούν να πλησιάζουν το γήπεδο. Όσοι βρεθούν στις εξέδρες του "Μιλένιουμ", δεν θα μπορούν να δουν τον... ουρανό, αφού η ουαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι -κατόπιν συμβουλής της UEFA- η οροφή του γηπέδου θα είναι κλειστή για τον αγώνα, υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης με drones.

"ΜΥΛΟΣ" ΜΕ ΤΙΣ FAN ZONES

Μέσα σε αυτήν την τεταμένη ατμόσφαιρα, μέλος του δήμου της πόλης ισχυρίστηκε με δηλώσεις του στην ισπανική " AS" ότι για λόγους ασφαλείας, δεν θα σχηματιστούν οι καθιερωμένες fan zones.

Παρ' όλα αυτά, η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τον ισχυρισμό, ενημερώνοντας ότι και φέτος θα υπάρξουν κανονικά οι fan zones και το φεστιβάλ του τελικού, αρχίζοντας από την 1η Ιουνίου.

"Αντίθετα με τα όσα έχουν αναπαραχθεί από μερικά media, οι fan zones και το φεστιβάλ θα διεξαχθούν όπως αρχικά είχαν προγραμματιστεί, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, μέτρα που σχεδιάζονται εδώ και πολλούς μήνες σε στενή συνεργασία με την ουαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τις τοπικές αρχές", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΑΝΕΒΑΛΕ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέβαλε ταξίδι στο Λονδίνο για διαφημιστικούς σκοπούς.

Ο Πορτογάλος θα βρισκόταν στην αγγλική πρωτεύουσα το Σάββατο για χάρη ενός από τους χορηγούς του, τα προϊόντα εκγύμνασης "Sixpad". Σκοπός του ταξιδιού ήταν μία συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο "Intercontinental", ωστόσο μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στο Μάντσεστερ, αποφασίστηκε η αναβολή της εκδήλωσης.

"Η ασφάλεια είναι πάνω απ' όλα. Αποφασίσαμε να αναβάλουμε την εκδήλωση για μεταγενέστερη ημερομηνία", ενημέρωσε η εταιρία.

Photo credits: AP Photo/Ronald Zak

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ