CHAMPIONS LEAGUE

Τρελό ματς στην Πόλη, απώλεια η Νάπολι

Τρελό ματς στην Πόλη, απώλεια η Νάπολι

Συγκλονιστικό ματς στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η Μπενφίκα προηγήθηκε 3-0, αλλά η Μπεσίκτας κατάφερε να ισοφαρίσει 3-3. Έχασε βαθμούς από τη Ντινάμο Κιέβου η Νάπολι (videos)

Τον τελικό της Κωνσταντινούπολης (2005, Λίβερπουλ - Μίλαν) θύμισε το ματς της Μπεσίκτας με την Μπενφίκα στην τουρκική πρωτεύουσα, καθώς οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν 3-0, αλλά οι Τούρκοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν 3-3!

Τρομερό το πρώτο ημίχρονο για τους "αετούς", με εξαιρετικά γκολ των Γκονσάλο Γκέντες, Νέλσον Σεμέντο και Λιούμπομιρ Φέισα, σε φάση με δύο δοκάρια του Μήτρογλου και ένα του Σάλβιο πριν το πλασέ του Σέρβου.

Στο 53' ο Μήτρογλου έχασε τρομερή ευκαιρία, αστοχώντας σε τετ-α-τετ με τον Φάμπρι και ο προπονητής του έγινε έξαλλος στον πάγκο. Δεν έγινε το 0-4 και η Μπενφίκα το πλήρωσε.

Η Νάπολι έμεινε στο 0-0 με τη Ντινάμο Κιέβο στην Ιταλία, αλλά δεν αποτελεί τεράστια ζημιά το αποτέλεσμα, καμία ζημιά βασικά όσον αφορά στην πρόκριση, καθώς την τελευταία αγωνιστική με ισοπαλία στην Λισαβόνα θα περάσει. Το ίδιο θα ίσχυε αν είχε κερδίσει τη Ντινάμο. Ακόμη και αν είχε νικήσει απόψε, αν έχανε στην Λισαβόνα η Μπεσίκτας με νίκη της στην Ουκρανία θα την απέκλειε στην ισοβαθμία.

Τρελό ματς στην Πόλη, απώλεια η Νάπολι

Μπεσίκτας - Μπενφίκα 3-3

Σκόρερς: 58' Τοσούν, 82' πέν. Κουαρέσμα, 89' Αμπουμπακάρ / 10' Γκέντες, 25' Σεμέντο, 31' Φέισα

Γήπεδο: "Kartal Yuvası", Κωνσταντινούπολη

Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Στα πρώτα λεπτά ο Ελιζέου είχε δοκάρι και στο 10 ο Γκονσάλο Γκέντες άνοιξε το σκορ για την Μπενφίκα, αφού πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ο Νέλσον Σεμέντο έκανε το 0-2 στο 25' με τρομερό μακρινό σουτ και στο 31' έγινε το 0-3 απόν Λιούμπομιρ Φέισα σε μία ιδιαίτερη φάση. Δύο κεφαλιές του Μήτρογλου στο δοκάρι, άλλη μία του Σάλβιο με την ίδια κατάληξη και τελικά ο Σέρβος στην 4η προσπάθεια σκόραρε με πλασέ.

Αφού ο Μήτρογλου έχασε τρομερή ευκαιρία στο 53', η Μπεσίκτας μείωσε στο 58' με το φοβερό σουτ στην κίνηση του Τζενκ Τοσούν, μείωσε ακόμη περισσότερο στο 82' με το πέναλτι του Κουαρέσμα, και στο 89' ο Βενσάν Αμπουμπακάρ ισοφάρισε για το τελικό 3-3.

Στην φάση του 3-3 μάλιστα στο 89', ο Κουαρέσμα έκανε την σέντρα από αριστερά για τον Αμπουμπακάρ με ραμπόνα!

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Φάμπρι, Γκιοκχάν Γκιονιούλ (46' Τζενκ Τοσούν), Μαρσέλο, Τόσιτς (60' Νουκάν), Μπεκ, Τολγκά Αρσλάν (46' Γκιοκχάν Ινλέρ), Χάτσινσον, Ογκουζχάν Εζιακούπ, Κουαρέσμα, Αντριάνο, Αμπουμπακάρ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Έντερσον Μοράες, Νέλσον Σεμέντο, Λουιζάο, Λίντελεφ, Ελιζέου, Πίτσι, Φέισα, Σάλβιο, Σέρβι (64' Ράφα Σίλβα), Γκονσάλο Γκέντες (75' Σάμαρης), Μήτρογλου (86' Ραούλ Χιμένες).

Τρελό ματς στην Πόλη, απώλεια η Νάπολι

Νάπολι - Ντινάμο Κιέβου 0-0

Γήπεδο: "San Paolo", Νάπολι

Διαιτητής: Οβίντιου Χατσεγκάν (Ρουμανία)

Δεν υπήρχε ανάγκη νίκης, έτσι δεν υπήρχε και πολύ όρεξη για ποδόσφαιρο στο ματς του "San Paolo", με το 0-0 να φαντάζει λογικό. Ο Αρκάντιους Μίλικ έχει αρχίσει προπονήσεις, είδε από την εξέδρα το ματς, αλλά μέχρι να επιστρέψει το επιθετικό πρόβλημα της Νάπολι θα είναι μεγάλο.

Ουσιαστικά μόνο ο αρχηγός, Μάρεκ Χάμσικ, απειλούσε την εστία της Ντινάμο Κιέβου, ενώ έχασε και μία ευκαιρία ο Μανόλο Γκαμπιαντίνι για τους "παρτενοπέι", οι οποίοι θα τα δώσουν όλα στην Λισαβόνα την τελευταία αγωνιστική.

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Ίσαϊ, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ντιαουαρά, Ζελίνσκι (78' Αλάν), Χάμσικ, Καγιεχόν, Ινσίνιε (66' Γκαμπιαντίνι), Μέρτενς (86' Τζακερίνι).

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Ρουτκό, Μοροζιούκ, Χατσερίντι, Βίντα, Μακαρένκο, Ριμπάλκα, Σιντορτσούκ (67' Οριχόβσκι), Γκαρμάς, Γιαρμόλενκο, Τσιγκάνκοβ (60' Ντέρλις Γκονσάλες), Μπεσεντίν (81' Ζούνιορ Μοράες).

Τρελό ματς στην Πόλη, απώλεια η Νάπολι

Η βαθμολογία

1. Νάπολι 8 (9-7)

2. Μπενφίκα 8 (9-8)

3. Μπεσίκτας 7 (9-8)

4. Ντινάμο Κιέβου 2 (2-6)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Η τελευταία αγωνιστική (6/12)

Ντινάμο Κιέβου - Μπεσίκτας

Μπενφίκα - Νάπολι

Ο πίνακας των σκόρερς

9 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

4 γκολ

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

3 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Μπεσίκτας - Μπενφίκα 3-3

Νάπολι - Ντινάμο Κιέβου 0-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ