CHAMPIONS LEAGUE

Το... background του Ολυμπιακός-Ατλέτικο

Το... background του Ολυμπιακός-Ατλέτικο

Ο Μίτσελ που είχε πάρει τον... αέρα του Σιμεόνε ως παίκτης, η αφιλόξενη για τους Μαδριλένους Ελλάδα και τα 9 χρόνια φαγούρας κόντρα σε Ισπανούς. Διαβάστε τα μικρά "μυστικά" του Ολυμπιακός-Ατλέτικο.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να... σαλπάρει για μία ακόμα ευρωπαϊκή περιπέτεια στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Champions League για τη σεζόν 2014-15 και ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού του προμηνύεται συναρπαστικός καθώς τον περιμένει το ραντεβού με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με την αντίστροφη μέτρηση για την κόντρα με τη φιναλίστ του περυσινού τελικού του Champions League να έχει ήδη ξεκινήσει, πάμε να δούμε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία που προκύπτουν από αυτό το 100% ερυθρόλευκο ζευγάρι:

► Η μοναδική φορά που έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν Ολυμπιακός και Ατλέτικο ήταν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη σεζόν 1992-93, με τους Μαδριλένους να προκρίνονται με συνολικό σκορ 4-2 (1-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο και 3-1 η ρεβάνς στο "Βιθέντε Καλδερόν").

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στο πρώτο ματς:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μίρτσος, Παχατουρίδης, Καραταΐδης, Μιτσιμπόνας, Βλάχος (61' Σαββίδης), Τσαλουχίδης, Μαυρομάτης, Τσιαντάκης (75' Σοφιανόπουλος), Μπατίστα, Καραπιάλης, Βαΐτσης

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Ρεθίνο, Λόπεθ, Τόνι, Σολοθάμπαλ, Φερέιρα, Χουανίτο, Αλφρέδο (83' Τομάς), Σούστερ, Μόγια, Μανουέλ Αλφάρο (87' Ορεχουέλα), Λουίς Γκαρσία

► Πολύ άσχημη είναι η πρόσφατη παράδοση του Ολυμπιακού απέναντι σε ισπανικές ομάδες, με τους Πειραιώτες να μετρούν 5 ήττες και 1 ισοπαλία στα έξι τελευταία παιχνίδια. Η τελευταία επιτυχία των "ερυθρολεύκων" κόντρα σε εκπρόσωπο της Πριμέρα Ντιβισιόν ήταν τη σεζόν 2005-06 με το 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (το νικητήριο γκολ ο Ριβάλντο στο 87') σε αγώνα για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, αποτέλεσμα που δεν στάθηκε όμως αρκετό για να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό ταξίδι την ίδια σεζόν σε Champions League ή Κύπελλο UEFA.

► Η Ατλέτικο δεν ηττήθηκε σε κανένα από τα έξι εκτός έδρας ματς που έδωσε πέρυσι στο Champions League στην εκπληκτική της πορεία μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, μετρώντας μάλιστα νίκες απέναντι σε Πόρτο, Αούστρια Βιέννης, Μίλαν και Τσέλσι!

► Το εντυπωσιακό είναι πως η παράδοση δεν ευνοεί την Ατλέτικο στα ματς επί ελληνικού εδάφους καθώς σε σύνολο έξι αγώνων έχει απολογισμό 2 ισοπαλίες, 3 ήττες και μόλις 1 νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ του Champions League τη σεζόν 2009-2010.

Το... background του Ολυμπιακός-Ατλέτικο
INTIME SPORTS

► Στο υπάρχον ρόστερ των "ροχιμπλάνκος" υπάρχουν τέσσερις παίκτες που είχαν αγωνιστεί στην ήττα της Ατλέτικο (τελευταία επί ελληνικού εδάφους) με 1-0 από τον Άρη για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League τη σεζόν 2010-11. Αυτοί είναι οι Ραούλ Γκαρθία, Ντιέγκο Γκοντίν, Τιάγκο και Μάριο Σουάρεθ.

► Ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μίτσελ αντιμετώπισε 25 φορές την Ατλέτικο από το 1984 έως το 1996 με απολογισμό 15 νίκες-5 ισοπαλίες-5 ήττες και 3 γκολ στο ενεργητικό του. Το ρεκόρ του απέναντί της όντας στον πάγκο των Χετάφε και Σεβίλλη είναι 2 νίκες-2 ισοπαλίες-2 ήττες.

Ο Μίτσελ έχει κοντραριστεί 7 φορές με τον Σιμεόνε (όλες για το ισπανικό πρωτάθλημα) κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής τους καριέρας και έχει το "πάνω χέρι" με 5 νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μια ήττα, έχοντας πετύχει και δυο γκολ έναντι ενός του Αργεντίνου.

Το... background του Ολυμπιακός-Ατλέτικο

► Στο δεύτερο κεφάλαιο, αυτό της προπονητικής καριέρας, οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι μόνο δυο φορές, σε ματς της Σεβίλλης με την Ατλέτικο Μαδρίτης, αμφότερα μέσα στο 2012. Εκεί το προβάδισμα ανήκει στον Σιμεόνε, ο οποίος έχει μια νίκη στο "Βιθέντε Καλδερόν" και μια ισοπαλία μέσα στο "Σάντσεθ Πιθχουάν".

► Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν στο αρχικό σχήμα της Αργεντινής στην πρεμιέρα του Μουντιάλ '94 όταν νίκησε με 4-0 την Ελλάδα (στο παρθενικό ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου) ενώ σε συλλογικό επίπεδο έχει παίξει μόλις μία φορά κόντρα σε ελληνική ομάδα, στο 4-0 της Λάτσιο επί της Skoda Ξάνθης στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2002-03.

Το... background του Ολυμπιακός-Ατλέτικο

► Ο Ρομπέρτο βγήκε μέσα από τα τμήματα υποδομής της Ατλέτικο Μαδρίτης και έπαιξε σε τέσσερα ματς της La Liga από το 2005 ως το 2009 ενώ πριν αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2013 είχε επιστρέψει για λίγο καιρό στους "ερυθρόλευκους" της Μαδρίτης.

► Αρκετά οικεία πρόσωπα θα συναντήσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού όταν θα εμφανιστούν στο χορτάρι του "Καραϊσκάκης" για την πρεμιέρα με την Ατλέτικο. Ρομπέρτο και Γκάμπι ήταν συμπαίκτες στη Σαραγόσα, οι Φουστέρ και Γκοντίν στη Βιγιαρεάλ, οι Αμπιντάλ και Τιάγκο στη Λιόν, ενώ ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες έχει παίξει μαζί με τον Ανσάλντι στη Ρουμπίν Καζάν και με τον Μογιά στη Βαλένθια.

Το... background του Ολυμπιακός-Ατλέτικο

► Η Ατλέτικο δεν φέρνει ευχάριστες θύμησες στον Αλμπέρτο Μποτία καθώς στα δέκα παιχνίδια που την αντιμετώπισε με τη φανέλα των Σπόρτινγκ Χιχόν, Σεβίλλης και Έλτσε, έχει απολογογισμό 2 ισοπαλίες και 8 ήττες.

► Ο Νταβίντ Φουστέρ σκόραρε για τη Βιγιαρεάλ τη μοναδική φορά που αντιμετώπισε την Ατλέτικο στη La Liga, στην εκτός έδρας νίκη με 2-1 τον Δεκέμβριο του 2009.

Το... background του Ολυμπιακός-Ατλέτικο

► Ο Γκιγιέρμε Σικέιρα (αντικαταστάτης του Φιλίπε Λουίς στο αριστερό άκρο της άμυνας) έπαιξε πέρυσι κόντρα στον Ολυμπιακό, στην ισοπαλία 1-1 που απέσπασαν οι πρωταθλητές Ελλάδας από τη Μπενφίκα στη Λισσαβώνα για τη φάση των ομίλων του Champions League.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ