CHAMPIONS LEAGUE

Το σπάνιο ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης

Το σπάνιο ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης
Ντε Μπόσκε Ζιντάν Μιγκέλ Μουνιόθ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League που πηγαίνει σε τρεις τελικούς αλλάζοντας μέσα στη σεζόν προπονητή (VIDEOS).

Το βράδυ της Τετάρτης (4/5) η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε με 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι στην Ισπανία και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Champions League, όπου θα βρεθεί απέναντι της την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα υπήρξε ένα ενδιαφέρον ρεκόρ για την "βασίλισσα", καθώς έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που πηγαίνει σε τρεις τελικούς, αλλάζοντας μέσα στη σεζόν προπονητή.

Το ταξίδι ξεκινά από το μακρινό 1960, συνεχίζεται το 2000 και τελειώνει την Τετάρτη που μας πέρασε. Ας θυμηθούμε τι έγινε.

Σεζόν 1959-1960

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε στον πάγκο της με τον Παραγουανό τεχνικό Μανουέλ Φρέιτας, ο οποίος προσελήφθη τον Ιούλιο του 1959. Στις 13 Απριλίου του 1960, ωστόσο, απολύθηκε και στη θέση του ήρθε ο Μιγκέλ Μουνιόθ, με τον οποίο στο τέλος της περιόδου, η Ρεάλ κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών με το εντυπωσιακό 7-3 απέναντι στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Ο Μουνιόθ παρέμεινε στον πάγκο της Ρεάλ για 12.5 χρόνια, κατακτώντας σε αυτό το διάστημα: εννέα πρωταθλήματα, δυο κύπελλα, δυο κύπελλα πρωταθλητριών και ένα Διηπειρωτικό κύπελλο.

Σεζόν 1999-2000

Σαράντα χρόνια αργότερα, η Ρεάλ ξεκίνησε τη σεζόν με τον Τζον Τόσακ στον πάγκο. Ο Ουαλός είχε πάει στη Μαδρίτη στο μέσο της προηγούμενης σεζόν και απολύθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 1999. Στη θέση του ήρθε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ο οποίος στο τέλος της περιόδου πήγε στον τελικό του Champions League και κατέκτησε τον τίτλο στο 3-0 επί της Βαλένθια.

Ο Ντελ Μπόσκε έμεινε για 3.5 χρόνια στην "βασίλισσα" και σε αυτό το διάστημα κατέκτησε: δυο πρωταθλήματα, ένα σούπερ κόπα Ισπανίας, δυο Champions League, ένα UEFA σούπερ καπ και ένα Διηπειρωτικό κύπελλο.

Σεζόν 2015-2016

Ερχόμαστε και στο σήμερα. Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε τη σεζόν έχοντας στον πάγκο της τον Ράφα Μπενίτεθ, όμως στις 4 Ιανουαρίου του 2016 αποχώρησε για να έρθει στην ομάδα ο μέχρι πρότινος προπονητής της ομάδας "νέων", Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο Γάλλος πρώην άσος της "βασίλισσας" πήγε στον τελικό, αποκλείοντας την Μάντσεστερ Σίτι.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ