CHAMPIONS LEAGUE

Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Δείτε το προφίλ των Σέριφ Τίρασπολ και Χάποελ Μπερ Σεβά, μία εκ των οποίων θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Τον πρώτο λόγο έχει θεωρητικά ο Ολυμπιακός στο δρόμο προς τα πλέι οφ για τους ομίλους του Champions League, καθώς από την κλήρωση που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Νιόν βγήκε απέναντί του ο νικητής του ζευγαριού Χάποελ Μπερ Σεβά-Σερίφ Τίρασπολ.

Σημειώνεται πως οι Ισραηλινοί επιβλήθηκαν με 3-2 εντός έδρας στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, με την ομάδα της Μολδαβίας να καλείται να ανατρέψει αυτό το σκορ στην έδρα της στις 19 Ιουλίου.

FK Sheriff Tiraspol

Σέριφ Τίρασπολ

Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Έτος ίδρυσης: 1997

Έδρα: "Sheriff Stadium", Τίρασπολ, Μολδαβία

Χωρητικότητα: 12.746

Τίτλοι: 14 πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα

Τι έκανε πέρσι στη Μολαβία: Κατέκτησε το πρωτάθλημα

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη: Δεν αγωνίστηκε

Τι κάνει τώρα: Δεν έχει ακόμα ξεκινήσει το πρωτάθλημά της

Φόρμα ομάδας: Η-Η

Η Σέριφ ιδρύθηκε το 1997 και από το 2001 είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο μολδαβικό ποδόσφαιρο, έχοντας κατακτήσει 14 φορές το εθνικό πρωτάθλημα τα τελευταία 16 χρόνια! Αν και δεν έχει μεγάλη παράδοση στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, είναι γνώριμη στο ελληνικό φίλαθλο κοινό και μάλιστα σε αυτό του Ολυμπιακού αφου είχε βρεθεί στο δρόμο των Πειραιωτών και τη σεζόν 2009-10 όταν καθόταν τότε στον πάγκο των "ερυθρολεύκων" ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Τότε η ελληνική ομάδα είχε πανηγυρίσει δύο νίκες απέναντι στους Μολδαβούς για τα πλέι οφ του Champions League (είχε πάρει το εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους) επικρατώντας 2-0 εκτός έδρας και 1-0 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Συνολικά έχουν δώσει 56 παιχνίδια στο Champions League (προκριματικούς γύρους), με τον απολογισμό της να είναι 21 νίκες, 12 ισοπαλίες και 25 ήττες.

Δείτε εδώ το ρόστερ στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA

Hapoel Be'er Sheva F.C.

Χάποελ Μπερ Σεβά

Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Έτος ίδρυσης: 1949

Έδρα: "Turner Stadium", Μπερ Σεβά

Χωρητικότητα: 16.126

Τίτλοι: 3 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο

Τι έκανε πέρσι στο Ισραήλ: Κατέκτησε το πρωτάθλημα

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη: Αποκλείστηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League από την ελβετική Τουν

Τι κάνει τώρα: Δεν έχει ακόμα ξεκινήσει το πρωτάθλημά της

Φόρμα ομάδας: Ν-Ν-Ν-Ν

Έχει να επιδείξει μόνο τρία πρωταθλήματα στο παλμαρέ της παρόλα αυτά θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συλλόγους στο Ισραήλ από τη δεκαετία του '70 και μετά, ενώ οι οπαδοί της είναι από τους πλέον φανατικούς στη χώρα. Σε αντίθεση με την Σέριφ, η Χάποελ αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορίας της σε προκριματικά Champiions League αφού μέχρι πρότινος έχει δηλώσει "παρούσα" σε αναμετρήσεις για το Europa League (2 νίκες-2 ισοπαλίες-6 ήττες), για το Κύπελλο Κυπελλούχων (1 νίκη-1 ισοπαλίες-2 ήττες) και για το Κύπελλο Ιντερτότο (4 νίκες-4 ισοπαλίες-4 ήττες).

Δείτε εδώ το ρόστερ στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ