CHAMPIONS LEAGUE

Το προφίλ του Άγιαξ

Το προφίλ του Άγιαξ
Άγιαξ COPYRIGHT 2007 AJAX IMAGES.FOR EDITORIAL USE ONLY WITH CREDIT TO THE PHOTOGRAPHER [MANDATORY].UNAUTHORIZED COMMERCIAL USE IS PRO

Ο Άγιαξ θα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Διαβάστε το προφίλ των Ολλανδών που έχουν βρεθεί ξανά αντιμέτωποι με τον δικέφαλο του βορρά (VIDEOS).

Έναν ανανεωμένο Άγιαξ αναμένεται να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά και αυτό γιατί μετά από έξι χρόνια ο Φρανκ Ντε Μπουρ αποχώρησε από τον πάγκο της ομάδας.

Η διοίκηση του συλλόγου θέλει να αλλάξει η φιλοσοφία με σκοπό να επανέλθει η ομάδα στους τίτλους. Ας δούμε το αναλυτικό προφίλ του "Αίαντα".

AFC Ajax

Άγιαξ (Ολλανδία)

Το προφίλ του Άγιαξ
Άγιαξ 580

Έτος ίδρυσης: 1900

Έδρα: Amsterdam ArenA

Χωρητικότητα: 53,502

Τίτλοι: 33 πρωταθλήματα, 18 κύπελλα, 4 Champions League, 1 UEFA Cup.

Τι έκανε πέρσι στη Ολλανδία: Τερμάτισε στη 2η θέση πίσω από την Αϊντχόφεν.

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη: Αποκλείστηκε στα προκριματικά του Champions League και πήγε στους ομίλους του Europa League. Εκεί τερμάτισε 3ος και κάπως έτσι τελείωσε άδοξα η πορεία.

Τι κάνει τώρα: Οι παίκτες του "Αίαντα" έχουν δώσει ΤΡΊΑ φιλικά μέχρι στιγμής μετρώντας μία ήττα, μία ισοπαλία και μία νίκη με 7 γκολ ενεργητικό και 6 παθητικό.

Μετά από έξι χρόνια, ο Φρανκ Ντε Μπουρ αποχώρησε από τον Άγιαξ και στον πάγκο κάθεται πλέον ο Πέτερ Μποζ. Η αποχώρηση του Ντε Μπουρ έχει πολύ παρασκήνιο πίσω, αν και στην Ολλανδία του χρεώνουν την απώλεια του τίτλου ( αν κέρδιζε την τελευταία αγωνιστική θα κατακτούσε το πρωτάθλημα ).

Μεταγραφικά ο Άγιαξ έχει πραγματοποιήσει δυο δυνατές κινήσεις. Αναφερόμαστε στον Σάντσες της Νασιονάλ (κεντρικός αμυντικός) και τον Ματέο ΚΑσιέρα από την Ντεπορτίβο Κάλι (επιθετικός). Ο "Αίαντας" βέβαια έχασε τους Φίσερ και Φαν Ντερ Χορν που πήγαν σε Μίντλεσμπρο και Σουόνσι αντίστοιχα

Η παράδοση κόντρα στον Άγιαξ

Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά πριν από έξι χρόνια πάλι για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι Ολλανδοί πήραν την πρόκριση με τα εκτός έδρας γκολ που πέτυχαν στην Τούμπα. Από την ενδεκάδα εκείνης της ομάδας παραμένει ο Στέλιος Μαλεζάς.

04/08/10 CHL ΠΑΟΚ - Άγιαξ (1-0) 3-3

28/07/10 CHL Άγιαξ - ΠΑΟΚ (1-0) 1-1

Δείτε εδώ το ρόστερ του Άγιαξ.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ