CHAMPIONS LEAGUE

Το προφίλ της Βασιλείας

Basel players observe a minute of silence in memory of Fiorentina captain Davide Astori has died in his sleep on Sunday, prior to the start of the Champions League, round of 16, second leg soccer match between Manchester City and Basel at the Etihad Stadium in Manchester, England, Wednesday, March 7, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Basel players observe a minute of silence in memory of Fiorentina captain Davide Astori has died in his sleep on Sunday, prior to the start of the Champions League, round of 16, second leg soccer match between Manchester City and Basel at the Etihad Stadium in Manchester, England, Wednesday, March 7, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League τη Βασίλεια και το Sport24.gr σας παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για την ελβετική ομάδα.

Πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή του πορεία ο ΠΑΟΚ θα βρει στο δρόμο του την Βασιλεία. Ο δικέφαλος του Βορρά έχει τεθεί αντιμέτωπος άλλες δύο φορές με ομάδες από την Ελβετία, όχι όμως με τη συγκεκριμένη.

Για την ακρίβεια ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει τη σεζόν 1978-79 τη Σερβέτ για το Κύπελλο Κυπελλούχων γνωρίζοντας τον αποκλεισμό (2-0 νίκη στην Τούμπα, ήττα 4-0 στην Ελβετία) και τη σεζόν 2002-03 την Γκρασχόπερς (2-1 στην Τούμπα, 1-1 στην Ελβετία).

Η Βασιλεία είναι με διαφορά η πιο σταθερή ομάδα της Ελβετίας σε υψηλό επίπεδο τα τελευταία χρόινια και παρότι έχασε το πρωτάθλημα πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν στο Champions League. Διαθέτει στο ρόστερ της αρκετούς καλούς παίκτες όπως ο Μοχάμεντ Ελιονούσι (ξάδερφος του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού), τον Μίκαελ Λανγκ (διεθνής και παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο), τον Ταουλάντ Τζάκα και τον Ολλανδό επιθετικό Ρίκι φαν Βολσφβίνκελ.

Στο μεταγραφικό παζάρι δεν έχει κάνει κάτι ακόμα, εκτός από τη διατήρηση του δανεικού επιθετικού Ντιμίτρι Ομπερλέν από την Σάλτσμπουργκ, του τερματοφύλακα Γιόνας Ομλίν από τη Λουκέρνη και του Κώστα Δημητρίου από την Κ20 του ΠΑΟΚ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Fussball Club Basel 1893 (Ελβετία)

Έτος ίδρυσης: 1893

Έδρα: St. Jakob-Park

Χωρητικότητα: 37,500

Τίτλοι: 20 πρωταθλήματα, 12 κύπελλα, 1 League Cup

Ο προπονητής, Ράφαελ Βίκι: Ξεκάθαρα προπονητικό παιδί της Βασιλείας ο 41χρονος κόουτς. Στην ποδοσφαιρική του καριέρα αποτέλεσε βασικό μέλος της Εθνικής ομάδας της Ελβετίας και αγωνίστηκε κυρίως στη Γερμανία (Βέρντερ Βρέμης και Αμβούργο). Στα πρώτα χρόνια της προπονητικής του καριέρας ξεκίνησε από Τουν και Σερβέτ προτού ενταχθεί στη Βασιλεία. Από το 2013 ανήκει στο προπονητικό τιμ των ακαδημιών, ενώ από το περασμένο καλοκαίρι είναι πρώτος προπονητής της ανδρικής ομάδας.

Τι έκανε πέρσι: Η Γιουγκ Μπόις μετά από επτά χρόνια έριξε από την κορυφή την Βασιλεία, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα η ομάδα του Ράφαελ Βίκι έμεινε 15 βαθμούς μακριά από την κορυφή, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά.

Αντίθετα, η ευρωπαϊκή πορεία της ήταν εξαιρετική. Έχοντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας βρέθηκε στους ομίλους όπου κατάφερε να προκριθεί στους "16" σε όμιλο μαζί με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπενφίκα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στις "16" αντιμετώπισε την Μάντσεστερ Σίτι από την οποία ηττήθηκε στο πρώτο ματς στην Ελβετία με 4-0 και στη ρεβάνς επικράτησε με 2-1!

Το πρόγραμμα των φιλικών και οι επίσημες υποχρεώσεις: Τα επίσημα παιχνίδι αρχίζουν για τους Ελβετούς στις 21 Ιουλίου, όταν και θα υποδεχθούν την Σεντ Γκάλεν για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, τρεις μέρες πριν τα πρώτα παιχνίδια για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.Στις 22 Ιουνίου ξεκινούν τα φιλικά στα οποία θα αντιμετωπίσουν διαδοχικά τις Ραπερσβίλ-Γιόνα, Μόναχο 1860, Βάκερ Ίνσμπουργκ, Ιλέρτισεν, Γουλβς, Ααράου και Φέγενορντ.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Όνομα Θέση Χώρα Ηλικία
Τομάς Βάτσλικ Τερματοφύλακας Τσεχία 29
Μίρκο Σάλβι Τερματοφύλακας Ελβετία 24
Σινιόρι Αντόνιο Τερματοφύλακας Ανγκόλα 23
Γιόνας Ομλέν Τερματοφύλακας Ελβετία 24
Έντερ Μπαλάντα Κεντρικός Αμυντικός Κολομβία 25
Μάρεκ Σούτσι Κεντρικός Αμυντικός Τσεχία 30
Ιβ Κάιζερ Κεντρικός Αμυντικός Ελβετία 20
Γιανίκ Μαρτσάν Κεντρικός Αμυντικός Ελβετία 18
Κωνσταντίνος Δημητρίου Κεντρικός Αμυντικός Ελλάδα 19
Ραούλ Πετρέτα Αριστερό μπακ Ιταλία 21
Μπλας Ριβέρο Αριστερό μπακ Παραγουάη 20
Μίκαλ Λανγκ Δεξί μπακ Ελβετία 27
Ομάρ Γκαμπερ Δεξί μπακ Αίγυπτος 26
Λούκα Ζούφι Κεντρικός μέσος Ελβετία 28
Ταουλάντ Τζάκα Κεντρικός μέσος Αλβανία 27
Φαμπιάν Φρέι Κεντρικός μέσος Ελβετία 29
Ζόφρεϊ Ντιέ Κεντρικός μέσος Ακτή Ελεφαντοστού 33
Σαμουέλ Κάμπο Κεντρικός μέσος Ελβετία 22
Αλεξάντερ Φράνσον Κεντρικός μέσος Σουηδία 24
Κέβιν Μπουά Δεξί χαφ Ελβετία 24
Βαλεντίν Στόκερ Δεξί χαφ Ελβετία 29
Μοχάμεντ Ελιονούσι Αριστερό χαφ Νορβηγία 23
Νοά Οκαφόρ Αριστερό χαφ Ελβετία 18
Ντιμίτρι Ομπερλέν Επιθετικός Ελβετία 20
Ρίκι φαν Βολσφβίνκελ Επιθετικός Ολλανδία 29
Αλμπιάν Αζέτι Επιθετικός Ελβετία 21
Νεφταλί Μανζαμπί Επιθετικός Ελβετία 21
Αφινίκο Πουλουλου Επιθετικός Γαλλία 19
Ζντράβκο Κουζμάνοβιτς Επιθετικός Σερβία 30

* Το ρόστερ αφορά το περσινή σύνθεση, τις μεταγραφές που έχουν ανακοινωθεί και τους δανεικούς που επέστρεψαν.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ