CHAMPIONS LEAGUE

Το προφίλ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Το προφίλ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της ρωσικής ομάδας. (video)

Η κληρωτίδα στη Νιόν της Ελβετίας έβγαλε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ως αντίπαλο της ΑΕΚ. Η Ένωση θα αντιμετωπίσει τη ρωσική ομάδα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League στην προσπάθειά της να προκριθεί στα playoffs και στη συνέχεια στους ομίλους της διοργάνωσης. Το πρώτο ματς είναι στο ΟΑΚΑ 25 ή 26 Ιουλίου και το δεύτερο στη Μόσχα 1 ή 2 Αυγούστου.

Η ταυτότητα

Όνομα: Профессиональный футбольный клуб ЦСКА Москва

Έτος ίδρυσης: 1911

Γήπεδο: "VEB Arena", Μόσχα (30.000)

Πρόεδρος: Γεβγένι Γκινέρ

Προπονητής: Βίκτορ Γκοντσαρένκο

Τίτλοι: 13 πρωταθλήματα, 12 Κύπελλα, 6 Super Cups, 1 UEFA Cup

Η εμπειρία οδηγεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Με ένα κράμα έμπειρων και ταλαντούχων παικτών πορεύεται η ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας. Ξεχωρίζουν, ως επί το πλείστον, οι διεθνείς Ίκγορ Ακινφέεβ, Βασίλι και Αλεξέι Μπερεζούτσκι, ο Σεργκέι Ιγκνασέβιτς, ο Πόντους Βέρνμπλουμ, ο Μάριο Φερνάντες, ο Γκεόργκι Σενίκοβ, ο Άλαν Τζαγκόεβ, αλλά και ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Μπίμπαρς Νάτχο.

Τεχνικός της ομάδας είναι ο 40χρονος Λευκορώσος, Βίκτορ Γκοντσαρένκο. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τις ακαδημίες της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ και το 2013 πήγε στη Ρωσία και το Κρασνοντάρ για την Κουμπάν. Ακολούθησε η Ουράλ και το 2015 πήγε στη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ ως βοηθός τεχνικού.

Το 2016 ακολούθησε η UFA και στις 12 Δεκέμβρη του περασμένου έτους ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της αντιπάλου της Ένωσης. Την περυσινή σεζόν συγκέντρωσε 62 βαθμούς σε 30 αγωνιστικές και τερμάτισε στη δεύτερη θέση, επτά βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια της χώρας, Σπάρτακ Μόσχας, και έναν πάνω από την τρίτη, Ζενίτ.

Στον πέμπτο όμιλο της περυσινής σεζόν στο Champions League συγκέντρωσε τρεις βαθμούς (στον όμιλο με Μονακό, Λεβερκούζεν και Τότεναμ) και μοιραία κατέλαβε την τελευταία θέση.

Έχει δώσει τέσσερις φιλικές αναμετρήσεις το πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη. Νίκησε με 3-0 την Παρτίζαν (αντίπαλος Ολυμπιακού), 4-2 τη Βιτορούλ, 4-1 τη Νάφτα και αναδείχθηκε ισόπαλη με την Κρασνοντάρ.

Η σύνθεση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο φιλικό με τη Βιτορούλ (6/7) που βρήκε την ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας νικήτρια με 4-2: Πομάζουν, Φερνάντες, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Βάσιν, Αλεξέι Μπερεζούτσκι (76' Ναμπάμπκιν), Σενίκοβ, Νάτχο, Βέρνμπλουμ, Γκολόβιν (83' Μιλάνοβ), Βιτίνιο (83' Ολανάρε), Τσαλόβ (63' Τζαγκόεβ)

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες

Ίκγορ Ακινφέεβ (31/ Ρωσία)

Ίλια Πομάζουν (20 / Ρωσία)

Αμυντικοί

Βασίλι Μπερεζούτσκι (35 / Ρωσία)

Αλεξέι Μπερεζούτσκι (35/ Ρωσία)

Βάσιν Βίκτορ (28 / Ρωσία)

Σεργκέι Ιγκνασέβιτς (38 / Ρωσία)

Κίριλ Ναμπάμπκιν (30 / Ρωσία)

Μάριο Φερνάντες (26 / Βραζιλία)

Νικίτα Τσερνόβ (21 / Ρωσία)

Γκεόργκι Σενίκοβ (26 / Ρωσία)

Μέσοι

Πόντους Βέρνμπλουμ (31 / Σουηδία)

Αλεκσάντρ Γκολόβιν (21 / Ρωσία)

Αστεμίρ Γκορντιουσένκο (20 / Ρωσία)

Άλαν Τζαγκόεβ (27 / Ρωσία)

Αλεκσάντρ Μακάροβ (21 / Ρωσία)

Γκεόργκι Μιλάνοβ (25 / Βουλγαρία)

Μπίμπαρς Νάτχο (29 / Ισραήλ)

Επιθετικοί

Βιτίνιο (23 / Βραζιλία)

Τιμούρ Ζαμαλεντίνοβ (20 / Ρωσία)

Ολανάρε Άαρον Σάμουελ (23 / Νιγηρία)

Φέντορ Τσαλόβ (19 / Ρωσία)

* Το ρόστερ όπως έχει δηλωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής ομάδας

Μάθε κάθε μεταγραφή την ώρα που συμβαίνει, μέσω του Facebook Messenger του Sport24.gr

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ