CHAMPIONS LEAGUE

Το προφίλ της Μπριζ

Το προφίλ της Μπριζ

Το Sport24.gr σκιαγραφεί το προφίλ της Μπριζ, την οποία θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στο γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Έχουν τεθεί αντίπαλοι στο παρελθόν, έπαιξαν πρόσφατα σε φιλικό.

Ένα "φάντασμα" από το παρελθόν έρχεται στο δρόμο του Παναθηναϊκού, στην προσπάθεια του να προκριθεί στα play off του Champions League, από τον γ' προκριματικό γύρο. Από την κλήρωση, προέκυψε η Μπριζ, μία αντίπαλη η οποία δεν χαρακτηρίζεται του... χεριού του Παναθηναϊκού, όμως, είναι βατή και έχει τη δυνατότητα να την αποκλείσει.

Η βελγική ομάδα δεν είναι άγνωστη στους φίλους του "τριφυλλιού" και μάλλον συμβαίνει το αντίθετο, αφού, δύο φορές στο παρελθόν έχει προκριθεί σε βάρος του στις διοργανώσεις της UEFA, στις περιπτώσεις που συναντήθηκαν. Στις 7 Ιουλίου, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε φιλικό παιχνίδι, με τη Μπριζ να επικρατεί 2-1 του Παναθηναϊκού , ενώ η Μπριζ έπαιξε τον πρώτο της επίσημο αγώνα για το Σούπερ Καπ και ηττήθηκε με 1-0 από την Γάνδη με γκολ στο 87'.

Τι έκανε πέρυσι

Τη σεζόν 2014-2015, η Μπριζ κατέλαβε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της Pro League αλλά έχασε τον τίτλο στη διαδικασία των πλέι οφ, τερματίζοντας δεύτερη. Στο Κύπελλο, κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας 2-1 της Άντερλεχτ και στο Europa League έφτασε μέχρι τα προημιτελικά.

Το προφίλ

Έτος ιδρύσεως: 13 Νοεμβρίου 1891

Έδρα: Γιαν Μπρέιντλ

Χωρητικότητα: 29.472

Πρόεδρος: Μπαρτ Βερχάγε

Προπονητής: Μισέλ Πρεντόμ

Βαθμολογία (UEFA): 41.440

Τίτλοι: 13 πρωταθλήματα, 11 Κύπελλα, 13 Σούπερ Καπ

Ευρωπαϊκοί τελικοί: Κύπελλο Πρωταθλητριών (1978), Κύπελλο UEFA (1976)

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες: Ράιαν, Μπρουζέζ, Τένκενς, Στίλαντ

Αμυντικοί: Μέχελε, Ντουάρτε, Ένχελς, Ντένσβιλ, Ντε Μποκ, Εμπομπό, Ντε Γιόνχε, Ντε Σμουλ, Τομάς Μουνιέ, Ντε Φάου, Κουλς

Μέσοι: Σίμονς (C), Ροτέν, Φόρμερ, Κλαουντεμίρ, Βάνακεν, Βίκτορ Βάθκεθ, Κόουπμαν

Επιθετικοί: Ισκιέρδο, Ρεφαέλοβ, Ντιρκξ, Σέις, Φελίπε Γκέντοζ, Στορμ, Ιμπίνι-Ισέι, Ουλαρ, Νικολάς Καστίγιο, Ντε Σούτερ, Αμπντουλά Ντιαμπί, Σαμπάλα, Μπρόντιτς

Ήρθαν: Χανς Βάνακεν (Λόκερεν), Αμπντουλά Ντιαμπί (Λιλ), Ντιόν Κολς (Λόιβεν), Μπέρνι Ιμπίνι-Ισέι (Σιπγκ), Σεμπαστιάν Μπρουζέζ (Ζούλτε Βάρεχεμ), Βαλντεμάρ Σομπότα (Ζανκτ Πάουλι), Μουσαγκα Μπακένγκα (Μόλντε), Έλτον Μοντέιρο (Κοΐμπρα), Βαλέρις Σαμπάλα (Γιάμπλονετς), Νικολάς Καστίγιο (Μάιντς).

Έφυγαν: Μπίργκερ Φερστράτε (Κόρτραϊκ), Σωκράτης Διούδης (Πανιώνιος), Σβεν Ντοστ (Βέτερεν), Ζίνο Γκάνο (Μπέβερεν), Βλάνταν Κούγιοβιτς, Φρανσίσκο Σίλβα (Οσασούνα).

Τα φιλικά

Χέιστ-Μπριζ 0-10

Ροεσελάρε-Μπριζ 1-0

Μπριζ-Παναθηναϊκός 2-1

Μπριζ-Μπασακσεχίρ 1-1

Ντνίπρο-Μπριζ 4-3

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ