CHAMPIONS LEAGUE

Το προφίλ της Άρσεναλ

Το προφίλ της Άρσεναλ

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ για τον 6ο όμιλο του Champions League της περιόδου 2015-16. Δείτε το προφίλ της αγγλικής ομάδας.

Μία γνώριμη αντίπαλος ξανά στο δρόμο των "ερυθρολεύκων". Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει ξανά την Άρσεναλ, στους ομίλους του Champions League. Τον Αρσέν Βενγκέρ και μια ομάδα που δεν παρουσιάζει εξαιρετικές μεταβολές ως προς το ρόστερ της, χρόνο με το χρόνο.

Αλλαγμένη, σε σχέση με την περυσινή σεζόν δεν τη λες. Απέκτησε τον Πετρ Τσεχ, από την Τσέλσι. Αυτή η κίνηση ασφάλειας κάτω από τα γκολπόστ, στοίχισε 15.000.000 ευρώ. Έφυγε, βέβαια, ο Βόιτσεχ Στσέσνι για τη Ρόμα, ο Γιαγιά Σανογκό για τον Άγιαξ, ο Αμπού Ντιαμπί για τη Μαρσέιγ, ο Λούκας Ποντόλσκι για την Πόλη και τη Γαλατάσαράι.

Οι "ερυθρόλευκοι" συναντούν για τέταρτη φορά την Άρσεναλ, στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων. Όπως το 2009-2010, το 2011-2012, το 2012-2013 οι τρεις προηγούμενες.

Στην 1η αγωνιστική της Premier League, ηττήθηκε από τη Γουέστ Χαμ - εντός έδρας - με 2-0 νίκησε την Κρίσταλ Πάλας με 2-1 εκτός έδρας και στο πιο πρόσφατο ματς, αυτό της περασμένης Δευτέρας, αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Λίβερπουλ.

Ο προπονητής

Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι στην Άρσεναλ από το 1996. Ο Αλσατός τεχνικός έχει συνδυάσει το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία της Άρσεναλ. Αυτός που την αναμόρφωσε, που της έδωσε τη δική του ταυτότητα. Γκρίνια για τον Βενγκέρ πάντα υπάρχει, αλλά Arsene knows...

Το προφίλ της Άρσεναλ

Το αστέρι

Ο Αλέξις Σάντσες. Επέστρεψε στο Λονδίνο με το Copa America που διοργανώθηκε στη χώρα του, Χιλή. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει την οικονομία ενός ματς, υπέρ της Άρσεναλ. Ειδικά, όταν έχει δίπλα του σε καλή μέρα τον Μεσούτ Εζίλ.

Το προφίλ της Άρσεναλ

Η Άρσεναλ στον δρόμο του Ολυμπιακού

2009-2010: Άρσεναλ, Ολυμπιακός, Σταντάρ Λιέγης, Άλκμααρ

2011-2012: Άρσεναλ, Μαρσέιγ, Ολυμπιακός, Ντόρτμουντ

2012-2013: Σάλκε, Άρσεναλ, Ολυμπιακός, Μονπελιέ

Η ταυτότητα

Έτος ίδρυσης: 1886

Παρατσούκλι: Gunners

Πρόεδρος: Τσιπς Κέσγουικ

Γήπεδο: Emirates

Χωρητικότητα: 60.260

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες

Πετρ Τσεχ

Νταβίντ Οσπίνα

Αμυντικοί

Λοράν Κοσιελνί

Περ Μερτεζάκερ

Γκαμπριέλ Παουλίστα

Κίεραν Γκιμπς

Νάτσο Μονρεάλ

Κέιλουμ Τσέιμπερς

Ματιέ Ντεμπισί

Έκτορ Μπεγερίν

Μέσοι

Φρανσίς Κοκελέν

Ματιέ Φλαμινί

Μικέλ Αρτέτα

Άαρον Ράμσεϊ

Τζακ Γουίλσιρ

Μεσούτ Εζίλ

Σάντι Καθόρλα

Τόμας Ροσίτσκι

Επιθετικοί

Άλεξ Οξλέιντ - Τσέιμπερλεν

Αλέξις Σάντσες

Τίο Γουόλκοτ

Τζόελ Κάμπελ

Ολιβιέ Ζιρού

Ντάνι Γουέλμπεκ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ