CHAMPIONS LEAGUE

Το κλίμα, τα μέτρα και ο φόβος στο Μόναχο ενόψει Μπάγερν - Ολυμπιακός

Το κλίμα, τα μέτρα και ο φόβος στο Μόναχο ενόψει Μπάγερν - Ολυμπιακός

Ο Γερμανός δημοσιογράφος της TZ München, Κάρλος Μέντσελ, εξηγεί ποια είναι η επικρατούσα ατμόσφαιρα στο Μόναχο ενόψει της αναμέτρησης της Μπάγερν με τον Ολυμπιακό.

Η Μπάγερν υποδέχεται την Τρίτη το βράδυ στο Μόναχο τον Ολυμπιακό, για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League με τον δημοσιογράφο της ΤΖ, Κάρλος Μέντσελ, να εξηγεί στο Sport24.gr το κύριο συναίσθημα που επικρατεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και την αναβολή της φιλικής αναμέτρησης, Γερμανίας - Ολλανδίας, στο Ανόβερο.

Πολλά έχουν ακουστεί για την εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας στην Bundesliga και τ' άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μετά τις τρομακρατικές επιθέσεις στο Μπατακλάν και το Σεν-Ντενί, στο Παρίσι. Τι συμβαίνει όμως, πραγματικά; Ο Κάρλος Μέντσελ εξηγεί ότι έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι, αλλά δεν πρόκειται να παρατηρηθεί καθυστέρηση.

"Είναι γεγονός ότι έχουν εντατικοποιηθεί τα μέτρα ασφαλείας στο "Αllianz Arena". Ουσιαστικά είναι περισσότεροι οι έλεγχοι, μεγαλύτερη η αστυνομική δύναμη. Όσον αφορά στα αντικείμενα που απαγορεύονται να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, πυροτεχνήματα και πυρσοί μένουν έξω από το γήπεδο. Ωστόσο αυτά που γράφουν για καθυστέρηση στην είσοδο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι πιο πολλοί οι έλεγχοι αλλά υπάρχουν και περισσότεροι αστυνομικοί υπάλληλοι που τους διενεργούν"

Ματς Champions League. Μπάγερν εναντίον Ολυμπιακού. Αναμένονται περίπου 4.200 "ερυθρόλευκοι" οπαδοί στη Βαυαρία, πως το αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί; Θα εφαρμοστεί διαφορετική πολιτική ασφαλείας για τους Έλληνες φιλάθλους ή όχι;

Το κλίμα, τα μέτρα και ο φόβος στο Μόναχο ενόψει Μπάγερν - Ολυμπιακός

"Ναι, πλέον, δεν υπάρχουν εισιτήρια για την αναμέτρηση. Η κοινή αίσθηση εδώ στο Μόναχο, όσον αφορά τους Έλληνες οπαδούς, είναι ότι μπορεί να είναι επικίνδυνοι για επεισόδια. Περισσότερα για τα επεισόδια που παρατηρήθηκαν στον Πειραιά. Κι από αυτά που βλέπουμε στις τηλεοράσεις για τη δράση των Ultras στην Ελλάδα. Προς το παρόν, από αυτό που γνωρίζουμε, δεν θα εφαρμοστεί κάποια διαφορετική διαδικασία από τη συνηθισμένη. Το μεγαλύτερο μέρος του ελέγχου θα είναι στο κέντρο του Μονάχου, εκεί όπου οι Έλληνες οπαδοί θα είναι συγκεντρωμένοι. Και στο μετρό που οδηγεί στο γήπεδο".

Μετά το μακελειό στο Παρίσι, η αναβολή της φιλικής αναμέτρησης, Γερμανίας - Ολλανδίας, στο Ανόβερο. Εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας στην Βundesliga, αλλά πάλι επεισόδια. Σε ματς της Μπάγερν, κιόλας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των γερμανικών ΜΜΕ, μερίδα οπαδών της Μπάγερν σε συνεργασία με αυτούς της Μπόχουμ επιτέθηκαν σε οπαδούς της Σάλκε με τα επεισόδια να παίρνουν μεγάλη έκταση που οδήγησαν την αστυνομία να προχωρήσει σε 196 συλλήψεις οργανωμένων οπαδών! Τι λέει ο ρεπόρτερ της Μπάγερν στο TZ, Κάρλος Μέντσελ στο Sport24.gr. Υπάρχει φόβος, ανησυχία ή κάτι άλλο;

"Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει ανησυχία ή φόβος. Αυτό που επικρατεί πιο πολύ είναι μια κόπωση, μία κούραση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και λίγες ημέρες. Ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει γιατί έγιναν αυτές οι συμπλοκές. Και μπορεί να είναι άσχετα με αυτά που συνέβησαν στο Παρίσι ή στο Ανόβερο (ακύρωση φιλικής αναμέτρησης Γερμανία - Ολλανδία), αλλά τα συνδέει πολύς κόσμος. Δεν θα έλεγα ανησυχία, σε καμία περίπτωση.

Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη οδηγία για τους οπαδούς της Μπάγερν, αλλά μία πληροφορία γι' αύξηση και κυρίως αυστηροποίηση των υπάρχοντων μέτρων ασφαλείας. Απλά υπάρχει παράκληση στους φιλάθλους να είναι συνεπείς κατά τους ελέγχους έξω από το γήπεδο, για να μην υπάρχουν και καθυστερήσεις στην είσοδό τους. Και μέχρι τώρα, από ο,τι αποδείχθηκε στην Bundesliga το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν συνεπείς".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ