CHAMPIONS LEAGUE

Το καταραμένο ρεκόρ της Γιουβέντους και του Εβρά

Το καταραμένο ρεκόρ της Γιουβέντους και του Εβρά

Η Γιουβέντους έφτασε πολύ κοντά στο τρεμπλ όμως το φινάλε του τελικού με τη Μπαρτσελόνα την βρήκε να είναι κάτοχος ενός μοναδικού αρνητικού ρεκόρ. Στο ίδιο... μονοπάτι και ο Πατρίς Εβρά.

Η σεζόν 2014-15 θα περάσει στην ιστορία ως μία από τις πλέον επιτυχημένες στην ιστορία της Γιουβέντους καθώς κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ιταλίας (4ο στη σειρά), το Coppa Italia (πρώτο μετά από 20 χρόνια) και να βρεθεί στον τελικό του Champions League μετά από 12 χρόνια απουσίας.

Παρόλα αυτά αν κοιτάξει κανείς ψυχρά τη στατιστική και τους αριθμούς θα διαπιστώσει πως η ήττα της "βέκια σινιόρα" στον τελικό του Βερολίνου την υποχρεώνει να είναι πλέον κάτοχος ενός μοναδικού αρνητικού ρεκόρ στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Συγκεκριμένα, από τους 8 τελικούς στους οποίους έχει πάρει μέρος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση έχει νικήσει μόνο στους 2 (1985, 1996) και έχει χάσει στους άλλους 6 (1973, 1983, 1997, 1998, 2003, 2015), γεγονός που την τοποθετεί ολομόναχη στην κορυφή της λίστας των ομάδων με τις περισσότερες ήττες σε τελικούς.

Η "βέκια σινιόρα" έχει χάσει στους τέσσερις τελευταίους τελικούς που έχει πάρει μέρος ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πριν αγωνιστεί κόντρα στη Μπαρτσελόνα μοιραζόταν αυτή την αρνητική πρωτιά μαζί με τις Μπάγερν Μονάχου (η οποία ωστόσο έχει 5 κατακτήσεις) και Μπενφίκα (έχει 2 κατακτήσεις, όσες και η Γιουβέντους).

Το καταραμένο ρεκόρ της Γιουβέντους και του Εβρά

Εντυπωσιακό είναι επίσης ένα ακόμα στοιχείο και έχει να κάνει με την επιθετική ένδεια των Τορινέζων, αφού σε αυτούς τους οκτώ τελικούς έχουν σημειώσει μόνο τέσσερα γκολ, με τον Μοράτα να προσθέτει το όνομά του δίπλα σε αυτά των Πλατινί, Ραβανέλι και Ντελ Πιέρο.

Επιπλέον, στους μισούς από τους χαμένους της τελικούς βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο! Το 1973 έχασε από τον Άγιαξ με το γκολ του Ρεπ στο 4', το 1983 ο Φέλιξ Μάγκατ σημείωσε στο ΟΑΚΑ το νικητήριο γκολ για το Αμβούργο στο 8' ενώ το βράδυ του Σαββάτου ο Ράκιτιτς άνοιξε το σκορ για τη Μπαρτσελόνα μόλις στο 4' από ασίστ του Ινιέστα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως πέρα από τη Γιουβέντους η "κατάρα" των χαμένων τελικών φαίνεται πως ακολουθεί και τον Πατρίς Εβρά. Ο Γάλλος αριστερός μπακ έπαιξε τον πέμπτο τελικό CL στην καριέρα του και έχει κερδίσει μόνο τον έναν, χάνοντας μάλιστα τρεις κόντρα στη Μπαρτσελόνα!

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ